Blogger İçin Https Protokolü ile Çalışma Sorunu

Share:
https-ile-güvenli-olmuyor
Https protokolü sorunu

  Https (Secure Hyper Text Transfer Protocol) kelime anlamı olarak güvenli metin aktarma iletişim protokolüdür. Bildiğimiz HTTP protokolüne SSL güvenliğinin eklenmesiyle oluşur. Özellikle para alışverişinin olduğu sitelerde tercih ediliyor ama Google tüm sitelerin güvenlik için Https'ye geçmeleri için bildirimlerde bulunuyor. Hatta bir yerde okuduğum yazıya göre Google sıralamasında Https'li siteler daha avantajlı olacak. Bu kısa bilgi akışından sonra asıl konuya gelelim.

  Blogger altyapısını kullanan birisi olarak özel alan adına da sahip olmadığım için Https ile kullanmak istedim. Böylece "Güvenli" yönlendirmesinin altında daha faydalı olacağını düşündüm. Uzun zamandır Https ile kullanmaya çalışıyorum ama tam olarak güvenli olmadığını ve site bilgilerini görüntüle şeklinde çalıştığını fark ettim. (Alttaki resimde ortadaki uyarı gibi görünüyordu.)
  Neden olduğunu anlamaya çalışırken eklediğim abonelik eklentisinden kaynaklandığını anladım. Eklentiyi kaldırdığımda "Güvenli" şeklinde görünmeye başladı. Bu eklenti kalıcı ziyaretçi için önemli olduğu gibi benimde vazgeçilmez eklentilerimdendir. Daha sonra nasıl anladığımı ve çözdüğümü anlatayım. Feedburner sayfasına giriş yaptığınızda blog sayfanızı seçtiğinizde aşağıdaki gibi görüntüye sahip oluyorsunuz. (Bloglar için Feedburner eklentisinin bilinmeyenleri ve ayrıntıları) yazımı okuyarak kurulum hakkında detaylı bilgiler alabilirsiniz.
  Resimde kare içine aldığım http ile başlayan link muhtemelen sizde https olarak görünüyordur. Böyle olunca da yaşanan çakışmadan dolayı güvenli olarak kullanamıyorsunuz. Burayı http olarak kaydettikten sonra sıra geldi "Gadget Ekle" bölümünden eklediğiniz abonelik eklentisine. Eklediğiniz kodun içindeki http ile başlayan tüm bağlantıları https olarak değiştirin ve kaydedin. Bu düzeltmeleri yaptıktan sonra güvenli olarak bağlanmaya başladı ve hiçbir sorun çıkmadı. Eğer hala düzelmezse aynı şekilde kendi eklediğiniz tüm eklentilerin bağlantılarını https olarak değiştirmeyi deneyin çözüme ulaşacağınızı düşünüyorum.

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

14 yorum:

  1. çok yararlı bir makale olmuş ..kalemine yüreğine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ben de deneyimlerle fark ettim ki: Bir çok gatget eklemelerinde eğer aranan link https değilse güvensiz uyarısı veriyor. Örneğin resimli son yorumlar kodu içinde src://... linki https değilse güvensiz kabul etmesi nedeniyle aynı uyarıyı veriyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eklentilet içindeki bağlantılar https olmalı. Çakışma yaşandığı için güvensiz gösteriyor. Teşekkürler yorum için

      Sil
  3. Çok ilginç..çok uzun süre önce ben kendi blogumu "Ayarlar + Temel" kısmında "HTTPS Yönlendirmesi", "evet" seçip güvenli bağlantı haline getirmiştim...Ancak yeniden kontrol ettiğimde seçimin "hayır"a dönüştüğünü gördüm..Daha önceleri blogun açılışına (https adresine) baktığımda "kilit"in beyaz renk olduğunu farketmiştim..Bunun neden olduğunu pek anlayamıyordum..Ancak sizin bu yazınızdan sonra tekrar baktım,yönlendirmenin "hayır"a dönüştüğünü farekttim.."tekrar "evet" yaptığımda ,kilit rengi yeniden yeşile döndü..bu tür sorunu olanlar,ayaralar kısmında "https yönlendirmesi"ni bi kontrol etsin derim..elinize sağlık,faydalı bilgiler olmuş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Https yönlendirmesi google için önemli..https ile kullanmak az da olsa sıralamada etki edecek..Teşekkürler yorum için

      Sil
  4. Yazı için teşekkürler. Hazır yeri gelmişken uzun zamandır aklımda olan bir soruyu sormak istiyorum. özel alan adına sahip bir bloğa ssl sertifikası ekleyebilir miyiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogger için soruyorsanız artık eklenebiliyor. .com'lu bloglar güvenli bağlantı altında kullanılabiliyor.

      Sil
  5. Güzel ve aydınlatıcı bir yazı.Ben im sitemdede https protokolü geçerli.Fakat bazı güzel widgetler var.örneğin fee jit.bloğuma uyguladığımda bloğum https geçerli olduğu için çalışmıyor.eklenti içindeki http leri https ye dönüştürdüğüm halde çalışmadı.ne yapılabilir ?:

    YanıtlaSil
  6. Buraya kadar sorun yok.fakat.eklentilerde,widgetlerde sorun var.bazı widgetler https de çalımıyor.mesela feed jit .bu güzel eklenti çalışmıyor.

    YanıtlaSil
  7. Eklenti içindeki http linklerini https yaptınız mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun feed jit eklentisinin güvenli bağlantı vermemesinden kaynaklanıyor olabilir. Sitenin kendisi http'li olduğu için desteklemiyor.

      Sil
  8. Merhaba 3 tane sorum olacak

    Blogger alt yapılı sitemde http ayarını değiştirip https yaptım. Ve ssl belgesi otomatik olarak geldi, site güvenli olarak değişti.

    1- Fakat değişikliğin ardından Linkwithin eklentisi çalışmıyor. Nasıl düzeleceği hakkında bilginiz var mı?

    2- Linkwithin eklentisi güvenlik açısından sıkıntılı bir eklenti mi? Eğer öyle ise tamamen kaldırabilirim.

    3- Bir de bu ayar değişikliği sonrası (http den https ye geçişde) blogumuzla ilgili dikkat etmemiz gereken, değiştirmemiz gereken ayarlar hususlar var mı?

    YanıtlaSil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.