Blog İçin Gerekli Kodlar ve Özellikleri Nelerdir?

Share:
Bloglarda-olması-gereken-kodlar

  Blogger altyapısı ile blog açtınız ve yazılarınızın okunmasını istiyorsunuz doğal olarak. Aslında yapmanız gereken çok konu var ama bilmeniz gereken kısa bir kaç detaydan bahsetmek istiyorum. Bunlar sizin için hem ipucu niteliğinde hem de arama motorlarına yardımcı olacak yol haritası niteliğindedir. İlk olarak vereceğim blogger html kodu yazı başlığınızın blog isminizden önce görünmesi şeklinde olacak. Çünkü bir konu google gibi arama motorlarında aratıldığında ziyaretçiler öncelikle aradığı konuya odaklanacaktır. İlk göreceği yer yazınızın başlığı olarak ayarlayarak değişikliğe başlayalım.


1. Yazılar Önce Görünsün Kodu:


 Değişiklik için Blogger kumanda paneli > Şablon > HTML'yi düzenle  şeklinde ilerledikten sonra bulunduğunuz sayfada Ctrl ve F tuşlarıyla açılan arama kutusuna aşağıdaki kodu yazarak aratın.



Daha sonra bulduğunuz bu kodu silip yerine hemen alttaki kodu ekleyin.



bu işlemlerden sonra yazılarınız bu şekilde görünmeye başlayacak.


arama-sonuçlarında-yazı-başlığının-görünmesi

2. Meta Etiket Kodları:


  Bu kodlar ile de arama motorlarına yardımcı olup, bir adım öne geçebileceksiniz. Blog sayfanızı anlatıp, içeriğinden ve yazarından bahsetmeniz yararınıza olacaktır. Keywords meta etiketleri 250 karakterden kısa tutulduğunda arama motorlarınca daha kabul edilir olur. Eklemek için Şablonu açıp <Head>...</Head> arasına eklenmelidir. <Head>'ın hemen altına da ekleyebilirsiniz. Dilerseniz daha geniş meta etiket için Blogger Meta Etiketleri ve Seo İçin Faydaları yazımı okuyabilirsiniz.




3. Yazılarınıza Açıklama Ekleyin:


seo-için-arama-açıklaması-önemi

  Resimde gördüğünüz yere yazınızla alakalı kısa bir açıklama girerek yazınız ile alakalı arama motorlarına daha fazla bilgi sunmuş olacaksınız. Bundan önce mutlaka blogger kumanda panelinde ayarlar sekmesinden arama tercihleri bölümüne tıklayın. Arama açıklaması etkinleştirilsin mi? sorusunu Evet olarak değiştirin.

  Ayrıca yazılarınıza eklediğiniz resimlere de etiket ekleyerek aramalarda bulunmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için eklediğiniz resme tıklayın ve özellikler üzerinden başlık metni ve alternatif metin bölümlerini doldurun. 

  H1 yazı başlığınızdan sonra H2, H3 gibi alt başlık etiketleri kullanmayı unutmayın. Yazınızı yazdınız ve başlık verdiniz. Bu başlık H1 olarak otomatik verilir. H2 ve H3 gibi alt etiketleri yazı içinde başlık açarak kendiniz ekleyeceksiniz. Alttaki resimde örnek verildiği gibi düzenleyebilirsiniz.



  İkinci alt başlık H3 etiketi olup alt başlığın içindeki başlıklar içindir. Bu şekilde yazılarınız paylaşırsanız Google yazılarınıza verdiği önemi artıracaktır.


4.Site Haritası Ekleyin:

 Google web yöneticisine(search console) giriş yaptıktan sonra tarama>site haritaları sekmelerini takip edin. Sağ üst köşede site haritası ekleme/test etme bölümünden 150'şer olarak site haritalarını ekleyebilirsiniz.

 Yazılarınızın sayısına göre haritaları ekleyebilirsiniz ya da hepsini ekleyip takip edebilirsiniz. Haritaları tek tek aynı şekilde ilgili bölüme ekliyoruz daha sonra 24 saat içinde dizine eklenecektir. 



 Diğer türlü site haritası gönderme ise "Site haritası ekleme" yerine yukarıdaki kodları hiç kullanmadan sitemap.xml şeklinde eklemeniz olacaktır. Detaylı bilgi için Google Web Yöneticisi Ayarları yazımı okuyabilirsiniz.

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

10 yorum:

  1. Özellikle yazı isminin blogdan önce gözükmesi özelliğini deneyeceğim. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önemli bir kod..Yazıların önce gözükmesi sıralamada fayda sağlar sana.

      Sil
  2. Blogger'in kendi temalarını kullanmaya ne diyorsunuz? Tasarim ya da mevcut tema olması aramalarda on plana çıkmasını etkiler mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence blogger temaları hala yetersiz. Sayfa hızı için belki uygundur ama ilerleyen zamanlarda değiştirmek istersiniz. Bu nedenle hiç kullanmaya gerek yok diyerek sadece yeni başlayanlar için tavsiye ederim.

      Sil
    2. Baştan beri değiştirmek istiyorum. Tema değişince bir de tüm HTML baştan değişecek. Zamanla artik.Tesekkur ederim

      Sil
    3. Bir tema değişikliği için 3-4 saat gerekir en az..Hazırlıkları tamamladıktan sonra başlamak daha iyi olur. İyi çalışmalar

      Sil
  3. Adamsın admin blogumu düzenlerken gördüm siten hoşuma gitti ilk paylaşımdan tek tek bakarak buraya kadar geldim :)

    YanıtlaSil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.