Sosyal Medya Ürün Pazarlama Rehberi

Share:
etkili-sosyal-medya-pazarlama-nasıl-yapılır

  Sosyal medya hesapları günlük hayatımızın en önemli anlarını paylaştığımız ve başkalarını da bu yolla takibe aldığımız son derece gelişmiş ve hızlı teknolojilerdir. 2000'li yıllardan sonra atağa kalkan teknoloji son yıllarda doruk noktasına doğru ilerliyor. Bu derece hızlı gelişen ve her türlü cihazla bağlanılabilen bir ortamda ürün pazarlama ve satış geliştirme konularından bahsetmek oldukça normal.

  Satış yapanların oldukları yerden doğru adımlar atmaları kullanıcılarında sadece tıklayarak incelemeleri yeterli olacaktır. En çok satış yapılan ürünler kıyafet, takı, ayakkabı, kozmetik ürünler vb. şekilde sıralanabilir. Bireysel becerileri ile ürün ortaya çıkaranlar ile ticari zekasını ortaya koyanlar sosyal medya üzerinden iyi miktarda paralar kazanabilirler. E-ticaret sektörü de son yıllarda büyük bir gelişme kaydederek internet üzerinden ürün satın almanın önünü açtı. Bireysel kullanıcılar da sayfalarında videolar çekerek ve görseller paylaşarak tanıtımını yaptığı ürünü satabilir.

  Dijital pazarlamanın geçmişi daha eskilere gitse de sosyal medya pazarlaması kullanıcılarından aldığı güçle hızlı bir şekilde büyümektedir. Özellikle İnstagram kullanılmaya başlandığından beri internetten para kazanma konusu daha yaygın olmaya başladı. Bir ürün satmak isteyen kullanıcı bunu nasıl başarabilir? Herkes internetten para kazanmak ister ama bunun için çaba sarf etmek ve popüler olmak gerekir. İnternetin en büyük faydası nedir?Tabi ki kolay ulaşılabilir olmaktır. Herkes sevdiğine, işine, almak istediği eşyaya, görmek istediği yere bu kadar hızlı nasıl ulaşabilirdi. Bu nimetin iyi taraflarından sadece birisi para kazanmaktır. Bunu yaparken de doğru ürünü seçmek ve iyi bir strateji uygulamak gerekir. Kıyafet, ayakkabı, size özel hediyeler gibi ortak ihtiyaçlarımız ve beden ölçüleri ile hata payı az olan ürünler 1. sıradadır.

  Son yıllarda satışı artan diğer ürünler; kına düğün paketleri, bebek ve anne bakım setleri, el işi takı ve süsler gibidir. Kaliteli ve doğru fiyatla sunulmuş bir ürün mutlaka müşteri bulacaktır. Para kazanmak için önce sattığınız ürünün kalitesine sonra da verdiğiniz güvene ihtiyacınız olacak. Popüler olmak ve bilinir olmak bunların sonucudur. Bunların dışında bilgi vermekte paralı hale geldi. Konusunda uzman veya bilgili kişiler hesaplarından verdikleri bilgiler karşılığında paralar kazanabiliyorlar. Uyku danışmanları, diyetisyenler, estetisyenler, web yazılım yapanlar gibi.   

  Sosyal medya da günceli yakalamak ve devamını getirmek çok önemlidir. Güncel kalan kullanıcılar hem hangi ürünü satacağını bilir hem de kullandığı sitenin popülerliğini daha iyi takip eder. Doğru platformda doğru ürünü paylaşmak kazanç olasılığını artırır. Her sosyal medya sitesinin birbirlerinden ayrılan yönleri ve güçlü tarafları vardır. Bunları doğru değerlendirmek ve o mecraya uygun tanıtımlar yapmak önemlidir. İnstagram da daha hızlı bir tüketim olduğu için sık sık görsel veya video yüklemek daha etkili olur. Twitter daha çok yazarak paylaşılan bir alan olsa da görsellerin etkisi yadsınamaz. Facebook eski gücüne ulaşmakta zorlansa da altyapısı sayesinde daha profesyonel imkanlar sunar ve buna uygun alanlar sağlar. Kendinize ayrıca sayfa açabilir, farklı gruplara üye olabilir ve etki alanınızı oldukça artırabilirsiniz.

  Siz daha amatörce yoldan para kazanacaksanız ve bunun için yeni yeni bu işlere giriyorsanız hedefiniz İnstagram olmalıdır. Son yılların en popüler uygulaması olan bu sistem size kolay satış için her türlü imkanı sunuyor. Yüksek kalite görseller paylaşarak cüzi miktarda tanıtımlar yaparak gelir elde edebilirsiniz. Takipçi kazanmak ve kalıcı olmak için ürün kaliteli olacak ancak yeterli değil. Bu kriterden sonra reklamınıza ve ulaşılabilir olmanıza özen göstermelisiniz. Bir ziyaretçi size ulaşmak istediğinde saatlerce beklememelidir. Bunun dışında hedef kitle belirlemek ve doğru hedefe yönelmek çok çok önemlidir. İlgili ilgisiz her alanda bulunmak yerine konuyla alakalı bir kaç yerde bulunmak sizi ve markanızı öne çıkaracaktır. Kendi kitlenizi oluşturabilmeniz için seçtiğiniz hedef kitleye uygun ürünler paylaşmalısınız. Düşünsenize kadın ayakkabısı satmak istiyorsunuz ama reklamınız erkek sitelerinde de gösteriliyor. Ne kadar geri dönüş alabilirsiniz ki!

  Ürün satmanın en kolay yolu bir miktar para harcamaktan geçer. Para kazanmak için önce para harcamayı göze almak gerekir. Para tanıtım yapmanızda gerekebilir veya takipçi sayısı fazla kişiler üzerinden satış yapmanızda harcanabilir. Harcadığınız paranın karşılığını aldığınız sürece bu masraf normal gelecektir. Güvendiğiniz ürün satışa hazır ancak sunacağınız kitle yok. Uzun zaman kitle edinmeye çalışmak yerine bu tür yöntemler kullanarak hızlı ilerleme sağlamak mümkün. Burada önemli olan aldığınız geri dönüşler ve bunlara ne derece cevap verdiğinizdir. Baştan savma iş yaparsanız günün sonunda kaybeden siz olursunuz.

  Ürünü satmak için çektiğiniz videolar veya fotoğraflar kaliteli ve net olmalıdır. Bu konuda birilerinden yardım alabilir veya kendinizi geliştirebilirsiniz. Üzerinde oynamalar yapmak ve bazı bilgiler eklemek gibi basit uygulamaları bilmekte fayda var. Gösterdiğiniz bu özen sayesinde ürünün ne kadar kaliteli olduğu ve satıcının güvenilir olduğu imajı verilir. Uygun fiyat=doğru strateji'dir. Özellikle yeni açılmış sayfada ürün satıyor veya yeni bir ürünü tanıtmaya çalışıyorsanız mutlaka uygun fiyat koymalısınız. Aldığınız yorumlar ve beğeniler ilerideki kazancınız olacaktır. Bilinirlik arttıkça ve potansiyel hedef yakalandıkça verdiğiniz fiyatta kendiliğinden yükselecektir.

güvenilirlik-ürün-pazarlamada-ne-kadar-etkilidir

  Güvenilir olmak satış yapmanın ve devamlı olmanın altın kurallarından biridir. Zamanında cevaplar vermek, problemli durumlarda çözüme kavuşturmak, ürünün veya hizmetin kalitesinden emin olmak sizi bir adım öne taşır ve ürününüz diğerlerine kıyasla pahalı bile olsa tercih sebebi olacaktır. Alınan olumlu geri dönüşler sayesinde de markalaşma ve iş yürütme sürecinin önü daha açık olacaktır. Sosyal medyada içeriklerin başlıkları ile bahsedilen konular aldatmaca olarak kullanılabiliyor. Görselde kullanılan ürün ile gönderilen ürün arasında büyük farklar da olabiliyor. Böyle yöntemler yalancı başarı getireceği gibi hızlı bir şekilde yok oluşunda temeli olur. Doğruluk ilkesinden sapılmadığı sürece er ya da geç başarı ihtimali artacaktır. Başlarda hobi olarak başladığınız veya ek gelir olsun yeter dediğiniz işler size düzenli bir mesai olarak geri dönebilir. Tek kazanç kapınız ve geçim kaynağınız sosyal medya üzerinden ürün satmak olabilir.

Hiç yorum yok

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.