Blog Yazarlarının Başlıca Sıkıntıları

Share:
blog-yazarları-için-yeni-proje

  Blog yazma macerasına bin bir türlü umutla başlayıp, sonu hüsranla biten birçok blog bulunuyor. Blog yazarlarının devamlılığını sağlayacak, yeni başlayan blogger arkadaşlara örnek teşkil edecek tavsiyelerimizi derledik. Blog yazarlarının karşılaştıkları başlıca sıkıntıları bir araya getirerek, blog yazarlarına farklı bir bakış açısı kazandırmaya çalışıyoruz. 

 1.  Yazamamak 
  Nazım yazılarını kaleme alırken Piraye’nin ruhu duymuyordu. Kimse Nazım’a yaz da demiyordu. Nazım’ın kalemini konuşturan asıl sebep, duygularının ruhuna üflediği ilhamıydı. Ustanın kişisel becerilerini ihmal etmemek gerek fakat asıl olan bütünüyle yaşadığı duygulardı. Duyguların insanda uyandırdıkları hisler elbette çok farklıdır. Her gün üzerinde yürüdüğümüz kaldırımların farkına bile varamazken, Necip Fazıl’ın deyiminden sonra farklı düşüncelere dalmamak imkansız. Belki de Yahya Kemâl’in Yaş Otuz Beş’ini dinledikten sonra yolu yarıladığının farkına varan yüzlerce insan bulunuyor. 

 Demem o ki; nesnel bilgiler veren, öğretici içerikli metin üretmiyorsanız, yaşadığınız duyguyu her hücrenizle hissederek yazın. Bunun sihirli tılsımı sadece ve sadece okumaktır. 

 2.  Okumadan okutamazsınız. 
  Kelimelerle bir kişiyi dünyanın en mutlu insanı yapabilirsiniz. Bir kelime ile bir insanı kahrından öldürebilirsiniz. Yeri gelir bir kelime ile kendinizi darağacında bulabilirsiniz. Bir kelime ile Kral’ı rezil de edebilirsiniz. Kelimeleri kullanma gücünü, onları tanıdıkça, kelime dağarcığını genişlettikçe elde edebilirsiniz. Okumak, insanlığa verilen en kutsal vazifelerin başında gelir. Okutabilmek için bol bol okuyun. 

 3.  İnternet ortamında keşfedilmenin çok zor olması 
  İnternet ortamındaki verilerin sınırı yok desek yeridir. Bilgilerin sürekli güncellenmesi, verilerin kontrol edilemeyecek boyutu, online ortamda bilgi ve iletişim kirliliğine neden olmaktadır. Bu kirliliğin arasında Doğuş Hakan Yılmaz gibi blog yazarlarının seo taktikleriyle keşfedilmek elbette mümkün. Fakat biz her halükarda blog yazarlarının bir araya gelmeleri kanaatindeyiz. 

 4.  İletişimin sekteye uğraması 
  Birçoğumuz çevremizdeki birkaç blog yazarıyla irtibat halindeyiz. Fakat bulunduğumuz mecranın dışındaki çok değerli blog yazarlarının farkında bile değiliz. ‘’Ben beş yıldır blog yazıyorum çevremdekiler bana yeter, daha da fazlasını bilmeme gerek yok’’ düşüncesini aklından geçiren arkadaşlarım dikkatinizi çekerim. Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler. Ehil insanları tanımak ve çok daha fazla tanınmak için blog yazarlarının bir araya gelmesi gerektiğini düşünüyoruz. 


blog-world-yazarların-adresi

  Tüm bu sıkıntılardan yola çıkarak blog yazarlarını bir araya getirmek için Blog World’ü kurduk. Sizlerde bu maddelerden en az birine katılıyorsanız, blog yazarlarının sosyal paylaşım ve buluşma noktasına bekleriz. Böylelikle blog okurken, blog yazmayı öğrenecek, ehil kişilerden dersler çıkaracak ve bloglarınız kolaylıkla keşfedilecektir. Üstelik dilediğiniz blog yazarıyla kolaylıkla iletişime geçebileceksiniz. 

 ✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵
Bu yazı misafir yazıdır ve Blog World tarafından yazılmıştır. Siz de bu blog sayfasında misafir yazar olmak istiyorsanız buraya tıklayın.

10 yorum:

  1. Merhaba Hakan Bey ben blog world e kayıt olamıyorum.kullanıcı adı blog adı (mutluyazar) yazdım kabul etmiyor.Geçersiz kullanıcı adı karakterleri yazısı çıkıyor.Yardımcı olurmu sunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende daha önce böyle bir sorun yaşamıştım tekrar üye oldum..İsterseniz üyeliği tekrarlayın ya da bize ulaşın linki ile admine yazarak sorununuzu iletin.

      Sil
    2. Merhaba. Hakan bey tanıtımınız için teşekkürler. @SaadetSezer yeniden üyelik oluşturmanız gerekiyor.

      Sil
    3. İlginiz için teşekkür ederim Hakan Bey. Tekrar üye oldum. 😊

      Sil
    4. Teşekkür ederim. Tekrar üye oldum. 😊

      Sil
  2. BlogWorld kurucularından olduğunuzu bilmiyordum. O zaman bir sorunu size ileteyim. Üye olmamıza rağmen giriş kısmından giriş yapamıyoruz ve her seferinde sanki tekrar kayıt oluyormuş gibi kayıt kısmından giriş yapıyoruz. Bunu düzeltseniz iyi olur. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BlogWorld kurucusu değilim..Sadece yardımcı olmak maksadıyla yazısını paylaştım. Bu türden sorun yaşayanlar çok sanırım..Nasıl düzelteceğinizi size bildirirler.

      Sil
    2. Merhaba Recep bey. Blog Worlde üye olurken aldığınız kullanıcı adıyla giriş yapmanız gerekiyor. Kullanıcı adınızı unuttuysanız blogworldd@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.

      Sil
  3. Blog World harika bir fikir olmuş .Bende üye oldum ve yavaş yavaş sistemi çözmeye çalışıyorum. @gy

    YanıtlaSil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.