Seo Nedir? Seo Nasıl Yapılır?

Share:
Seo-uyumluluğu-için-yöntemler

Seo Nedir? Nasıl Yapılır?


  "Seo" kelime anlamı olarak kısaca arama motoru optimizasyonu (Search Engineering Optimization) anlamına gelmektedir. Dünyada web ile alakalı herkesin önceliği SEO'ya uyumlu yazılar ile arama motorlarında üst sıralarda yer almaktır. Google gibi yıllardır devamlı geliştirdiği çeşitli algoritmalar ile mücadele ederek onların hoşuna gidecek yazılar hazırlamak gerekir. Bunu başardığınız ölçüde Google ile bağlarınız daha kuvvetli olacaktır.

  Kişiler Google da veya diğer arama motorlarında bir konuyla alakalı arama yaptığında 100'lerce değerlendirmeden sonra anında yazılar sıralanır. Bu kriterleri yerine getirmiş olanlar başta olmak üzere sıralanmaya başlar. İşte burada üst sıralarda çıkabilme aşamasına SEO denilebilir. SEO önemli bir teknik ve özgün bir sanat gerektiriyor. İnce eleyip sık dokumak ve sayfanızı buna göre düzenlemek gerekiyor.
  • SEO ile düzenlediğiniz sayfalar arama motoru için dost seçenektir.
  • Gelen ziyaretçilerin aradığını kolay bulması ve düzenli olması şarttır.
  • Sayfanızın hızlı olması ve hızlı açılması.( En önemli değerlendirmelerdendir.)
  • Düzenli aralıklarla içerik girerek popülerliğin artırılması gerekir.
  • Arama motorlarına sitenizle alakalı alışkanlık kazandırarak yazıların hızlı indekslenmesini sağlayabilirsiniz. 
  SEO arama motorları kullanıldığı müddetçe varlığını sürdürecektir. Devamlı güncellenmesinin sebebi web dünyasının yazarlarının kolay yoldan üst sıraya çıkmasını engellemektir. Belirli aşamalar ekleyerek bunları yakalayanları doğru yerde göstermek amaçlı yazarlara karşı kılıçlar çekilmiş vaziyettedir. Bu kadar algoritmayı yerine getirmek için uzmanlık gerektiğinden bilinenleri yerine getirip, Google ile zıtlaşmadan yola devam etmek gerekir. Google her yerde adamları olan mafya lideri gibidir ona yaklaşmak için önce adamlarını ekarte etmek gerekir. Geçici başarı yakalamak için yanlış yollara girerseniz mutlaka cezası olur.

başarılı-seo-çalışması-ile-kazanımları

Site İçi SEO Nedir?

  Google algoritmaları ile mücadele etmenin en kolay yolu'dur. Çünkü Site dışı SEO ile uğraşmak için uzmanlık gerektiğinden daha çok site içi SEO'ya yönelmek gerekir. Müdahale edebileceğiniz bir yol olduğundan nelere dikkat etmeniz gerektiğini yerine getirebilirsiniz.
  1. Görselleriniz bulunabilir ve doğru boyutlarda olmalıdır. 
  2. Özgün ve kaliteli içeriklerinizin mutlaka noktalama işaretlerine ve yazım kurallarına uyumlu olması ve makalenin anlaşılır olması gerekir. 
  3. Sitenizde benzer yazılar veya popüler yazılar gibi seçenekler veya buna benzer yönlendirmeler ekleyerek geçirilen süreyi artırmak ve yeni sayfaları ziyaret etmesini sağlamak gerekir. 
  4. Anahtar kelimeler ve başlık etiketleri girilmelidir. 
  5. Robot.txt ve sitemap oluşturulmalı ve arşiv paylaşılmalıdır. 
  6. Sayfanızın mobil uyumlu olması için gereken altyapının sağlanması gerekir.

Site Dışı SEO Nedir?

  Bu kısım daha çok sizin karşıdan görünüşünüzdür. Bu nedenle dışarıdan gelen bağlantılar önemlidir ve yazılarınızın değerini artırır. Forumlar, sözlükler, haber siteleri gibi bir çok ve benzersiz alanda sayfanıza bağlantılar almalısınız. Bunun için önemli sitelerde yorumlarda bulunmak bile bir dönüş sağlayabilir. Alacağınız backlink ile üst sıraları biraz daha hedefleyebilirsiniz. Google gelişen yapısıyla kandırılmak istendiğini, kopya içerikleri anlayacak kuvvetli bir hafızaya sahiptir. Doğal yollarla sitenize bağlantı verilmesini beklemek ve bunu sağlamak için kaliteden taviz vermemek zorundasınız. Siz belirli bir çizgide yürüdükten sonra siteniz zaman içinde fark edilecek ve kendinizden bahsettireceksiniz.

  Her şeyin para kazanmak amaçlı olduğunu düşünürsek Google gibi bir devin rekabeti yüksek seviyede tutması normaldir. Dizinlere ve forumlara ekleyeceğiniz bilgiler ve yapacağınız yorumlar dışında yapılması gereken çok fazla iş vardır. Bu yöntemleri bilmeden SEO çalışmasına girmek riskli hatta tehlikeli olabilir. Yapacağınız yanlışlıklar sitenizin ceza almasına ve sonuçlarda çıkmamasına neden olabilir.

  En etkili hit alma yöntemi kaliteli ve belirli konularda yazılar yazarak, takipçi kazanmak ve paylaşılmasını sağlamaktır. Doğal yollarla alacağınız bu hitler Google tarafından takdir edilecektir. Önemli olan nokta gelen ziyaretçileri kendinize bağlamak ve onlar aracılığı ile değerli bir siteye sahip olarak devamlı bir yükseliş ve para kazanma yoluna girersiniz. Ayrıca reklam yaparak popüler ve üst sıraları zorlayan bir site olabilirsiniz. Doğal yollarla devamlı gelişme göstererek trafiğini artıran, düzenli paylaşımlarda bulunan, kendisine abone kazanan siteler popülaritesini daha da sağlamlaştırır.

SEO'ya Uyumlu Site İçin 10 Seçenek Özet
  1. Özgün ve kaliteli uzun yazılar.
  2. Özgün ve içerikle alakalı görsel.
  3. Ziyaretçilerin sayfanızda daha uzun kalmasını sağlamak.
  4. Sayfanın hızlı açılmasına özen göstermek ve gereksiz kodları kaldırmak.
  5. Sosyal medya sayfalarımızdan ziyaretçi çekmek.
  6. Bilinirliği artırmak amaçlı başka sayfalarda yorumlar yapmak ve kendinizden bahsedilmesi.
  7. Aldatmak amaçlı backlinklerden kesinlikle uzak durmak ve referans'a önem vermek.
  8. Meta tagların doğru girilmesi gerekir.
  9. Resim alt etiketlerinin mutlaka girilmesi gerekir.
  10. Eski yazılardan yeni yazılara linkler vermek içeriği destekler.

 "Backlinkler için sorgulama araçları bu yazıda detaylı bir biçimde aktarılmış göz atmanızı tavsiye ederim." https://seotech.com.tr/16-backlink-sorgulama-araci/

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

8 yorum:

  1. Deep Tone'un sayfasında duyurduğu adresinize izleyici olmak üzere geldim. Merhaba :)

    YanıtlaSil
  2. backlink oldukça önemli, elinize sağlık hocam..

    YanıtlaSil
  3. Bilgilerle dolu, harika bir icerikti.

    YanıtlaSil
  4. Seo konusunda geniş bir bilgiye sahip oldum sayenizde. Robot.txt ve sitemap eklemek nedir ? Onu anlayamadım. Onu da bilgilendirirseniz sevinirim.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler öncelikle..Google webmaster(search console) ile siteni eklemen ve oradan site haritası oluşturman gerekiyor.

      http://dogushakanyilmaz.blogspot.com/2016/12/google-web-yoneticisi-search-console.html

      yazımı okuyabilirsin..

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.