Pinterest Nedir? Pinteresti Neden Kullanmalıyım?

Share:
pinterest-kullanım-özellikleri

  Pinterest 2010 yılından bu yana kullanılan ve asıl ününü 2011 yılında elde eden bir sosyal platformdur. Ülkemizde de yavaş yavaş ilgi gösterilmeye başlandığından bilmeyenler için veya duymasına rağmen ilgilenmeyenler için hem anlatmak hem de tavsiye etmek istedim. İnternette gezinip beğendiğiniz fotoğrafları indirip sonra klasörleyip sonra da silmeye mecbur değilsiniz artık. Pinterest panonuza istediğiniz resimleri kategorisine göre pinleyerek indirmeden elinizin altında tutabilirsiniz. Bu sene öğrendiğim ve kullanmaya başladığım pinterest sosyal ağı sayesinde ilgi alanım resimleri veya yazılarımın resimlerini tek yerde göstererek beğeniye sunuyorum.

Nasıl Üye Olurum?

  Pinterest'e mail adresinizle ve Facebook, Twitter sosyal ağ bağlantısı ile üye olabilirsiniz. Mail adresinizle üye olduğunuzda aktivasyon linkini onaylamanız yeterli. Profilinizi kısa sürede düzenledikten sonra Panolar(Klasörler) oluşturarak ilgili resimleri pinlemeye başlayabilirsiniz. Pinterest sosyal ağının farklı tarafı "Pin İt" uygulamasının olmasıdır. Uygulamayı tarayıcınıza kısayol olarak eklediğinizde logosunu göreceksiniz. Artık internette gezinirken gördüğünüz her resimin üzerinde Pin kaydet butonu görünecektir. Tıkladığınızda panolarınız açılacak ve istediğiniz panoya ekleyebilir ya da o fotoğraf için anında yeni pano oluşturabilirsiniz.

Pinterest'i Neden Kullanmalıyım?

  • Pinterest - Dünyanın Fikir Kataloğu ana sayfasına geldiğinizde sağ altta + ve ? şeklinde bölüm göreceksiniz. + işaretine tıkladığınızda tarayıcı uygulamasını yükleyebilir, bilgisayarınızdan pin ekleyebilir ve bir web sitesinden link vererek pinleyebilirsiniz. 
  • Pinlediğiniz resimleri düzenleyerek açıklama da ekleyip, link ekleyebilirsiniz.
  • Ayrıca resimleri pinlemek istemiyorsanız ama çok beğendiniz ve arkadaşınızla paylaşmak istiyorsunuz. Bunun için kalp logosuna tıkladığınızda beğenmiş oluyorsunuz, diğer logo ile de kendi sosyal ağınızda paylaşabilir ve mail arkadaşlarınıza mesaj gönderebilirsiniz. 
  • Son güncellemeler ile Türkçe desteği sunuyor ve ayrıca pinlerinize konum ekleyebiliyorsunuz. 
  • Eğer panolarınızı gizli olarak kendinize saklamak istiyorsanız profil sayfanızda bunu yapmanızda mümkün.

panoya-eklenmiş-pinler

  Blog yazarları olarak bizler için derli toplu bir galeri olabileceği gibi okuyucular için ise güzel bir katalog albüm olabilir. Yukarıda da söylediğim gibi bilgisayara indirmeden sosyal resim deposuna sahip olacaksınız. Resimleri acaba nereye indirmiştim veya bulamıyorum gibi sızlanmalara da gerek kalmayacak. Yüklediğiniz "Pin İt" eklentisi ile bir tıkla resimlerinize ulaşacaksınız. Çağımız sosyal ağlar'ın etkisi altında iken uzak kalmak mümkün değil. Her yolun sonu Sosyal Medyalara çıktığından artık faydalı taraflarını daha çok dikkate alarak kullanmaya devam edebilirsiniz. Pinterest yeni yeni bilinirliği artan bir medya aracı olduğundan panolarınız dolu olsa da ilk başlarda takipçileriniz fazla olmayabilir. Bu durumu dert etmeye gerek yok çünkü bütün sosyal medyalar ilk çıktığında bu aşamalardan geçmiştik.

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

4 yorum:

  1. Ben kullanıyorum. Beklerim: https://tr.pinterest.com/rehitu/

    YanıtlaSil
  2. Sosyal ağ olarak farklı ve güzel ama blogum için etkili kullanmıyorum. Sizi takip ettim yine de başarılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pinteresti severek ve düzenli olarak kullanıyorum. Geriye dönüşü en iyi olan sosyal mecralarımdan birisidir. Blog açmadan öncede kullanıyordum. En son fotoğrafların altına bir daire şekli eklediler. Onun üzerine tıklayınca sadece fotoğrafa çok benzeyen ögeler karşınıza gelir oldu. Bu özelliği de sevdim. :)

      Sil
    2. Pinterest pek özen göstermediğim sosyal ağ ama yorumunuzdan sonra ilgilenmeye karar verdim. Söylediğiniz özellik güzel bir şeye benziyor..Teşekkürler yorum için.

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.