İnternet Sitesini Başarılı Yapan Unsurlar Nelerdir?

Share:
başarılı-internet-sitesi-için-gerekenler

 

  İnternet çağımızın en hızlı iletişim kaynaklarından biridir. Neredeyse herkesin bir şekilde içinde olduğu çok büyük bir sistem. Oldukça akıllı, olağanüstü algoritmalar ve kodlamalar ile elde edemeyeceğiniz veri yok gibidir. Bu devasa sistemde sizde kendinize yer bulmak istiyorsanız internet sitesi sahibi olabilir ve bu konuda kendinizi geliştirebilirsiniz. Kodlama bilgisine ihtiyaç duymadan dakikalar içinde bir sayfaya sahip olmak çok kolaydır. Kolay olmayan ve emek isteyen kısmı misyon, vizyon ve sitenin altyapısını sağlam temele oturtmaktır. Bu yazıda başarı kavramına farklı açılardan bakarak irdelemek istedim. 

  Blogger, Wordpress gibi ücretsiz kanallardan kendi sayfanızı açabilirsiniz. Bir çok hazır tasarım ve bir kaç ekleme çıkarma ile içerik paylaşmaya hazır hale gelebilirsiniz. Buraya kadar bir başarıdan söz etmek mümkün değil tabi ki. Önemli lan kısmı bu siteyi etkili, pek çok kişi tarafından takip edilen, içerikleriyle ilgi çekici hale getirebilmektir. Bunları sağlamak için biraz beceriye biraz da bu işe gönül vermeye ihtiyaç var. 


Başarılı İnternet Sitesi İçin Gerekenler

Özgün Tasarım

  Sayfanızı hazır temalarla ve basit şemalarla oluşturabilirsiniz. Fark yaratmak ve başarılı internet sitesine sahip olmak istiyorsanız bu konuda kendinizi aşmanız gerekebilir. Temel düzeyde kod bilgisi ile bazı düzenlemeler yapabilir ve yaptırabilirsiniz. Böylece birbiri ile uyumlu görsellerin bulunduğu, gereksiz yavaşlatan eklentilerden arındığı, içerikle bütünleşen bir tasarıma sahip site ortaya çıkardığınızda başarının anahtarlarından birini elde etmiş olursunuz.

İçerik Oluşturma

  Bir sitede veya blog sayfasında başarıdan söz edebilmek için eklediğiniz içeriklerin önemi birinci sırada gelir. Sitenizin tasarımı ne kadar özenli olsa da bilgiler yanlış, çelişkili ve ana temadan uzak olursa başarı es geçilir. İçerik oluşturmak için araştırmayı sevmek, okumaktan bıkmamak ve yorum katabilmek önemlidir. Aynı başlık altında farklı 3-4 makale yazabilirim diyorsanız içerik oluşturmakta sıkıntı olmayacaktır. Eğer içerik üretme konusunda sıkıntınız varsa editör bularak ilerleme kaydedebilirsiniz. Etkili içerikler sayesinde ziyaretçiler kazanarak istatistiksel olarak yaşadığınız yükselmeyi ve iyi değerlerde konumlanarak sürdürebilirsiniz. 

Arama Motoru Optimizasyonu

  Sitenizle beraber geçirdiğiniz zaman içinde bir çok şey duyacak ve öğreneceksiniz. Yazılarınızı geliştirmeye ve sayfanızı hızlandırmaya daha çok odaklanacaksınız. Çünkü başarılı internet sitesi olmak için bazı kriterleri uygulamanız gerekecek. Temel düzeyde de olsa seo açısından bilgi edinmek için makaleler okumak ve sayfanıza göre yeni hamlelerde bulunmak önemlidir. Seo sizi her açıdan düzene sokmaya yarayan sihirli bir değnek gibidir ve becerinizi geliştirdiğiniz müddetçe ücretsizdir. Sayfanıza gelen ziyaretçileri de arama motorlarını da memnun edecek güzel bir buluş. Doğru ve yeterli dokunuşlarla başarılı bir site için büyük adım atmış olacağınıza emin olabilirsiniz. 

Güncellik ve Devamlılık

  Başarılı bir siteyi tarif ederken ilk bakılacak şey en son ne zaman yazı paylaştığı ve yazı aralıklarıdır. Düzenli olmak hem arama motorları için hem de ziyaretçilerin beklentileri için gereklidir. İçerik üretmek çok kolay değildir ve arzulanan seviyeye gelmek sabır işidir. Yeterli sabrınız ve birikiminiz yoksa çoğu yazarlar gibi yarı yolda kalma ihtimali mevcuttur. Önce bu işten zevk almak gerektiğini ve sürekli bilgileri tazelemeyi unutmayın. 

Taklit ve Kopyadan Uzak Durmak

  Başarıyı ilke edinmiş birisi bu tür geçici heveslere başvurmaz ama yine tevessül edenler yok değil. Böyle durumlarda hem emek hırsızlığı yaparak bir yere varılamayacağını bilmek gerekir. Başarı sadece içerikten kaynaklanmaz veya sadece tasarım üzerinden başarılı olunmaz. Başarı bir süreç ve toplamda ortaya çıkan sonuçtur. Siz istediğiniz kadar içerik hırsızlığı yapın, diğer özellikleriniz olmadığında sonuç almak mümkün olmaz. Tasarım kopyalamakta aynı şekilde değersiz, hiçbir karşılığı olmayan bir yöntem olarak kalır. Zaten arama motorları kopya olan her şeyi tespit ederek hem cezalandırır hem de sıralamada pek yer vermez. 

Abone Sayısı ve Takipçi

  Bir sitenin sadık okuyucuları olarak değerlendirdiğim ziyaretçi sayısı ne kadar çok olursa başarı o derece artar. Yukarıda sıralamaya çalıştığım şeyler ziyaretçileri kazanmak ve onları takipçi yapabilmek içindi. Sayfanızı insanlar için gereklilik haline getirmedikten sonra ihtiyacını gördükten sonra terk edecektir. Gerekli ilgiyi uyandırmalı, merak ettirmeli ve en doğru bilgiyi vermeyi ilke edinmelisiniz. Sizi takip edenler başkalarına tavsiye ettikçe ve ziyaret şekli bu formatta arttığı sürece başarı kaçınılmaz olur.  

Reklam Geliri ve Diğer Kazançlar

  Para kazanmak doğrudan başarı ölçütü olmasa da istatistik olarak iyi seviyede olmayan bir sitenin para kazanması da düşük bir ihtimaldir. Reklam geliri elde etmek başarının bir sonucu gibi görülebilir. Alınan backlinkler, tanıtım yazıları ile de tercih sebebi olmanız başarılı olduğunuzu gösteren bir veridir. Başarı arttıkça kazanç artmaya, kazanç arttıkça daha da başarmaya doğru bitmek bilmeyen bir yolculuk olarak düşünebiliriz.

Web Site Analizleri

  Bu analizler siteniz hakkında bir yol haritası sunacak. Eksiklerinizi ve artılarınızı bilerek ve düzelterek doğru yolda ilerlemenizi sağlayacak. Ziyaretçilerin sayısı, hangi sayfaların daha çok ziyaret edildiği, hangi kaynaktan trafik geldiği, tekrar eden ziyaretçilerin oranı, sitenizdeki teknik aksaklıklar ve sorunların düzeltilmesi gibi her türlü faydalı bir süreç olacaktır. Güçlü altyapıyla hazırlanmış bir site, nasıl daha fazla verim alacağının yollarını bilen ve ziyaretçilerini tanıyan bir editör eliyle olur. Değerli ve başarılı bir internet sitesi olma yolunda önemli unsurlardan biri analizler ve analizlerin sonuçlarını okuyarak doğru hamleler yapmaktır. 

Hiç yorum yok

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.