Blogger Https Güvenli Değil Uyarısı Nasıl Kaldırılır?

Share:
https-güvenli-değil-nasıl-düzeltilir

 Blogger servisinin sunduğu önemli hizmetlerden biride https olarak blog kullanmaktır. Yalnız blog sayfanızı https olarak ayarladığınızda güvenli değil uyarısı alabilirsiniz. Hatta tema kodlarınızın olduğu HTML'yi Düzenle alanında üst tarafta "Temanızı HTTP ve HTTPS'yi karışık olarak kullanacak şekilde düzenlemeniz, HTTPS üzerinden görüntülendiğinde blogunuzun güvenliğini ve kullanıcı deneyimini etkileyebilir." şeklinde uyarı alabilirsiniz. Belki bazı bloglarda bu tür bir uyarı yoktur ama uyarı gelenler için yapılması gereken bir kaç işlem var. 

 Blog ana sayfanızda eklediğiniz eklentiler içindeki http uzantılı bağlantıları https ile düzelttiğinizde ana sayfada güvenli görüntü alırsınız ama tüm yazılarınızda ve oluşturduğunuz sayfalarda güvenli olmak için aşağıdaki yöntemi uygulayın. 

 Google https kullanan sayfaları üst sıralar için avantajlı gördüğünü açıkladı ve Blogger servisi için bunu zorunlu kıldı. Madem herkes https uzantılı olarak kullanıma geçecek güvenli değil uyarısı almamak önemli bir hal aldı. Gelen uyarının sebebi daha önceden vermiş olduğunuz Http uzantılı linklerdir. Blog sayfanızda hem Http hem de Https uzantılı linkler barındırıldığı için yukarıdaki uyarı alınıyor ve düzeltilmesi gerekiyor. 

 Düzenleme yapmadan "Uyarıyı Gizle" butonuna bastığınızda sayfaya tekrar girdiğinizde yine aynı sorunla karşılaşacaksınız. 


https-için-yapılması-gerekenler

  Kalıcı çözüm için yapılması gereken asıl şey tema kodlarınızın içinde Ctrl+F yardımıyla "http" yazarak aratmak ve hepsini https olarak değiştirmek olacaktır. Tema kodlarınızın içinde çok sayıda http uzantılı bağlantılar olacağından en başından sonuna kadar bütün bağlantıları https olarak değiştirmeyi unutmayın. Bizzat kendimde de uyguladığım bu yöntem ile artık tüm yazılarım ve oluşturduğum sayfalar "Güvenli" olarak görüntüleniyor. 

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

8 yorum:

  1. Bir ara ben de böyle bir uyarı yazısıyla karşılaşıyordum.Sonra rastgele birşeyler yaparak tesadüfen duzelttim😊Ama şimdi yazınızı okuyunca daha bilinçli yapabilirim. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük ihtimalle eklediğin bir kod içindeki httpyi düzeltmişsindir. Bütün yazılarım ve sayfalarım bu şekilde düzeldi.

      Sil
  2. Bu bilgi cok iyi oldu ben de yapayim cok tesekkürler 😊

    YanıtlaSil
  3. Http'den Https'ye geçtiğimizde sanırım bu yönlendirme 302 redirect olarak algılanıyor. Wordpress tabanlı sitelerde http'den https'ye geçildiğinde 301 redirect kodu kullanılması öneriliyor. Yandex Webmaster'da sürekli 302 redirect görüyorum indexlenmiş sayfalarımda http'den https'ye. Ana mirror https olmasına rağmen. Blogspot'ta bu duruma nasıl bir çözüm bulunur, bulamadım... Google artık sorun etmiyor 302 redirecti ama Yandex hala ediyor gibi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında http2den https'ye geçtiğinizde 301 yönlendirmesi yapması lazım. 302 yaparak geçici bir yönlendirme sunuyor ve sayfanın sahip olduğu değerleri aktarmıyor. Alt alan adları için bir çözüm var mı bilmiyorum. Google 301 yönlendirmesi uyguladığı için sorun olmuyor ama Yandex konusunda biraz araştırma yapmak lazım.

      Sil
    2. Evet, yapması lazım. Ben bir de Moz eklentisi kullanıyorum aslında onda Http status durumum 200 şeklinde. Yandex gerçekten bir acayip. Blogger izin vermediği için ana mirror diye belirtemiyorum Robots.txt fileda. Aynı şekilde kendim bir 301 direct olarak belirtmek istesem blogger tabanlı olduğu için hosta da ulaşamıyoruz tabii. Böyle bırakacağım sanırım. Sonuçta indexliyor arama yaptığımda tüm sayfalarımı...
      Google ve Bing'de hiç böyle bir sorun yok. Yandex yardım a da yazdım ama cevap gelmedi.
      Robots.txt file ı mı da sorunlu addediyor redirect ile karşılaştığı için :D
      Ruslardan umudumu kestim :D

      Sil
  4. Hocam değiştirmeme rağmen kaydetmiyor geri dediğimde kaydedilmemiş değişiklikleriniz var diyor diğer şeyleri editliyorum kaydediyorum onlar kayıt oluyo ama sadece bloggerın kendi kodlarında http uzantısı olduğ için değişmiyor ne yapabilirim?

    YanıtlaSil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.