Blog Sayfasını Canlandırmak İçin 8 Adım

Share:
blog-sayfasını-yükselişe-geçirme
Blog Sayfasını Hareketlendirme

  Blog yazmaya karar vermek ve uzun zaman idareciliğini yapmak herkesin yapabileceği sorumluluk değildir. Sırf bu nedenle yüzlerce blog açılıp kısa zaman sonra kapanıyor. Blog sayfasını faydalı yayınlarla doldurmak temanın ilgili alanlarını doğru eklentilerle donatmak ve güncel kalarak takipçileri artırmak gerekir. Bu arzularla açtığınız blog sayfanızı seçtiğiniz kitleye uygun hale getirmenize rağmen bırakmak zorunda kalacağınız şartlar oluşabilir veya isteğiniz üzerine blog kendi haline bırakılabilir. Benim yaklaşık 10 yıllık tecrübeme göre blog yazmaya başlayan birisi bu sevdadan hemen vazgeçemiyor. Ne kadar blog sayfasını kapatsa da başka bir blog sayfası ile tekrar aramıza katılıyor. (Bu blog benim 4. blog sayfam) Yazmak ve takdir görmek sonrasında takipçiler kazanmak insanın kanına işliyor gibi. Belli dönemlerde bir şey sizi blog yazmaya yöneltiyor. Bu nedenle blog sayfanızı bırakmadan önce emeklerinizi bir kere daha düşünün ve tekrar sıfırdan başlamanın daha zor olacağını unutmayın.

  Blog sayfanızı bırakmak için belirlediğiniz nedenler oluştuğunda bunları ortadan kaldırmak için çabalayın. Hangi yönünüzün veya blogun hangi anlamda gelişmesi gerektiğini düşünüyorsanız oralara çareler arayın. Öncelikle blog açarken ilgilendiğiniz konunun uzun vadeli olmasını düşünün. İlgi alanınız olması ve bilginiz olması size fayda sağlar böylece uzun yıllar kaynak sıkıntısı çekmezsiniz. Her şeye rağmen blog sayfanızı bıraktınız ama silmediniz ve bir kaç ay sonra tekrar yazmaya karar verdiniz.

Blog Sayfanıza Geldiğinizde Nelerle Karşılaşırsınız?

1 ) Trafiğiniz büyük oranlarda düşme eğilimindedir.
2 ) Güncel kalamadığınız için sizi takip edenler ayrılabilir.
3 ) Abone olanlar aynı seviyede kalır veya listede azalmalar görünür.
4 ) Sağladığınız istatistikler ve sıralamanız aynı seviyede kalmaz.
5 ) Yeniliklerden ve gelişmelerden habersiz kalırsınız.

  Bu ve daha fazla sorunlarla tekrar devir aldığınız blogunuzu hayata döndürmek ve tekrar istenilen seviyeye getirmek için yapılması gereken bir çok şey vardır. Trafiği canlandırmak için sadece yeni yazılar girmek yetmeyecektir. Artık güncel olduğunuza ikna etmek ve sosyal ağlarınızı etkin kullanmak biraz zaman alacaktır. Blog sayfanızı bırakmak için sıraladığınız; artmayan trafik, kaynakların tükenmesi, özel şartlar gibi nedenleri ortadan kaldırdığınızı varsaydığımızda neler yapmanız gerekecek?

1 ) Eski Yazıları Düzenleyin:
  Eski yazılarınızı gözden geçirerek popülerliğini yitirmiş ve içerdiği bilgiler ile bir soruna çare olmayan yazılarınızı tekrar elden geçirin yayınlayın veya kaldırın. Seo kurallarına uygun 500 kelime standartına göre yazılmış, hemen çıkma oranına olumlu katkı sağlayacak ve güncel bilgilerle donatılmış yazılar ekleyin.

2 ) Temanızı Değiştirin:
  Blog sayfanızı bırakıp gittiniz ama geçen zaman içinde tekrar yazmaya karar verdiniz. Geri döndüğünüzde ilk yapacağınız şeylerden birisi temanızı değiştirmektir. Çünkü geri geldiğiniz ortam size eskiyi hatırlatmak yerine sıfırdan başlangıcı hatırlatmalıdır. Hem de kurduğunuz tema seo tekniklerine uygun, ziyaretçi de olumlu hisler bırakacak yeni bir vitrin göstermelisiniz. Konularınıza uygun şık tasarlanmış bir tema ziyaretçiden ilk olumlu dönüşü alacaktır. İnsanları kazanmak ve abone yapmak için yayınlarınız kadar tasarımınız da etkilidir. Mobil uyumlu ve ücretsiz 5 blogger teması yazımı okuyabilirsiniz.

  Temanız iş görür halde ise mobil uyumlu olup olmadığına dikkat edin. Temanızın mobil uyumluluğunu ölçmek için mobil uyumluluk testi bağlantısına tıklayın. Günümüzde gelişen teknoloji ile beraber zamanımız daha çok akıllı telefon ve tabletlerde geçtiği için bu araçlar kullanarak gelen ziyaretçilerde olacaktır. Temanızı mobil uyumlu hale getirmek sizin avantajınıza olacaktır.

  Sidebar alanını ve diğer eklenti paylaştığınız alanları gereksiz kodlarla doldurmayın. Ziyaretçileri sayfanızda daha uzun süre tutacak atılımlar yapmakla yetinin. Popüler yazılar, son yorumlar, abonelik eklentileri gibi size fayda sağlayacak eklentiler dışında blog sayfasının hızını yavaşlatacak kodlar eklemeyin. Diğer başarılı blog yazarlarının sayfalarını inceleyin ve olumlu taraflarını kendinize uyarlayın. Doğru adımlarla yeterince büyüdüğünüzde reklam eklemek için yeni alanlar kullanabilirsiniz.

* Siz uzun süredir blog sayfanıza uğramadığınız için önceliğiniz hastayı iyileştirmek olmalıdır. Daha sonra dışarıda gezeceğiniz yerleri ve hayalini kurduğunuz yiyecekleri düşünürsünüz. Ziyaretçileri içeriklerinize yönlendirecek adımlar atmalı ve göz yoran gereksizliklerden kurtulmalısınız.
* Oluşturduğunuz sayfalar için açılır menüler yapmak yerine sayfanın üstüne ve altına paylaştırın. Açılır menü şeklinde navigasyonlar daha çok kafa karıştırır ve yeterli tıklanma almaz.
* Sayfanızda yazıların hemen üstüne denk gelen eklentilerden kaçının. Yazı alanı dışında kalan yerlerde üst tarafa e-posta abonelik eklentisini mutlaka yerleştirin. Ziyaretçilerinize hangi anlamda büyümek istediğinizi göstermiş olursunuz ve ziyaretçilerinizi olumlu yönde etkilediğinizde abone olmaya daha çabuk ikna edersiniz.

3 ) Sayfa Hızını Arttırın:
  Bir internet sayfasının hızlı açılması seo açısından en önemli unsurlardan biridir. Blog sayfanız 3 saniyeden uzaklaştıkça yaşayacağınız ziyaretçi kayıpları da aynı oranda yükselir. Unutmayın ki kimse geç yüklenen bir sayfayı bekleyerek zaman kaybetmeyi sevmiyor. Blog sayfanıza kesin dönüş yaptığınızda ilk ders çıkarmanız gereken şeylerden birisi olan sayfa hızı için ölçüm yapmalısınız. Bu işlem için Google Page Speed sayfasını kullanabilirsiniz.

4 ) Sayfalarınızı Yapılandırın:
  Hakkımda, iletişim, misafir yazarlık gibi oluşturduğunuz sayfaları tekrar yapılandırmalı ve eksiklerini tamamlamalısınız. Daha önce sayfa oluşturmadığınızı fark ettiyseniz size yardımcı olması için Bloglar İçin Sayfa Oluşturma Rehberi yazımı okuyabilirsiniz. Blogunuzda oluşturduğunuz sayfalar varsa bunları sıfırlanan psikolojinizle tekrar yazmakta fayda göreceksiniz. Yönlendirmek ve kullanılması için sayfa açmak yeterli olmayabilir aynı zamanda içini doğru bilgilerle donatmak gerekir. Sayfalarda farklı renklendirmelerden, kalın yazılardan, maddeler halinde yazılardan ve iyi görsellerden faydalanmak gerekir.

5 ) Yazılara Bağlantılar Verin:
  Yayınladığınız yazının altında benzer yazılar eklentisi kullanmak avantajlıdır. Hemen çıkma oranını olumlu etkileyebilir. Burada önemsediğim şey yazının içinde diğer yazılarınıza verdiğiniz yönlendirmelerdir. Faydası şu olur benzer yazılar linkleri farklı konularda ama aynı etikette yazıları gösterir. Siz kendiniz bağlantı verdiğinizde birebir yazıyı destekleyen ve eksikleri tamamlayan puzzle gibi olur. Bu şekilde oluşturduğunuz yazı bir bütün olarak ele alındığında faydalı ve aranılan hal alır. Genel olarak tavsiye edilen sayı yazı içinde 2-3 bağlantı vermektir.

6 ) Diğer Yapılması gerekenler:
  Blog sayfanızı Google Search Console ile eklediğinize emin olun. Buradaki bilgileri doğru kullanın en azından site haritası göndermeyi unutmayın. Gerekli detaylar için Google Web Yöneticisi (Search Console) Ayarları yazımı okumanızı tavsiye ederim. Bu konu dışında merak uyandırmayan ve ziyaretçi çekmekten uzak başlıklardan kurtulun. Yazıları yayınlamadan önce arama açıklaması, bağlantılar ve etiketler alanını doğru kullanın.

7 ) Seo Ayarlarına Odaklanın: 
  Teknik olarak gerekli düzeltmeleri yaptınız ve yazılarınızı daha profesyonel olarak hazırlamaya başladınız. Şimdi sıra üst sıralara çıkmak için yapılması gerekenlere geldi.

a ) Site içi seo için anahtar kelimenin verdiğiniz başlıkta ilk sırada olmasına dikkat edin.
b ) Sosyal paylaşım düğmeleri ve takip kazanma butonları ekleyin.
c ) Sayfa yüklenme hızı konusuna üst satırlarda bahsettik.
d ) İçeriklerinizin en az 500 kelime civarında kalmasını sağlayın. Kısa yazılar hem bilgiden yoksundur hem de rekabetin yoğun olduğu bu mecrada işiniz zor olur.
e ) Ziyaretçiyi kandırmaya yönelik yalan başlıklar ve kalitesiz içeriklerden uzak durun.
f ) İnsanların daha uzun süre okumalarını sağlayacak atılımlar yapın. Örneğin; Kısa paragraflar, listeleme yöntemi, italik ve kalın yazı kullanma, yazıyı veya altını renklendirerek dikkat çekici olma gibi sıkıcı olmayacak yazılar hazırlayın.
g ) İç bağlantıları gerektiği gibi kullanarak diğer yazılarınızı ilişkilendirin.
h )Yazı kadar etkileyici görseller ekleyin ve alt etiket vermeyi unutmayın. Her yazı için arama açıklaması ekleyerek yazının ne ile alakalı olduğunu anlatan bir kaç cümle ekleyin.
ı ) Ayrıca rakiplerinizden veya kaliteli sitelerden backlink almayı kovalayın.

8 ) Psikolojinizi ve Zamanınızı Ayarlayın:
  Blog yazmak her ne kadar meslek olarak görülmese de belli saatler geçirilerek bir bakıma mesai harcıyoruz. İşten gelip dinlenme saatimizin bir kısmını blog yazmak için harcayarak ne kadar önem verdiğimizin farkına varmalıyız. Bu iş her şeyden daha fazla sabıra muhtaç olduğundan psikolojinizi ona göre ayarlayın. Uzun süreler değişmeyen istatistikler herkes için aynı aşamalar. Günü geldiğinde istatistikler yükselmeye başlayacaktır. Blog sayfanıza geri dönerek yazmaya karar verdiğinizde eski alışkanlıklarınızdan ve olumsuz fikirlerinizden kurtulmalısınız. Günde en az 1 saat zaman ayırarak başarılı blog yazarı olmak için gerekli adımları atabilirsiniz. Yaptığınız herhangi bir değişikliğin anında güncellenmediğini ve örümcekler tarafından fark edilmesinin zaman aldığını unutmayın. Kendinize doğru bir yol çizerseniz sonunda aradığınız mutluluğu bulacaksınızdır.

  Blog sayfanıza uzun zaman sonra dönmeye karar verdiğinizde neler yapacağınızı göstermeye çalıştım. Bu konular dışında eklemek istedikleriniz veya sormak istedikleriniz varsa yorum bölümünden bana yazabilirsiniz.

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

6 yorum:

  1. Çok faydalı bilgiler anlatmışsınız.Emeğinize sağlık.
    Yazılarınızda satı renkle yazılan yazıları tıkladığımızda Açılan sayfaları bende blogumda uygulamak istiyorum.
    Bu konu hakkında yardımcı olursanız.Çok sevinirm.
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler yorum için, Reklam, iletişim gibi sayfaları mı? Blogger panelinden yeni sayfalar oluşturabilirsiniz. Sorun yaşadığınız yerde yardımcı olurum.

      Sil
  2. Sayfa hızımı kontrol ettim. Ughhhgg resmen yerlerdeyim :((
    Süper bir yazı hazırlamışsın yine. Blog yazmak bir alışkanlık. Bıraksak bile yine geri dönüyoruz :p
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayfa hızını artırmak için çoğu eklentiden vazgeçmen gerekir. Blog yazmaya başlamak ile bitmeyen bir yolculuğa çıkıyorsunuz.

      Sil
  3. Eski yazıları vakit buldukça güncelliyorum. Hem de daha önce yazıda verdiğim linkleri tekrar kontrol etmiş oluyorum. Beğenmediğim yazılar da var ancak yazıyı tamamen kaldırmanın çok iyi bir algı oluşturmadığını okumuştum daha önce.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski yazıları güncellemek faydalı oluyor. Radikal bir karar almadığınız sürece yazıları kaldırmamak gerekir. Sayfa'nın bulunamaması pek hoş olmuyor hem de trafiklerde düşme eğilimine girersiniz.

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.