Sayfada Geçirilen Süre Nasıl Artırılır?

Share:
sitede geçirilen süre nasıl yükseltilir?

Hemen çıkma oranı düşürme, Sitede geçirilen ortalama süre, Ziyaretçilerin sayfada kalması
  SEO teknikleri ve konuyu anlatma kabiliyetinizle birlikte kaliteli bir içerik oluşturdunuz ve ziyaretçi çekmeyi başardınız. Peki gelen ziyaretçiyi ne kadar tutabildiniz? Gelen ziyaretçiler başka yazıları da okudu mu? Hemen çıkmasına neden olan sorunlar ne olabilir? Ziyaretçinin sizi tercih etmemesinin nedenleri nelerdir? Bunun gibi soruların cevaplarını almak için sizlerle fikirlerimi paylaşmak istedim.

Sayfada Geçirilen Süre Nasıl Artırılır?

  Başarılı blog çok ziyaretçi çekmesinin yanında onları belli bir süre sayfasında tutabilendir. Hem yazılarınız kendi içinde değerini artırır hem de sağladığınız kazanca fazda sağlarsınız. Yazılarınızın led tabelalar gibi ilgi çekmesi ama aynı zamanda da kafa karıştırmadan net olması gerekir.
  1. Ziyaretçiniz sayfanıza aradığı konu hakkında faydalanmak için geldiğinde onu reklamlarla karşılamamalısınız. Fazladan verilen her reklam hem SEO açısından hem de ziyaretçiyi olumsuz etkileme açısından sakıncalıdır. 
  2. Yazılarınız içinde dahili linklere(konu ile alakalı eski bir yazınıza) yer vererek aradığı konu hakkında tüm sorularını cevaplamalısınız. Daha önceki yazılarınızla asıl yazınıza destek olmalı ve sitede geçirdiği süreyi artırmalısınız. Hem sorunu çözmek için ek bilgi paylaşacaksınız hem de istatistiğinizi artıracaksınız.
  3. Dil bilgisi kurallarına dikkat etmeli, mümkün olduğunca doğru yazmaya özen göstermelisiniz. Yazım yanlışlarının sık olduğu bir içerik dikkat dağıtır ve ciddiyetten uzak imajı yaratır. Bahsettiğiniz konu çok önemli de olsa güven vermez.
  4. Kendinize bir yazım üslubu belirlemeniz avantajınıza olabilir. Kimi ziyaretçiler yaklaşım tarzınızı, kullandığınız kelimeleri benimseyebilir. Sizinle ve dolayısıyla yazılarınızla kurduğu bağ ile takipçi kazanabilirsiniz.
  5. Yazdıklarınızı videolar ile besleyebilirsiniz. Örneğin; yaptığınız bir çizimi yazarak anlatmaktansa çizerken çekmiş olduğunuz video daha çok etkileyecektir. Gördüklerimizi daha çabuk algılayacağımızdan ziyaretçilere sayfada kalmaları için fırsat tanımış olursunuz. 
  6. Yazılar uzun araştırmalar sonucunda bin bir emekle yazılmıştır. Bunu destekleyecek görseliniz yoksa sayfa içinde belki de o yazıya hiç tıklanmayacaktır. Yazının içeriğini anlatan özenle seçilmiş görseller ilgi uyandırdığından blogunuzun kalitesini de işaret eder. 
  7. Ziyaretçiler internette araştırmalar sonucunda sizi bulduğunda siz de onların beklentisini karşılamalısınız. Konunun etrafında dolaşarak uzun yazmayı hedeflemektense başlığınızın içini dolduran, soruların karşılığını veren gerçek bilgiler sunmalısınız. 
  8. Anlaşılması zor veya teknik detaylar gerektiren yazılarda bol bol örnekler vermek olumlu etkiler. Anlatmak istediğinizin mesajını doğru verinceye kadar açıklamaya çalışın. 
  9. Bilgi paylaşırken bunları sıralamanız veya tablolar halinde kategorilemeniz sayfada geçirilen süreyi uzatabilir. 
  10. Diğer bloglardan farklı olarak konu ile alakalı püf noktaları vermek sıkı bir takipçi kazanmanızın önünü açabilir. Her ziyaretçi aradığı konu hakkında detaylı bilgi ve tatmin edici cevaplar bekler.
  11. Yazıları aynı renkle yazmak yerine alt başlıkları, önemli noktaları veya bağladığınız linkleri farklı renkler ile dikkat çekici hale getirebilirsiniz. Özellikle önemli bulduğunuz noktaların gözden kaçmasını engellemek ve okunması için simgeler kullanabilir; dikkat, not, önemli gibi kısa başlıklar verebilirsiniz. Yönlendirmek istediğiniz sayfaları kalın halde göstermek daha faydalıdır. 
  12. Ayrıca temanıza ve mobil versiyonuna dikkat etmelisiniz. Gereksiz eklentiler ve düzensiz yerleşimden kaçınmalısınız. 
  13. Link verdiğiniz yazıları ya da siteleri yeni sekmede açma kodu olan target="_blank" özelliğini kullanmalısınız. Tüm Linkler Yeni Sekmede Açılsın Kodu yazımı okuyabilirsiniz.
  14. Sayfa hızını yükselterek ziyaretçileri kaçırmamaya özen gösterin. Geç yüklenen her site veya blog baştan kaybeder. İçeriklerin kalitesi veya tasarımınıza gösterdiğiniz özen uçup gider. Sade ve yönlendirici bir ana sayfanız olmalıdır.
  Blogunuz önce size hitap etmelidir ve gelen uyarılar varsa mutlaka dikkate alınmalıdır. Aldığınız eleştirilerden ve gözlemlediğiniz bloglardan doğru şekilde faydalanmalı ve sayfanızda geçirilen süreyi uzatmayı dikkate almalısınız. Sayfada geçirilen zamanın artması başarınız hakkında en önemli kaynaklardandır. Başarı için tesadüflere değil, emeğe ihtiyacınız olduğunu unutmayın. SEO ile Arama Motoru Uyumluluğu yazımı okumanızı tavsiye ederim.

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

4 yorum:

  1. Kalemine sağlık güzel kardeşim çok yerinde yönlendirmeler içeriyor yazın.

    YanıtlaSil
  2. ay biz burda bir blog ailesi apartmanı gibiyiz işte ya birbirimizi okuyoz akraba gibiyiz valla artık. belki blog dışı okur çekmek için iyidir bu öneriler, daha çok kozmetik moda mutfak blogları yapsa bunları iyi oluuur :) bizler sade bloglarız işte zaten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bizler birbirimizi tanıyoruz artık..yeni başlayanlar için gelen ziyaretçileri kaçırmasınlar diye..Teşekkürler yorum için

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.