En Sık Yapılan Seo Hataları "22 Madde"

Share:
uygulanması-gereken-seo-teknikleri

 Tam olarak bilmeden yapılmaya çalışılan seo hataları büyük kayıplara neden olabilir. Seo uzmanları tarafından uyarılmasına rağmen hala yanlış yapmaya devam edildiğinde sonuçları olumsuz olacaktır. Hepimiz hatalar yapıyoruz ama önemli olan hatalardan dönebilmektir. Nerelerde yanlış yaptığınızı tespit edebilmek için sıkça yapılan seo hatalarını sıralıyorum. Bu sıralama içinde bilmeden yaptığınız hatalar varsa düzelterek arama motorları için doğru olanı yerine getirmiş olursunuz.

 Siz doğru hamleler yaptıkça her türlü istatistiğiniz artacak ve yazdıklarınızın karşılığını daha fazla alacaksınız. Yapacağınız bir kaç değişiklik bile sayfanız için olumlu bir adım olacaktır. Sayfa hızınız arttıkça arama motorları için değerinizde artacaktır. Bu kadar teknik detayla uğraşamam diyorsanız başarı için rakiplerinizin insafına muhtaçsınız. Kendinizi düzeltmek ve daha çok doğruya sahip olmak için aşağıdaki listeyi incelemenizi tavsiye ederim.

Seo Hataları "22 Madde"

  1.  Site haritası olmaması. Her sitenin veya blog sayfasının site haritasının olması gerekir. 
  2.  Alan adınızda anahtar kelime bulunmaması. Bu hata site veya blog ilk kurulduğunda düşünülmelidir.
  3.  Site veya blogun mobil uyumlu olmaması. Akıllı telefonların kullanımı arttığı için gelen ziyaretçilerin önemli bir kısmı mobilden gelir. Eğer mobil uyumlu bir temanız yoksa ziyaretçi kaybına uğrarsınız.
  4.  Başlık ve içerik kısmında fazlasıyla anahtar kelime kullanmak. Başlığınızda bir veya iki anahtar kelime ile içeriklerinizde %3-5 arası anahtar kelime kullanmaya özen gösterin.
  5.  Google Search Console kullanmamak. Google araçlarından en önemlisini kullanmayan varsa en büyük hatayı yapıyor demektir. Google search console ayarları yazımı okuyabilirsiniz.
  6.  Eklediğiniz görsellerde alt etiket kullanmamak. 
  7.  İçeriklerin kopya olması ve özgün olmayan görseller kullanılması. 
  8.  Kodların içinde site veya blog sayfanızı yavaşlatacak eklentiler kurulması.
  9.  Ana sayfada sayfa açılış hızını etkileyen gereksiz detaylar bulundurmak.
  10.  Kelimeleri kalın ve italik kullanırken fazla abartmak.
  11.  Forum sitelerine sadece backlink almak için üye olmak. 
  12.  Referans olamayacak yerlerden kalitesiz backlink almak.
  13.  H1, H2, H3 taglarının yanlış kullanımı
  14.  Anahtar kelimelere çok fazla bağlantı vermek.
  15.  Yazıları kategorilemek yerine gereksiz etiketlere boğmak.
  16.  İletişim, hakkımda gibi alta sayfalar oluşturmamak ve gerekli özeni göstermemek.
  17.  Güncel yazılar girmemek ve eski yazıları güncellememek. Arama motorları sizin güncellik performansınızı da dikkate alır. Sayfanıza ilgili olduğunuzu göstermeniz gerekir. 
  18.  Meta etiket kullanımının abartılması. Meta etiketleri eklerken sadece site ile alakalı olanları seçin. Arama motorlarını durduk yere huylandırmayın. 
  19.  Diğer arama motorlarını es geçmek. Site veya blogunuzu tek bir arama motoru için ayarlamak yanlış olur. Diğerlerinin sonuçlarında da yer almak son derece önemlidir. Eğer arattığınızda sayfanızı göremiyorsanız web yönetici araçlarından sitenizi ekleyin ve doğrulamayı unutmayın. 
  20.  Site içi aramaların indekslenmesi.
  21.  Yeni bir şey öğrendiğimizde veya duyduğumuzda hemen uygulamaya kalkmak. Yapacağınız her değişikliğin sayfayı tümüyle ilgilendirdiğini ve yarın neler olabileceğini düşünmeniz gerekir. Daha iyi bir şey yapmak isterken elinizdekinden olabilirsiniz. 3 defa düşünün bir kere harekete geçin. 
  22.  "Buraya tıklayın" gibi kalıplar kullanmak. Eğer yazınızda başka bir yazınızın linkini hedef gösterecekseniz bunu yazının başlığını kullanarak yapın. Buraya tıklayın yerine "seo terimleri ve anlamları" yazımı okuyabilirsiniz denilebilir.
  Genel olarak hiçbir site tam anlamıyla seo uyumlu değildir. Bu işin uzmanlarını devre dışı bırakırsak herkes hata yapıyor. Herkesin hata yaptığı yerde ne kadarını düzeltirseniz o kadar daha fazla başarılı olma şansınız olur. İyi bir site veya blog sadece içerik üreterek olamayacağından üstünüze düşeni yapmalısınız.

  Google her daim kendini geliştirmeye ve algoritmalarını güçlendirmeye devam ediyor. Seo uyumluluğu da sadece bir kere düzenlemekle bitmiyor ne yazık ki. Güncel kalmak ve gelişmelere göre hareket etmek gerekiyor. Bundan bir kaç yıl önce link değişimi yapmak önemliyken şimdilerde en büyük kusurlardan biri haline geldi. Yarın başka bir açıklama gelirde haberiniz olmazsa seo hatalarına bir yenisini daha eklersiniz. Yukarıda saydıklarım bir sitenin mutlaka dikkate alması gereken detaylardı. Yeni bilgilerle görüşmek üzere.

8 yorum:

  1. Çok önemli tavsiyeler. Emeğinize sağlık. Çok teşekkür ederim.Uygulamaya çalışacağım inşallah. 😊

    YanıtlaSil
  2. Güzel makale olmuş.Kalemine yüreğine saglik.Deneyimlerime ve gözlemlerime göre google amca uzun ve ayrıntılı yazıları çok seviyor.Okuyucu ise kısa yazı seviyor.Search konsola gelince aramalarda hep kolay tarif ,basit,kısaca gibi metin başlıkları var.insanlar herşeyin kolayını ve basitini istiyor.Arastirmayi incelemeyi sevmeyen toplum olmaya başladık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler yorum için..Aslında google da ziyaretçilerde yazılarda fayda arıyor. Uzunluğu veya kısalığı tam kriter olmasa da genel olarak uzun yazılmışsa daha değerlidir diye düşünülür. Belli sayının altına düşmedikten sonra çok uzatmak dediğiniz gibi sıkar. Artık herkes bir yol tutturmuş gidiyor bakalım neler olacak.

      Sil
  3. Benim de eksik kaldığım maddeler var; teşekkürler...

    YanıtlaSil
  4. Seo konusunu nedense pek önemsemiyorum. Bu, dikkat etmediğim anlamına gelmiyor elbette. Benim için öncelik her zaman yazıyor olmaktır.
    Verdiğiniz faydalı bilgiler için yine de teşekkür ederim. Birilerinin mutlaka işine yaşayacaktır.

    YanıtlaSil
  5. Her ne kadar basladigim güne göre ilerleme kaydettiysem de yaziyi okurken yaotigim bazi hatalari da farkettim. Herseye dikkat etmek cok kolay degil ama dedigin gibi ne kadar etsek kardir 😊

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel açıklayıcı ve faydalı bir yazı olmuş. Emeginize sağlık...

    YanıtlaSil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.