Blogger Kalıcı Bağlantı Değiştirme Çözümü

Share:
Bloggerda-kalıcı-bağlantı-ayarları

Blogger yazı linkini nasıl değiştirebilirim, Özel permalink ayarları, kalıcı bağlantı ayarları
  Blogger kullanan blog yazarları yazı panelinde en önemli olan 3 alanı iyi bilirler. Etiketler, Bağlantılar ve Arama Açıklaması yazı panelini destekleyen en önemli 3 bölümdür. Etiketleri nasıl gireceğinizi ve fazladan etiketleri nasıl sileceğinizi öğrenmek için "Blog yazılarını nasıl etiketlemeliyim? Etiket nasıl silinir?" yazımı okuyabilirsiniz. Ayrıca arama açıklaması için "Blog için gerekli kodlar ve özellikleri nelerdir?" yazımı okuyabilirsiniz. Bu yazıda sıra kalıcı bağlantıları değiştirmeye geldi. Blog için yazı hazırlarken müdahale etmezseniz otomatik olarak kalıcı bağlantı veriliyor ama Türkçe karakter yüzünden hepsi görünmeyebiliyor. Örneğin; bu yazı için otomatik kalıcı bağlantı http://dogushakanyilmaz.blogspot.com/2017/05/blogger-icin-kalc-baglant-nasl.html
şeklinde oluşturuluyor. Gördüğünüz gibi i harfleri eksik ve "değiştirilir" kısmı bağlantı da yok. Bu durumu engellemek için özel kalıcı bağlantı seçeneğini işaretleyerek http://dogushakanyilmaz.blogspot.com/ 2017/05/blogger-icin-kalici-baglanti-nasil-degistirilir.html şeklinde bağlantınızı olması gerektiği gibi düzenleyebilirsiniz.

  Bu değiştirilemez kalıcı bağlantıyı yazıyı yayına almadan önce düzenlemelisiniz. Aksi halde değiştiremeyeceğiniz gerçeğini kabullenmelisiniz. Eksik ve yanlış her bağlantı SEO açısından da çok önemlidir. Mümkün olduğunca yaptığımız doğruları çoğaltmak için bu tür detaylara önem vermeliyiz. Her şeyi doğru uygulayıp hala istediğiniz verimi alamıyorsanız biraz daha sabır göstermeniz gerekebilir. Belki haberiniz yoktu belki de fazla önemsemeden yazıları yayınlıyordunuz. Bu yazıyı okuduktan sonra değiştirmek ve düzeltmek istediniz. Blogger imkanlarıyla kalıcı bağlantıyı nasıl değiştirebiliriz?

Blogger Kalıcı Bağlantı Değiştirme

  Blogger kullanıcılarının pek kullanmadığı hatta belki de hiç fark etmediği yerden bu sorunu düzeltiyoruz. Bağlantısını değiştirmek istediğiniz daha önce yayınlanmış bir yazınızı seçin ve düzenleye tıklayın.

  Yazı alanı açıldığında bağlantılara tıkladığınızda sadece kalıcı bağlantı başlığı altında yazının url adresini görürsünüz. Düzenlemeniz için seçenek verilmez size ama hemen üstünde "Güncelle" butonunun yanında "Taslağa döndür" kısmını göreceksiniz. Buraya tıkladığınızda özel kalıcı bağlantı seçeneğinin geldiğini göreceksiniz. Bu seçeneği işaretleyerek url'nin eksik taraflarını düzenleyebilirsiniz. Yayınla dediğinizde yeni url adresi ile yazınız görüntülenmeye başlanır.

ÖNEMLİ: Burada önemli bir diğer konu da bağlantı adresini değiştirdiğinizde yaşayacağınız hit kaybıdır. Çünkü Google sonuçlarında, sosyal medya hesaplarında ve paylaştığınız diğer sitelerde eski url ile yazıya ulaşılamayacak. Bu da hem ziyaretçi kaybına hem de prestij kaybına neden olur. Bu nedenle eski url'yi düzenlenen yeni url adresine yönlendirmek gerekiyor. Yönlendirme işlemini başlatmak için Ayarlar > Arama tercihleri > Özel yönlendirmeler > Düzenle yolunu takip edin. Yukarıda verdiğim örnekteki url üzerinden göstermek gerekirse aşağıdaki resimdeki gibi işleyin.

  Kaynak kısmına eski kalıcı bağlantınızı, hedef kısmına ise yeni kalıcı bağlantınızı ekleyin ve alttaki kalıcı yazan yeri tikleyin. Bu şekilde yönlendirme yaparak yazımıza eski url ile gelmek isteyenler için yeni url yolunu kullanıma açıyoruz. Bu şekilde düzenlemeniz gereken ve ziyaretçisi olan yazınızı yeni haline kavuşturmuş olduk. Artık hitlerinizde herhangi bir sorun yaşamadan kalıcı bağlantı değiştirebilirsiniz.

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

2 yorum:

  1. Bir sitedeki yazıya güvenip işlemi yaptım. Taslağa döndürüp özel bağlantı verdim. beş yayına yaptım. Fakat diğer linklerde bozuldu. Tekrar site haritası gönderdim. Sitenin toparlanması sanırım altı ayı bulur.Önüne gelen uzman olmuş. Keşke bu yayınızı daha önce okusaydım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun, umarım kısa zamanda düzelir. Bende uzman olduğumu söyleyemem ama paylaştığım bilgilerin doğru olduğunu biliyorum. Sormak istediğiniz bir şey olursa bana ulaşabilirsiniz.

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.