Web Sitenizin Hız Testini Yapacağınız Araçlar

Share:
sitenizin-hızını-test-etmek-için-araçlar

  Kullanıcı deneyimi için en önemli unsur başlangıçta geçireceği süredir. Sayfa açılış hızı uzadıkça ziyaretçi kaybı yaşamak kaçınılmaz olur. Site hızını düşüren sorun düzeltilmezse potansiyel ziyaretçiler kaybedilir ve hemen çıkma oranı olumsuz etkilenir. Bizim öncelikli amacımız ziyaretçi çekmek ve onların sitemizde uzun süreler gezinmesini sağlamaktır. Rakiplerinizle mücadele edebilmek ve bir adım önlerinde olmak için site hızına ayrıca önem verilmelidir.

  Web site hızını kontrol etmek için ücretsiz bir çok araç bulabilirsiniz. Bunlar hızı ölçerken çeşitli kriterleri baz alırlar. Büyük boyutlu medyaların etkisi, gereksiz css dosyaları, sayfayı zorlayan büyük boyutlu javascript dosyalar, bağlantı sayısı gibi hız tespiti ölçütleri kullanırlar. Sizler için en iyi hız araçlarını bu yazıda toplayarak doğru analiz ve doğru çözüm mantığına yönlendirmek istiyorum.

1) Google PageSpeed İnsights:

web-site-hız-ölçme

  Bir google hizmeti olan bu güvenilir araç sitenizi analiz eder ve daha hızlı hale getirmek için önerilerde bulunur. Bu araçla hem masaüstü hem de mobil performansınızı ölçebilir ve doğru teşhislerle hatalarınızı düzeltebilirsiniz.

2) Uptrends:

sitenizin-performans-değerini-ölçün

  Yapılan test sonucunda hem olumlu taraflarınızı hem de olumsuz ve düzeltilmesi gereken noktaları görebiliyorsunuz. Web siteniz açılırken gecikmelere neden olan öğeler, yer kaplayan kodlar, domain adresleri, http bilgileri gibi farklı bir çok unsur sıralanıyor. En iyi web site hız ölçme araçlarından olan Uptrends gerçek zamanlı analiz yapar. Konum bilgisi, performansınızla ilgili uyarılar, günlük raporlar ve hata ekran görüntüleri ile sizi yakından takip eder.

3) Pingdom Speed Test:

mobil-ve-masaüstü-performans-değeri

  Bilinir olması sebebiyle çok kullanılan araçlardandır. Sonuçlar özet olarak hemen üstte gösterilir. Bunlar; performans notu, sayfa boyutu, yükleme zamanı, istekler olarak sıralanır. Farklı konumları baz alarak ölçüm yaptığından güvenilir olduğu söylenebilir. Sitenizin hızını artırmak için gerekli olan tüm uyarıları alıyorsunuz. Bu veriler ışığında hatalarınızı minimize edebilirsiniz.

4) GT Metrix:

ücretsiz-site-hızı-sorgulama

  Hem ücretsiz hemde çok tercih edilen bir olması nedeniyle sitenizi burada sorgulayabilirsiniz. Test sonuçlarının tutarlı olması için hem lokasyona dikkat edilmeli hem de bir kaç üzerinden veriler incelenmelidir. Bu aracın raporlaması ve dikkate aldıkları biraz daha farklı. Diğer araçlarda aldığınız puanlar burada daha az görünüyor. Ana sayfada video yüklemesinden ciddi puanlar kırıyor.

Diğer Araçlar:



4 yorum:

  1. Faydalı bilgiler için editöre teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Hız testi bende merak ediyordum. Nasıl yaparım diye. Google'dan araştırdığımda karşıma çıkan sitelerinde ne derece güvenilir olduğunu bilemiyoruz. Bu konuda bilgi vermeniz çok iyi oldu. Teşekkürler faydalı bilgiler için.

    YanıtlaSil
  3. En gerekli paylaşımı yapmışsınız hocam teşekkürler.

    YanıtlaSil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.