İmkanınız Olsa Nerede ve Nasıl Yaşamak İsterdiniz?

Share:
yaşamak-için-hangi-imkanlara-sahip-olmak-gerekir


  Hayat herkese farklı bir rol ve sahne sunar. Nasıl oynadığın ve ne kadar izlendiğin biraz sana bağlıdır. Bize sunulan ve içinde olduğumuz durum dışında olmak isteseydik acaba nasıl bir yaşamımız olurdu? Herkesin hayalleri ve ulaşmak istediği hedefleri vardır ve bunların çoğu ne yazık ki parayla alakalıdır. Halbuki çok parası olup sağlığı yerinde olmayan veya mutsuzluktan intihar eden insanları da biliyoruz. Neyse tercihtir tabi saygı duymak lazım ama karakterli bir şeyler düşünürsek sanırım başlıktaki sorunun hakkını verebiliriz. 

  Doğa içinde, hayvanlarla iç içe ve oksijeni bol bir hayat diye düşünenler aslında eskiye dönüş yapmak isteyenler değil midir? Zamanında atalarımız taşı toprağı altın diyerek büyük şehirlere göç etmediler mi? Evet ettiler ve benim kuşağım ve bir önceki nesilden itibaren büyük şehirlerde doğup, büyüdük. Tabi o zamanlar büyük şehirlerde o kadar büyük değildi. Belki yapılan mantıklıydı ama kalabalıklaşan şehirler artık taşmaya başlayınca herkesi memleket hasreti sarar oldu. Emekli olan ikramiyesi ile köyüne ev yaptırıp huzur içinde öleyim bari dercesine dönmeye başladı. Keşke imkanlar el verse köylü köyünde şehirli kendi işinde kalabilse ama geçim derdi herkesi bir şeylere zorluyor işte.

  Ben hayvanlarla yapamam, deniz kenarına yakın bir yerde yazlığım olsun ama markete yakın tabi ki. Temiz hava, dalga sesleri bana yeter de artar bile. Bu düşünce bana tembelliği çağrıştırıyor ama haksız da sayılmaz. Yıl içinde yoğun çalışma hayatından sonra herkes biraz dinlenmek ister. İmkan varsa evi olur, kısıtlı imkan varsa belki tatil yapılır. (Korona günlerinde tatil yapanları anlamadığımı belirtmek isterim.) 

  Sınırları aşan hayallerde olabilir. Yurt dışında refah içinde ve daha az stresle hayatı sürdürmek mesela. Şimdilerde gençlerimiz ülkemizde ekonomik hayatı kaygıyla karşıladığı için yurt dışına göç etmek niyetindeler diye bir haber okumuştum. Ülkemiz gerçekten cennet ve her yeri birbirinden değerli ama nedense insanlarımız bu değerden biraz mahsur kalıyor gibi. İlerleyen dönemlerde büyük reformlar ile bu düşüncenin yok olmasını diliyorum. Bizim gibi genç bir ülkede zehir gibi gençlerimizi yabancılara kaptırmayalım. Yurt dışında normal olan şeyler artık bizde lüks kabul edilmesin. Bende memurluğu bırakıp gitmiş birisi olarak ekonomi dışında Avrupa'nın cazip taraflarını göremediğimi söyleyebilirim. 

  Şöyle küçük bir ada olsa içinde 50'den fazla hane olmayan ve herkesin birbirini tanıdığı ama sadece teknelerle ulaşılan bir ada. Balıkçılık var, arazisi verimli ve az da olsa hayvancılık yapılabiliyor. Sadece kıyafet ve büyük alışverişler için kıyıya gitmeniz gerekiyor. Su olan her yer medenidir ve gelişmiştir. Bu hayal bence para ile zengin olmaktan daha değerli çünkü öyle bir yer bulmak bu zamanda çok zor. Halbuki zenginlik için şans oyunlarında daha fazla ihtimal vardır. Paranın satın alamayacağı şeyler listesinde huzur ve mutluluk daima yerini korur. 

  Son paragrafta kendi hayalimi yazmak istiyorum. Türkiye de yaşamak isterdim ama mevcut durumuyla değil tabi ki. Yaya geçidinde önceliğin yayalarda olduğu ve yaya köprülerinin olmadığı bir yerde. Arabaların kurallara uyduğu ve acele etmek zorunda kalmadığı bir yerde. Devletin sadece vergi toplamak için değil aynı zamanda eşit olarak dağıtmakla yükümlü olduğu yerde. Sağlık sisteminde lüks hastaneler yerine sigortanın masraflarınızı karşıladığı yerde. Köprüler, yollar ve tüneller bundan daha güzel olamaz ama hayalim ücretsiz geçişler sunulduğu zaman gerçekleşir. Son zamanlarda varlığını unuttuğumuz sosyal devlet statüsünün kazanılmasını ve kimsenin gelirsiz kalmamasını sağladığı bir yerde. Yaşadığım ülkede 2 yıldır hükümet yok ve seçim yapılmıyor ama her şey 2 yıldır aynı şekilde yürüyebiliyor. İsteğim seçilenlerin tercihlerine göre değil oturmuş sisteme göre yönetilmektir. Hayat pahalılığına önlem alabilmek için daha değerli Türk lirası harcamak isterim. Yurt dışında asgari ücretle yaşayan birisi kadar kendi ülkemde yaşayabilmek isterim. Marka vermek zorundayım ama bu örnek yerine oturacaktır. Nutella marka çikolata burada 2 yıldır 5,12 euro. Türkiye de her ay fiyat güncellemesi ile karşılaştığımız için aynı parayla aynı şeyi almak pek mümkün değil. Yandaş zihniyetin terk edilmesini daha çoğulcul ve kapsayıcı bir kardeşliğin hakim olmasını istiyorum. İnsanlar muhtaç bırakılarak küçükte olsa imkanlar sunulunca mecburen taraf tutmak zorunda bırakılıyorlar ve böylece ayrışıyorlar. Benim hayalim kendi ülkemde komşum açken tok yatmak ayıptır sözüne geri dönmek ve zenginliğimizi paylaşmaktır. 

Siz değerli arkadaşlarım ve okuyucular hayalleriniz nelerdir? İmkanınız olsa nerede ve nasıl yaşamak isterdiniz?

Hiç yorum yok

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.