Google Botları Çağırarak Yazıları Hızlı İndeksleme

Share:
Google-botları-ile-yazıları-hızlı-indeksleme
Google Botları Çağırarak Yazıları Hızlı İndeksleme

  Google açısından en önemli SEO etkenlerinden birisi yazıların indekslenmesidir. Site geç indeksleniyorsa elle müdahale ederek Google botlarını çağırabilirsiniz. Hızlı indekslensin diye yazılarınız için devamlı bot çağırırsanız zararlı hale getirirsiniz. Tek tek her yazıya bot çağırmaktansa ana sayfaya günde bir kere bot çağırmak yeterlidir. Webmaster'lar yükseliş peşindeyken Googlebot kalite için peşinizdedir. Google search console (webmaster tools) size yardımcı olacak en önemli araçtır. Google gibi bir devle mücadele ederken en büyük yardımcıyı yine kendisi sunmaktadır. Bu şekilde Google arama motorunun dikkatini çekmek için söyleyeceğim yöntemler ile hızlı indeksleme sağlayabilirsiniz.

Google Bot Çağırmanın Yolları Nelerdir?

  Google Search Console (Webmaster Tools) hesabınıza giriş yapıyorsunuz. Eğer hesabınız yoksa mutlaka oluşturmalı ve kullanmalısınız. Google Web Yöneticisi(Search Console) Ayarları için yazımı okuyabilirsiniz. Eklediğiniz mülklerden hangisine bot gönderecekseniz ona tıklıyorsunuz. Eğer blog sayfanızı yeni açtıysanız ve ana sayfanın Google da dizine eklenmesi için sol taraftan Tarama bölümünden Google Gibi Getir sekmesine tıklıyoruz. Açılan sayfada hiçbir şeye dokunmadan ve eklemeden "Getir" butonuna bastığınızda dizine eklenmesi için Google'a işaret verirsiniz.

  Aynı boşluğa yeni yazdığınız yazının linkini ekleyerek en kısa sürede dizine eklenmesi için kullanabilirsiniz. Böylece 2 saat veya en geç 2 gün içinde indekslenmeye başlayacaktır. Seo açısından faydası ise yazınızı kopyalayanlara karşı aldığınız önlemdir. İlk siz dizine eklediğiniz için sizden sonraki her kopyalama girişimi Google tarafından cezalandırılır. Ayrıca Google botlarının sayfanıza en son ne zaman geldiğini öğrenmek istiyorsanız http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:dogushakanyilmaz.blogspot.com bağlantısını kendi sayfanızın linki ile değiştirerek aratabilirsiniz. Çıkan sonuçta botların en son ne zaman geldiğini göreceksiniz.

  Diğer bot çağırma yöntemi ise pingleme yapmaktır. Yani başka bir adresten veri yollama işlemidir. Düzenli aralıklarla güncelleme yaptığınızda bunu Google'a bildirmek gerekir. Pingleme yaparken de abartmadan 1 kere yapmanız yeterlidir. Böylece arama motorunu küstürmeden hızlı indeks alabilirsiniz.
  Yukarıdaki pingleme sitelerini kullanarak botlara kendinizi duyurabilirsiniz. Üst sıralara çıkma ve hızlı indeksleme için botlar sayfanızı tararken yazılarınızın içeriğine ve başlıkla uyumuna bakar. Anahtar kelimeler doğru kullanılmış mı? Konu ile alakalı kelimelerin kalınlaştırılması ve öne çıkarılması gibi faktörler etkilidir. Sitenize güncel konular girdiğinizde bir kere bot çağırsanız faydalı olarak kullanmış olursunuz. Ayrıca sitenize yeni içerikler girerken düzenli aralıklar sunmalısınız. Her gün bir içerik girmek veya 2 günde bir içerik girmek gibi belirli düzen oturtursanız botlar her geldiğinde bunu kaydeder ve yazıların indekslenmesinde yardımcı olur.

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

18 yorum:

  1. Güzel bir konu elinize sağlık yalnız ana sayfaya sürekli bot çağırmak yerine her yazı için bir kere Google gibi getir ile indexleme işlemi yapılırsa daha sağlıklı olur aksi halde yazılar arama motorlarında aratıldığında ana sayfanın linki ile karşılaşılır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her yazı için tek tek google gibi getire eklenebilir..her gün içerik giriliyorsa anasayfaya çağrılması daha doğru olur diye düşünüyorum..her yazının kendi linki varken arama yapıldığında anasayfanın linki ile nasıl karşılaşılır anlayamadım..bu şekilde botlar çağırılmamalı mı?Ben sadece dizine eklenmeyen yazıları tek tek ekliyorum zamanla indekslenmesini bekliyorum..katkın için teşekkürler

      Sil
    2. Rica ederim... Ana sayfaya çağrıldığında ana sayfa taranır. Tarandığı esnada yazıların başlıkları da indexlenir bu yüzden arama motorlarında yazdığınız bir yazının başlığını arattığınızda ana sayfanın linki karşınıza çıkar. O yüzden değişiklik yaptığınız ya da yeniden oluşturduğunuz bir sayfayı google gibi getir ile indexlemeniz daha sağlıklı olacaktır. Ayrıca sürekli ana sayfaya google gibi getir ile bot gönderilirse arama motorlarında ki görünümü de bozar. Örneğin çoklu bağlantı görünümü görünmez.

      Sil
    3. çoklu bağlantı görünümü için şu resmi inceleyebilirsiniz http://i.hizliresim.com/1Lmvrb.png

      Sil
    4. Aslında doğru söylüyorsunuz zaten aslında Doğuş Hakan Yılmaz'da sizde aynını söylüyorsunuz :) Ben şimdi çözdüm olayı ve halletim. Çok sağolun. Teşekkürler :))

      Sil
    5. Google verdiği site bağlantılarını ziyaretçilere kolaylık olması amacıyla ekler. En fazla bağlantıya sahip sayfaları gösterir. Senin gibi düzenli yazı paylaşma ve doğru bağlantı verme sonucunda google site bağlantısı ekliyor. Sayfaları indeksleme kısmına tamamen katılıyorum. Tekrar teşekkürler Ümit kardeşim..

      Sil
  2. Ben her gün (yeni makale yayınladıktan sonra genelde)Google Web araçları'ndan Sitemap'ın güncel halini Google'ya gönderiyorum. Bu yeterli peki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sitemap bir kere ekledikten sonra her makaleden sonra güncellemene gerek yok. Takip ettiğinde işlenme tarihindeki güncelliği göreceksin.

      Sil
  3. Felsefe okumadan önce felsefe sözlüğü okuyup öğrenmek gerekir ya. Mesela düalist, nihilist, determinizm gibi eklektik gibi bir çok kavramı bilmek gerekir ya. Bu alanında terminolojisini bilmek gerek. Tanımlamasını :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru söylüyorsunuz hem ne denmek istendiğini bilmek gerekir hem de kullandığınız yöntemleri..Sadece blog yazmak yetmiyor ne yazık ki ayrıca teknik bilgiler ile desteklemek gerekiyor. Teşekkürler güzel yorumunuz için

      Sil
  4. Bu konularda yeni olan Blogger arkadaşlarımız için faydalı bir içerik hazırlamışsınız.Emeklerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Bakalım şu botlar sayfama ne zaman uğramış :) Bilgi için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  6. Botları çağırmakla kendiliğinden gelmesi arasında ne kadar fark var merak ettim.

    Bu arada kaliteli bir makale hazırlamışsınız...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen yakınmalar olur yazılarım dizine eklenmiyor. Yazıların daha hızlı indekslenmesi için. Bazı yazıları Google da arama yaparak kontrol ettiğinizde indekslenmediğini görebilirsiniz. Bu durum da Google gibi getir aracılığı ile yazının linkini ekleyebilirsiniz.

      Sil
  7. Gayet faydalı bir bilgi olmuş hocam. En son ne zaman geldiğini resimli bir şekilde görebileceğimizi yazınız sayesinde öğrendim. Çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.