Ping Nedir? Ping Siteleri ile Hızlı İndeksleme

Share:
hızlı-indeks-için-pingleme

  Ping siteleri ile blog sayfanızdaki veya web sitenizdeki yeni içerikleri arama motorlarına iletmeyi hedefliyoruz. Böylece yeni paylaştığınız içeriklerin hemen okuyucularla buluşmasına yardımcı olursunuz. Ayrıca pingleme yöntemiyle hızlı indeksleme sağlayarak kopyala-yapıştır yapanlara önlem almış olabilirsiniz. Arama motorlarına önce siz ulaştırdığınız için kopyala yapıştır yapanlar kötü niyetli olarak kalacak ve sıralamada kalıcı başarı sağlayamayacaklar. Fazlasıyla emek harcayıp, kaliteli içerikler hazırladıktan sonra sıralamadaki yerini hızla almasını sağlamak için ping siteleri önemlidir.

Ping Siteleri Ne İşe Yarar?

  Arama motorları belli aralıklarla sitenize gelerek eski ve yeni içerikleri ayırt etmeksizin tarayarak elde ettiği sonuçları sıralamada yansıtmasına indeksleme denir. Bu indeksleme'nin hızlı olmasını sağlamak içinde ping sitelerinden faydalanıyoruz. Arama motorlarını kendi haline bıraktığınızda da indekslemek için sitenize uğrayacaktır. Maksimum 1 hafta içinde ziyaret gerçekleştirir ama bu işlemi hızlandırmak adına ping sitelerini kullanmak işe yarayacaktır. Pingleme yaparak arama motorlarının yeni içeriklerimizi ve güncellemelerimizi görmesini sağlıyoruz. Yenilikler ne kadar hızlı ulaşırsa backlink sağlayacak linkleriniz alıcılarında o kadar çabuk etki yapar.

Ping İşlemi Nasıl Yapılır?

  Pingleme sitelerine girdiğinizde url girmenizi isteyen bölüm göreceksiniz. O alana güncellediğiniz sayfanın linkini ekleyerek ping atıyorsunuz. Böylece yenilenmiş sayfanızdan Google'a hızlıca haber gönderiyorsunuz. Artık sayfanız daha hızlı indeks alacak ve bilgileriniz arama motoruna yerleşecek.

– Ping sayfa yada site değişikliğe uğradığında atılmalıdır. 1 ping servisini 1 defa kullanmanız yeterli olacaktır.
– Ping sadece siteye içerik girildiğinde değil, sitede büyük/küçük değişiklikler yapıldığında da atılabilir. Her anlamda yenilik bildirilebilir.
– Her sayfa için ayrı atılmalıdır, ana sayfaya atıldığında farklı sayfalara dağılma oranı düşüktür. Hedef link pingleme işlemine tabi tutularak odak noktası olmalıdır.


Pingleme Siteleri

1) blogsearch.google.com
2) ping.in
3) googleping.com
4) pingler.com
5) pingomatic.com
6) mypagerank
7) totalping
8) pingsitemap
9) pingfarm
10) blogbuzzer

  Ping sitelerine giriş yaptığınızda linkinizi ekleyerek basit şekilde pingleme yapabilirsiniz. Ping sitelerini kullanırken abartıya kaçmamak gerektiğini unutmamak kaydıyla. Düzenli aralıklarla botların gelmesini ve içeriklerimizi indekslemesini istiyorsak öncelikle yapmamız gereken sosyal ağları kullanmaktır. Bu tür yerlere eklediğiniz paylaşımlar hızlı eklenir ve arama motorlarına hızlı haber ulaşır. Pingleme işlemini yaparken tüm içerikleri göndermek yerine yeniliklerden haberdar etmek daha iyidir. Ayrıca pingleme sitelerini kullanarak veya Google gibi getir yaparak yazıları arama motoruna bildirirsiniz ama bu üst sıralarda yer alacağı anlamına gelmez. Yazıları google'a bildirmeden önce hazırlama aşamasında seo kriterlerini göz önünde bulundurursanız yayınladıktan sonra pingleme yaptığınızda üst sıralar için hedefiniz olabilir.

7 yorum:

  1. Sadece Google Gibi Getir yetiyor artık..

    Bunlar eskide kaldı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende Google gibi getir kullanıyorum ama indeks için yine de kullanılabilir yöntem hala.

      Sil
  2. Ne zaman sizi okusam bilmediğim bir şey öğreniyorum:) Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Ping sitelerini bir arada toplamanız çok güzel olmuş. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Bilmiyordum bunu da ögrendim. Birkacini denedim. Bakalim sonuc ne olacak 😊

    YanıtlaSil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.