Blog Yazarları İçin Not Tutmanın Faydaları

Share:
blog-yazarlığı-ve-not-ilişkisi

  Herkes elinde not defteriyle mi geziyor bilmiyorum ama not tutmanın çok önemli olduğunu biliyorum. Tv izlerken, kitap okurken veya bir dost sohbetinde birden ilham gelir ve not almak istersiniz. İşte o anda not tutmadığınızda sonra yazarım dediğinizde büyük ihtimalle o ilham buhar olup kaybolacak. Belki çok önemli bir makalenin belki de sınav kazandıracak önemli bir detayın ana parçasını kaybettiniz. O anda pişmanlık yaşasanız da artık iş işten geçmiştir. Bu nedenle not tutmanın faydaları anlatmakla bitmez. Hayatın her döneminde gerekli bir alışkanlık olması gereken not tutma blog yazarları için sürekliliğin ve güncelliğin alametlerindendir.

  Kendi söz ve şiirleri olan blog sayfaları iyi bilir ki yazmak istemek bazen yeterli olmuyor. Aklınızda ve kalbinizde o kelimelerin sıralanması epey zaman alabiliyor. En küçük bir kıvılcımı bile not ederek detaylandırmak için başka zamanlarda üstüne gidebilirsiniz. Bir konuyu araştırırken veya yazarken hiç beklemediğiniz bir fikir belirebilir. Bu durumda hemen işi gücü bırakıp not tutmaya girişmelisiniz. Daha sonra bu bilgiyi yazıya dökerek yararlanmak için kullanabilirsiniz. Blog yazarları devamlı üreten ve bilgilerinde fayda arayan araştırmacı kişilerdir. Yeni yazılar ortaya koymak ve devamlılığı olan bir sayfa olmak için sistematik çalışmalısınız. Etkilendiğiniz ve ilham aldığınız yazıları veya siteleri yer işaretlerine ekleyebilirsiniz. Daha sonra dönüş yaparak nasıl yararlanacağınızı düşünürsünüz.

Not Tutmanın Faydaları
  • Hafızanızı geliştirir ve unutkanlık için ilaç gibidir.
  • Vakit kazandırarak işlerinizi daha hızlı yapmanızı sağlar. Böylece hatırlamak için çabalayacağınız vakti değerlendirmek için harcarsınız.
  • Aldığınız notlar sayesinde işlerinizin bir sonraki aşamasını bilirsiniz ve aksamalara neden olmaz.
  • Not tutmaya çalıştıkça yeni bilgilere daha çok açık olursunuz. Böylece öğrenmeye başlar ve yeni bilgilere karşı daha istekli olursunuz.
  • Yapacaklar listesi oluşturarak aklınızdaki soruların cevaplarını vermenizi sağlar. 
  • Gelişen teknoloji işleri kolaylaştırırken hayatı hızlandırmayı da ihmal etmiyor. Bu nedenle hızlı tüketmenin verdiği olumsuzluktan kurtulmak için kısa kısa not tutmaktan geri kalmayın. 
not-tutmak-ne-kazandırır

Nasıl Not Tutabilirim?

  Ben genelde not alırken kağıt ve kalem kullanırdım ama o zamanlar daha çok söz ve şiirlerim için çabalardım. Bu nedenle gelen ilhamı kaçırmak istemezdim. Düzenli olarak blog yazmaya döndüğümden beri genelde beğendiğim yazı veya sayfaları tekrar gözden geçirmek için yer işaretlerine eklerim. Böylece daha sonra dönmek üzere kayıt altına alırım. Aynı şekilde cep telefonunda okuduğum önemli bir ayrıntı için ekran görüntüsü alırım ve sayfalarda gezinirken kaybetme ihtimalini sıfıra indiririm. Bunun dışında genelde yapılacak işlerim için uzun uzun listeler yapmak yerine günlere bölerek bitireceğim kadar işi aklımda tutuyorum. Yapmak istediğim bir şey varsa sonraya bırakmıyorum ki sonraya bıraktığımda mutlaka unutuyorum. Konu ile alakalı olarak desteklemesi amacıyla Dijital Unutkanlık ve Güvenlik yazımı okumanızı tavsiye ediyorum.

Blog Yazarları ve Not İlişkisi

  Blog yazmak sadece kendinizden bahsedeceğiniz veya teknik bilgiler vereceğiniz içerik alanı değildir. Blog yazmak için bir çok kriteri barındırmalısınız. İlk olarak unutkanlık yaşıyorsanız mutlaka notlar almalısınız. Araştırmacı ve meraklı birisi olarak devamlı yenilikler peşinden koşmalı ve bunları da not almalısınız. Eski yazılarınızı gözden geçirmek ve blog sayfanızın yedeğini almak için notlar tutmalısınız. Başka bir sayfada beğendiğiniz bir eklenti ve görüntüyü uygulamak istiyorsanız mutlaka notunu tutmalı ve daha sonra harekete geçmelisiniz. Birinci özelliğimiz yazı hazırlamak olduğu için her detaylara özen göstererek farklı kaynaklardan notlar alabilirsiniz. Aldığınız notlar sayesinde bir sonraki yazınız her zaman hazır olacak ve tükenmez bir kaynağa sahip olacaksınız. Aldığın notlar sayesinde beynini geliştirmek ve bilgi üretmek için zorlarsın. Aldığın notlar ve edindiğin tecrübe ile yazı hazırlarken kendi süzgecinden geçirmeyi öğrenirsin. Düşüncelerini ve bilgilerini yazıya dökerken içeriği geliştirmek ve güçlü kılmak için notlarından faydalanırsın. Blog yazarlığı ve not ilişkisinde en önemli sonuçlardan biri de planlı olmanızı sağlar.

Bu yazı Seo Teknikleri ve Blog İpuçları | DHY tarafından yazılmıştır.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

16 yorum:

  1. Ajandam ve kalemlerim olmadan sokağa çıktığımı hatırlamıyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Not tutmak bence de çok önemli daha sonra hatırlamak için.Ben de genelde cep telefonuma not yazıyor yada ses kaydı yapıyorum dışarı çıkınca..Onemli bir konuya değinmişsiniz bence..
    Bu arada size birşey sormak istiyorum.Blogumda da yazdım. Paylaşımlarım Google+ da akışa düşmüyormuş bazen,bazı blogger arkadaşlar uyardı beni..Sizin bu konu hakkında bir fikriniz var mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki Ayarlar bölümünde Google+ da Paylaş kısmındaki ayarlarınızı gözden geçirmelisiniz. Bunun dışında ne gibi sorun olabilir bilmiyorum araştırmak lazım.

      Sil
    2. Tamam bi bakayım Google + da paylaş ayarlarıma.Tesekkur ederim bilgilendirme için.

      Sil
  3. Benim evdeki not defterleri sayısı kendilerini bile aştılar sanırım :) Bir hızlıca karalama defteri şeklinde kullandığım defter var; bir tane önemli bilgileri güzel bir yazı ile tuttuğum var, bir tane yazılarım hakkında araştırma yaparken anahtar kelimeleri geçirdiğim defter var, bir tane de yazıyı yazdığım defter var :D Bazen hepsini masamın üzerine yığdığımda klavyeme yer kalmıyor hatta. Çok güzel bir şey not tutmak, tek eksiğim bir ajanda şimdilerde :D

    YanıtlaSil
  4. :)) epey not tutuyormuşsunuz..Not tutmak ve karalamak kadar güzel bir şey mi var? Etrafınıza iyi örnek oluyorsunuz ne güzel

    YanıtlaSil
  5. Not almak düşündüğüm şeylerin başında gelir ama ne yazık ki düşünme aşamasından ilerisi olmadı. Arada beğendiğim dizi ve filmleri kaybetmemek için Google'ın Keep uygulamasına kaydediyorum. O da bir not alma uygulaması ama dijital. Böylesi daha kolay geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoğu insan artık dijital yöntemler kullanıyor. Benim gibi ekstra bir hoşlanma yoksa kağıt kaleme ihtiyaç kalmadı gibi.

      Sil
  6. Telefona not tutmaya okadar alışmışız ki defter kalem almayi unuttuk artik..
    Çok doğru ve hatırlatıcı bir konu yazmışsınız 👏👏👏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akıllı telefonlar bizden çoğu şeyimizi çaldı zaten..Dijitalde olsa mantık aynı

      Sil
  7. Evde elimin altinda mutlaka not dfterim olur. Sokakta da telefona alirim. Yoksa aklima gelen yazilar ucup gidiyor 😂😂😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tembellik yapıp not almadığım ve aklımdan uçup giden bir kaç fikrim oldu. Çok üzüldüğüm için artık daha dikkatli davranıyorum bu konuda

      Sil
  8. Benim de çantamda bir not defterim var.Henüz yeni taşımaya başladım ama şimdiden faydasını gördüm ve aldığım notlardan bir konu çıkarıp bloguma girdim.Kesinlikle katılıyorum size.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önceleri daha sık not defteri kullanırdım. Söz ve şiir yazma hevesi vardı. Şimdi blog konularını unutmamak için nereye bulsam oraya yazıyorum.

      Sil
  9. Merhaba,google üzerinden sitenizi yeni keşfettim. Yazım diliniz çok akıcı ve anlaşılır. Özellikle yazının
    akışı çok hoşuma gitti. Sitenizi takibe aldım. İçeriklerinizin devamını bekliyorum.

    YanıtlaSil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.