Pinterest İçin Seo Nasıl Yapılır?

Share:
pinterest-seo-ilişkisi-hakkında-bilinmeyenler

  Pinterest hakkında daha önce bir yazı hazırlamıştım. O yazıda Pinterest nedir? Pinteresti neden kullanmalıyım? sorusuna cevap aramıştım. Dünyada hızla büyüyen bir sistem olması sebebi ve ülkemizde de gittikçe artan kullanım oranı nedeniyle seo ve pinterest'i beraber ele almak istedim. Sosyal ağlara üye olmak ve içerik paylaşmak tek başına yeterli değildir. Doğru anlamda fayda sağlamak için bazı kriterleri de yerine getirmiş olmak gerekir.

  Pinterest diğer bildiğiniz Facebook, Twitter, Google+ vb. gibi sosyal medya sitesidir. Pinterest'in farklılığı ve ayrıcalığı bizlere sunduğu olanaklardır. Neredeyse her konuda birbirinden farklı çok sayıda sosyal medya olsa da asıl amaca hizmet eden ve popüler olan sosyal medya siteleri sınırlı sayıda. Akıllı telefonların hayatımıza girmesi ile birlikte facebook gibi kullanıcı sayısı ile rekorlar kıran sosyal medyalar çıktı. Neredeyse herkesin facebook hesabı vardı. Hızlı yükselişin sonunda kullanıcıların beklentileri değişti ve farklı alanlara kaymalar oldu. Hız hayatın kendisini de etkileyince doyum noktasına ulaşmak daha kolay bir hal aldı. Bu nedenle yeni fikirler ve geliştirmeler her zaman dikkat çekti ve başarı getirdi.

  Youtube sitesinden sonra görsel platformlarda ikinci sırada geliyor. Sitenizi veya blog sayfanızı taze ve benzersiz içerik ve görsellerle donattığınızda seo açısından önemli olan bu sitede öne çıkmış olursunuz.

  Pinterest resim paylaşma sitesi gibi görünse de aslında telifsiz görseller paylaşmanıza izin verdiği için oldukça avantajlı oluyor. Siz sitelerde gezinirken beğendiğiniz bir görseli kendi duvarınıza eklediğinizde veya paylaştığınızda orijinal siteden alıntı linki eklendiğinden zararı olmuyor. İçerik hırsızlığının da önüne geçerek yazarın haberi bile olmasa alıntı olarak işlem görüyor. Pinterest kullanımı kolay ve sadece bir imleme sitesidir. Yani bu sosyal medya sitesinde arkadaş edinme veya link paylaşma yok. Beğendiğiniz görselleri barındırdığınız için sizi yansıtan çekici bir servis kulanmış oluyorsunuz.

✪ Pin Nedir?


  Pinterset sitesine eklenen her görsele pin deniyor. Pin eklemek için kendi bilgisayarınızdan yükleme yapabilir veya gezdiğiniz sitelerden görsel pinleyebilirsiniz. Bir nevi kategoriler halinde arşiviniz oluyor ve kullanıldıkça backlink kazanıyorsunuz. Tarayıcınıza "Pin İt" kısayolunu ekleyerek bulunduğunuz alandaki tüm görselleri görebilir ve ekledikçe site sahibinden alıntı yapmış olursunuz. Siz paylaştığınız bir içeriğin görselini pinlemesiniz bile bu özellik sayesinde ziyaretçileriniz sizin yerinize yapabilir. İyi bir pin için boyut farklılık gösterse de genellikle uzun ve ince pinler dikkat çekiyor.

  Siz sadece kendi duvarınızda paylaşım yapmak ve tekrar kullanılması engellemek istiyorsanız temanızın <head> kısmına <meta name=”pinterest” content=”nopin” /> kodunu ekleyin. Ziyaretçilerden biri herhangi bir görseli pinlemek istediğinde uyarı mesajı alır ve ekleyemez.
✪ Pinterest Seo İlişkisi


pinterest-seo-ayarları-ile-yükselme

  Sunduğu imleme tekniği yanında alıntılama özelliği ile seo dostudur. Pinterest kullanarak sorunsuz görsel paylaşma sayesinde siteniz daha çok trafik çeker ve doğal yoldan backlink kazandırır. Tamamen yasal bir işlem olan pinleme sayesinde sizde görseliniz pinlendiğinde backlink kazanmış olursunuz. Bu nedenle sitenizdeki görselleri hazırlarken mesai harcamak ve pinlenmesini sağlamak size fazladan backlink kazandırabilir. Duvarınızda birbirinden kaliteli ve ilgi çekici görsel olduğunda diğer yayıncılar paylaşırsa yine backlink sağlamış olursunuz.

  Normalde hiç istemediğiniz bir şey olan başkaları tarafından içerik ve görsellerinizin kullanımı pinterest'in alıntılama özelliği sayesinde sorun olmaktan çıkacaktır. Doğal yoldan backlink kazanmak ve trafik elde etmek için bu alan iyi değerlendirilmelidir. Birbirinden farklı yüzlerce konu başlığı altında milyonlarca görsel bulmak ve sizin bulunmanızı kolaylaştırmak bu sitenin neden sevildiğini açıklıyor. Bu alanda başarılı sonuçlar almak için görsellerinize daha çok özen göstermeli ve dikkat çekici unsurlarla süslemelisiniz. Pinterest seo ayarlarını yaparak kazanacağınız baklinkler, takipçiler, yorumlar ve elde edeceğiniz trafik oldukça katkı sağlayacak.

  Takipçi kazanmak için sabırlı olun ve takipçi sayısı çok olan kişilerle bağlantılar kurun. Beğendiğiniz gönderilere yorumlar yapın ve aktif kalın. Duvarınızda konusuyla alakalı kategoriler oluşturun ve pinlerle o kategorinin öne çıkmasını sağlayın.

Bu yazı Seo Teknikleri ve Blog İpuçları | DHY tarafından yazılmıştır.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

6 yorum:

  1. Bloglarimi acmadan önce de severek kullaniyordum 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben blog açtıktan sonra tanıştım ve sevdim. Bazen paylaşım yapmayı unutsam da seviyorum.

      Sil
  2. Takipleşmek isteyenleri beklerim :) https://tr.pinterest.com/rehitu/

    YanıtlaSil
  3. Başkasının görselini kaydedince siz değil görseli aldığınız yerden alıntılama olarak algılar ve ona backlink kazandırır. Doğrudan blog sayfanıza link vermese de görselinizi pinleyerek görselinizi kaliteli olarak bildirilmesini sağlar. Görselinizin linki de sizin sayfanıza ait ve istatistiklerinizi doğrudan etkiler.

    YanıtlaSil
  4. Severek kullanıyorum Pinterest ı

    YanıtlaSil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.