Paravan Blog Nedir? Paravan Blog Nasıl Kullanılır?

Share:
paravan-blog-nasıl-kullanılır

  Paravan blog, ana sitenin arama sonuçlarında üst sıralara çıkmasını sağlamak için kullanılan yöntemlerden sadece biridir. Ancak bu yöntem sayesinde kontrol daha çok sizde olacaktır. Kuracağınız paravan blog siteleri sayesinde sıralama yükseltme şansınız artacaktır. Burada önemli olan paravan blog sayfalarının güncel ve kaliteli bilgilerle yoluna devam etmesidir. Üst sıralara çıkmak her site sahibinin tek arzusudur. Oluşturduğunuz sitelerden backlinkler vererek hatta yükseleceğiniz anahtar kelimelere göre bilgiler girerek hızlı bir giriş yapabilirsiniz. Uzun vadeli bu yatırımda kazanan yine siz olacaksınız.

  Backlink sayısını artırmak için düşük kaliteli sayfalarda adınızın geçmesi yararlı olmaz. Paravan da olsa doğru işleyen bir metotla ve belli bir kalitede sayfalar olmasına özen gösterin. Ücretli siteler veya ücretsiz blog sayfaları üzerinden paravan sayfalar oluşturabilirsiniz. Bir kaç ay sonra düzenli bir yükseliş sağladıktan sonra asıl sitenizle bağlantı kurabilirsiniz. Wordpress, Blogger, Tumblr, Medium, Wix, Weebly gibi siteler üzerinden bloglar oluşturabilirsiniz.

Paravan Blog Kullanırken Dikkat Edilecekler

  1. Özgün ve güncel içerikler hazırlanmalı.
  2. Sayfa açılır açılmaz hemen backlink verilmemeli. Önce sayfanın belli bir değere ulaşması sağlanmalı daha sonra yavaş yavaş amacına uygun kullanılmalı.
  3. Paravan da olsa alanında otoriter ve güvenilir olmadıktan sonra etkisi olmaz. Arama motorlarını ikna etmek için öncelikle ziyaretçileri olumlu görüş için zorlamalısınız. 
  4. İçeriklerin belli bir uzunluğu olmasa da en az 1000 kelime civarında yazılar hazırlanmalı.
  5. Temel Seo kriterleri uygulanmış olmalı.
  6. 20-30 içerik paylaştıktan sonra kaderine terk edilen paravan bloglar olmamalı.
  7. Uzun vadeli çalışma planları hazırlanarak düzenli içerik paylaşılmalı.
  8. Belirlediğiniz günlerde paylaştığınız içeriklerinizde sitenize aşırı yönlendirme olmamalı. Google yapay zeka konusunda uzman olduğu için yapacağınız uyanıklıkları hepimizden önce tespit eder ve sizi zor durumda bırakabilir. 
  9. Sitenizden bahseden özgün bir içerik paylaşarak arama sonuçları hedeflenmeli.
  10. Paravan blog oluştururken adres içinde anahtar kelime kullanılmalı. Paylaşacağınız konuya uygun anahtar kelimeler seçerek hem kurduğunuz paravan blog açısından hemde backlink sağladığınız siteniz açısından avantajlı olursunuz. 
  11. Hazırladığınız içeriklerin başlığı, anahtar kelimeleri ve etiketleri birbiri ile uyumlu olmalı. Seo konusu başlığı altında yemek tarifi gibi alakasız geçici şöhretler aranırsa bu iş hiç başlamadan biter. 
  12. Paravan blog sayfanızda ziyaretçiler böyle bir şey olduğunu anlamamalı. Her şeyi ile doğru ve yerinde bir blog kurduğunuzda ne arama motorları ne de ziyaretçiler paravan blog sayfasında olduğunu hissetmez. 

  Uzun zaman harcadığınız bir siteniz varsa ayrıca paravan blog siteleri oluşturmak ve aynı kalitede onlarla ilgilenmek oldukça zor olacaktır. Böyle durumlarda tanıdıklarınızla yardımlaşabilir veya sayfalarınıza seo uyumlu yazılar yazdırabilirsiniz. Kaliteli başka sitelerden backlink almak faydalı olur ancak kontrol sizde olmadığı için akıbetini takip edemeyebilirsiniz. Doğru uygulanmış seo teknikleri sayesinde ve biraz da sabır eşliğinde bu yöntemle başarınız kaçınılmaz olur.

Tavsiyelerim;

  • Paravan blog açmak istiyorsunuz ama bu işin altından nasıl kalkacağınız düşünüyorsanız öncelikle doğru alan adını bulmak için iyice araştırın.
  • İlgilendiğiniz konuya uygun bilgiler sağlayın. 
  • Blog açıldıktan sonra düzenli ve güncel kalmak gerekeceğinden yayına başlamadan önce 15-20 kadar taslak yazı oluşturun. Makaleler seo uyumlu ve 1000 kelimeyi aşkın olduğunda yayına hazır demektir. 
  • Yazılar içinde yeteri kadar link çıkışları sağlayın. 
  • 3-5 tane paravan blog oluşturarak her şeyi ile hazır olduktan sonra yayına başlayın. 
  • 3 ay kadar süre geçtikten sonra asıl hedefiniz olan site için linkler verebilirsiniz. Artık paravan blog sayfalarınızda ayda bir kaç yazı paylaşmanız yeterli olacaktır. 

4 yorum:

  1. Bilgilendirme yazınız için çok teşekkürler, yazılarınızla bloggerlara kılavuz oluyorsunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, elimden geleni yapmaya çalışıyorum.

      Sil
  2. Üç bloğumda bu sistemi uyguluyor ve faydasını görüyorum. Hepsi güncel tutulduğu için sorun olmuyor ☺️

    YanıtlaSil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.