Zararlı Backlinkler Nasıl Yok Edilir?

Share:
zararlı-linklerin-tespiti-ve-kaldırma

  Hacklink, sayfanıza zarar veren bağlantılar olarak değerlendirilebilir. Bu zararlı bağlantıları tespit etmek ve yok etmek üzerine bu yazıyı hazırladım. Böylece emek verdiğiniz çalışmalarınızda verimi artırmak adına önemli bir işlem uygulamış olacaksınız. Negatif etkisi olan hacklink çalışması kötü amaçlı kişilerin sıralamadaki yerinize uyguladıkları kabul görmeyen yöntemdir.

  Hacklink saldırısına maruz kalarak işleri bozulan siteler, gerekli analizleri yapmazsa bunun farkında bile olmayabilir. Bu konuya önem vermek ve verilerinizi düzenli olarak izlemek hatalarınızdan ve saldırılardan arınmanızı sağlar. Google zararlı backlinkleri önlemek ve görmemek için bizlere ücretsiz olarak Google disavow link aracını sunuyor. Herkesin kullanımına açık olan bu servis sayesinde zararlı gördüğünüz bağlantıları bildirebilirsiniz.

Zararlı Backlinkler İçin Ne Yapmam Gerekir?


  Google disavow servisine bildirimde bulunmak için öncelikle hacklink bağlantıları tespit etmek gerekir. Seo analizlerini yapacağınız bir çok araç var. Seo Spyglass aracı hem ücretsiz hem de bilgisayarınıza kurarak her zaman elinizin altında olacak bir program. Program kurulumunda size 3 program daha öneriyor. Bunları da bilgisayarınıza yükleyerek diğer analizlerinizi de yapabilirsiniz. Seo Spyglass kurulduktan sonra domain adresinizi yazarak tarama yapıyorsunuz. Sayfanızın backlinkleri ile alakalı detaylı bir sonuç alıyorsunuz. Burada sol taraftaki menülerde "Backlinks" size verilen bağlantıların doğrudan adresini, "Linking Domains" ise aldığınız bağlantının doğrudan adresini gösterir. İncelediğinizde sayfanızla alakasız ve tanımadığınız linkleri bir yere not edin. Başka bildiğiniz araç varsa yine linkleri oradan da tespit edebilirsiniz.

 Tespit ettiğiniz bağlantılar içinde bilginiz dışında olan veya bilginiz olan ancak farklı bağlantılarda gönderen linkleri sizin açınızdan negatif seo olarak görünüyorsa bunlardan kurtulmak gerekir.

 Masaüstüne txt. uzantılı bir metin belgesi açın. İçine reddetmek istediğiniz bağlantıları veya doğrudan domain adreslerini yazın. Örnek:
"www.zararlı-domain.com" veya "www.zararlı-domain.com/anti-seo-linkleri" gibi uzantılı bağlantılar olabilir.

  Daha sonra linklerinizi eklediğiniz txt dosyasını herhangi bir isimle kaydedin. Google serach console hizmeti olan https://www.google.com/webmasters/tools/disavow-links bağlantısına tıklayın. Açılan sayfada mülkü seçtikten sonra "Bağlantıları Reddet" butonuna tıklayın. Dosya seçmeniz için bir buton olacak. Oraya tıklayarak daha önce kaydettiğiniz txt uzantılı dosyayı seçin ve "Gönder" butonuna basın. Geri bildirimde bulunduğunuz bağlantılar yaklaşık 15 gün içinde Google tarafından görünmeyecektir.

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
  • Bağlantıları reddet özelliği gelişmiş bir mod olduğu için dikkatli kullanılmalı ve bağlantılardan emin olunmalıdır. 
  • Backlink analizlerinizi kısa periyotlarla düzenli olarak sorgulayın.
  • İnternet her şeye açık bir ağ olduğu için temizledikten sonra tekrar zararlı bağlantı olmayacağından emin olamazsınız. Biriktirmeden hızlı müdahale edin ve google disavow üzerinden reddedin.
  • Zararlı gördüğünüz listeyi gönderdiğinizde hala backlink gelmeye devam ediyorsa yeni hazırlayacağınız listeye tekrar aynı linki ekleyebilirsiniz.
  • Linkleri reddettikten sonra tekrar değerlendirme için google gibi getir yapabilirsiniz. 
  • txt dosyası oluştururken önemli olan içindeki bağlantılardır. Kaydederken ne isim vereceğiniz size kalmış. 


9 yorum:

  1. Çok faydalı bir paylaşım oldu çok teşekkürler. Ancak bana saldıran linkler bir gün sonra etkisiz hale geliyor. Bunları da google ye bildirmek gerekir mi? acaba. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google bu linkleri temizlerken trafiği ne kadar engellediğine veya etkisine bakıyor. Etkisiz hale geliyorsa kaldırmaz ama bir linkten farklı sayfalara yönlendirme yapılıyorsa o ana linki tespit edip bildirebilirsin.

      Sil
  2. Faydalı bilgiler için editöre tesekkurler

    YanıtlaSil
  3. Ben yapmadim emin oolmadigim icin. Google analytics ten filtre engeli koyuyorum o linklere. O da engelliyor. Tabii yenileri geldigi icin düzenli yapmak lazim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende Google analytics ile filtre koyuyorum ama bu yöntemi de kullandım. Düzenli takip etmek ve güncel kalmak önemli.

      Sil
  4. Hocam güzel bir konu. Mutlaka kullanacağım

    YanıtlaSil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.