Yeni Google Search Console Beta Sürümü

Share:
google-search-console-beta

 Yeni google search console beta sürümü - Blog yazarlarının ve site sahiplerinin yakından tanıdığı Google Search Console yeni sürümü ile tazeleniyor. Arama motorundaki varlığınız ve gerçek istatistikleriniz için kullandığınız web yöneticisi artık daha kolay ve etkili kullanılabilecek. Tamamen değişen yapısı ve kolay erişilebilir analizleri ile her bilgiye kolayca ulaşacaksınız. Seo ayarları için search console istatistikleri önemli bir rehberdir. Bu rehberin güncellenmesi ve kullanıcıları için daha aktif hale getirilmesi önemli bir adımdır. Bu sürümün en önemli özelliklerinden biri de 16 ay boyunca tüm verilerinizi analiz edebilmenizdir.

En Yeni Özellikleri ile Google Search Console

 Öncelikle yeni sürümü incelemek için giriş yapın. Karşınıza aşağıdaki gibi bir görüntü çıkacak. Sağ üst köşeden "Arama Özelliği" bölümünden ekli olan bir mülkünüzü seçebilir veya yeni bir mülk oluşturabilirsiniz.

google-search-console-giriş

  Daha önceden eklenmiş bir mülkü seçtiğinizde sizi durum sayfasına yönlendirir. Bu sayfada Performans raporu, dizin raporu ve oluşturduğunuz geliştirmeleri görebilirsiniz. Daha detaylı bilgi için "Raporu Aç" butonuna tıklıyoruz ve hemen aşağıdaki görsel'deki gibi incelemelerde bulunabiliyoruz.

1) Performans:

performans-raporları

 Görselin üst taraındaki "Arama Türü: Web" sekmesine tıkladığınızda web yerine görsel veya video aramalarını seçebilirsiniz. Aynı zamanda tıkladığınız sekmede sol tarafta "karşılaştır" bölümüne tıklayarak web, görsel ve video aramalarını karşılaştırabilirsiniz.

 Görselin üst tarafındaki "Tarih: Son 3 ay" sekmesine tıklayarak son 7 günden tüm zamanlara kadar çeşitli tarihler arası arama yapabilirsiniz. Hatta isterseniz özel olarak kendiniz tarih belirleyerek merak ettiğiniz dönemin arama raporlarına ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda tıkladığınız sekmede "karşılaştır" bölümüne tıklayarak seçtiğiniz tarihi önceki dönemle kıyaslayabilirsiniz.

 Görselin üst tarafındaki "+YENİ" sekmesine tıklayarak kendiniz manuel sonuçlar elde edebilirsiniz. Örneğin; +YENİ sekmesine tıklayarak arama türünü sorgu olarak seçtiğimizde anahtar kelime bölümüne merak ettiğiniz bir kelime girin. Böylece toplam tıklanma sayısını ve nasıl arandığını görebiliyorsunuz.

 Görselin alt tarafındaki "SORGULAR" "SAYFA SAYISI" "ÜLKELER" "CİHAZLAR" bölümleri size ipuçları verecek şekilde tek bir yerde toplanmış. Böylece hangi ülkeden ve hangi cihazlar kullanılarak sayfanıza ulaşılmış görebileceksiniz.

2) Dizin Kapsamı

dizin-kapsamı-raporları

 Bu raporda uyarılarla geçerli, geçerli ve hariç bırakılan dizinler gösterilir. Benim sorgulama da 22 uyarılarla geçerli dizin çıktı. Sebebi yakın zamanda blog başlığımı değiştirmemdir. Dizine eklenmiş ama bir sıkıntı var gibi demek istiyor. Hariç bırakılanlar da dizine eklenmesi istenmeyenlerdir. Bunlar dizine eklenmesini istemediğimiz arama sorguları, arşiv sayfaları gibi bağlantılar olabilir.

Yeni Sürümde Site Haritası Nasıl Eklenir?

 Mülkünüzü seçerek durum sayfasına ulaştığınızda sol alanda "Site Haritaları" sekmesine tıklayın. "Yeni bir site haritası ekleyin." bölümündeki boşluğa sitemap.xml yazarak yazılarınızı, sitemap-pages.xml yazarak iletişim, hakkımda vb. gibi sabit sayfalarınızı dizine ekleyebilirsiniz. Hemen altındaki alanda gönderilen site haritalarını ve dizine eklenen sayıyı görebilirsiniz. Blog sayfanızda 250 yazı yayınladığınız halde site haritalarında 220 görünüyorsa 30 yayın dizine eklenmemiştir demektir. Her yeni yazı yayınladığınızda Google Gibi Getir yaparak dizine eklenme işlemini hızlandırabilirsiniz. Eski sürüm google search console ayarları için yazımı okuyabilirsiniz.

site-haritası-nasıl-eklenir

 Beta sürümde Google gibi getir özelliğini göremedim. Eğer yoksa büyük bir eksiklik olabilir ama varsa ben görmediysem problem yok. Eski sürümdeki tüm işlevlerin yenisine aktarılması zaman alacaktır. Şimdiki hali ile hoşuma gitti ileride yeni özellikler eklendiğinde daha iyi olacaktır. Siz yeni sürümü denedikten sonra eski sürümle devam edeyim derseniz sol alt köşede Eski Sürüme Git butonunu kullanabilirsiniz. Ücretsiz bir şekilde bize sunduğu araçlar için Google arama motoruna teşekkürü borç biliriz.

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

14 yorum:

  1. Güzel kullanışlı bir arayüze benziyor ama eskisi kullanacağım galiba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an eksik yönleri var onlarda eklenince daha iyi olacaktır. Şimdilik eski sürüme devam tabi

      Sil
  2. Daha kullanışlı hale gelmiş. Umarım BETA sürümden çıkar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlerleyen zamanlarda çıkacaktır. Gerçekten beğendim ben.

      Sil
    2. Seni bloğumda mimledim bir ara göz atmalısın :)

      Sil
  3. Çok kapsamlı bşr özellik olmuş.
    Faydalı bilgiler için teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni eklenen özellikleriyle daha güzel olacaktır..Google sağolsun

      Sil
  4. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aktif link bıraktığınız için silmek zorundayım yorumunuzu..Siteniz yeni ve güzel görünüyor. Eksik bir şey görmedim sadece GFC izleme eklentisini kullanırsanız takipçiler size daha rahat ulaşır.

      Sil
  5. Gerçekten bende mesaj gelir gelmez baktım. Gayet güzel olmuş. Daha kullanışlı ve daha iyi bence. İnşallah Google Analytics de basit ve daha kullanışlı hale gelir. Darısı onun başına

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an beta aşamada olduğu için eksik yönleri var ama bu hali bile heyecanlandırıyor..Google teknoloji konusunda en iyi ve en cömert girişimlerden biri..Bütün araçlarını belirli bir seviyenin üstünde ve devamlı iyileştirmeler yaparak sunuyor. Google analytics beklentilerinde karşılanır belki..Teşekkürler

      Sil
  6. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Material tasarıma geçmeleri güzel olmuş. Beta olduğundan "Google Gibi Getir" özelliği aktif değildir diye düşünüyorum. Kullanmadığım için de pek önemsemiyorum bu durumu. Dilerim Blogger'da Material tasarımdan nasiplenir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz beta aşamada olduğu için çoğu özellik yok tabi..Gelişmeler tamamlandığında daha verimli olacağı kesin. Blogger yakın zamanda güzel bir değişiklik yaşayabilir artık zamanı geliyor bence..

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.