Seo İçin En İyi Kopya İçerik Kontrol Araçları

Share:
ücretsiz-içerik-denetleme-araçları

  İster blog yazarı olun isterseniz içerik üreten bir site sahibi sonunda sonuç hep aynı olacaktır. Ortak amaç arama motorları vasıtasıyla kullanıcılara bilgi ulaştırmaktır. Arama motorları da sizden aldıkları verileri sıralamakla uğraşırlar. Yapılan sıralamada doğru bilgi esas alındığından özgün olması veya kopya içerik olması pek dikkate alınmıyor. Bu nedenle bin bir emekle makale hazırlayan sizler içeriklerinizi daha üst sıralarda başka bir sitede görebiliyorsunuz. İçerik hırsızlığı yaparak kolaya kaçmak hiçbir zaman kalıcı başarı getirmese de yine de vazgeçilmiyor.

  Arama motorları sıralama yaparken bir çok kriterden faydalansa da sonuç olarak büyük ve önemli sitelere ayrıcalık tanınır. Onların daha güvenilir olduğu ve doğru bilgi verdiği kabul edilir. Durum böyle olunca siteler içerik üretmek için çabalamak yerine daha alt sıralardaki ve pek bilinmeyen sayfaların yazılarına göz dikiyorlar.

  Yazınızı yayınladıktan sonra ping atsanız da daha sonra bumerang gibi içerik paylaşabildiğiniz yerlere eklediğinizde o linkin daha üstlerde olduğunu göreceksiniz. Bu gibi sizden kaynaklanan ya da haberiniz olmadan çalınan içeriklerinizi kontrol etmek zorundasınız. Böylece seo açısından size zararı dokunan bu olumsuzluğu ortadan kaldırmak için adım atmış olursunuz. Zaman içinde biriken makaleleri tek tek kontrol etmek pek mümkün değil. Bunun yerine kopya içerik kontrol araçlarını kullanarak hızlı bir şekilde sonuçlandırabilirsiniz.

Kopya İçerik Kontrol İçin Araçlar


  Arama motorları sıralamasında önemli olan sağladığınız otorite ve bilinirlik düzeyidir. Yani özgün içerik yazıyorsunuz diye daha üst sıralarda olacağınız anlamına gelmiyor. Ancak siz kendi emeğinizle hazırladığınız içerikler yüzünden cezalı duruma düşebilirsiniz. İçerikleriniz kopyalandıkça ve sizin bu durumdan haberiniz olmadığı sürece sorun oluşur. Eğer daha otoriter ve bilindik bir yer yazıları kopyalıyorsa siz onun yazılarını çalmış gibi muamele görürsünüz.

  • Plagiarisma - http://plagiarisma.net/tr/
  • Seo Tool Station - https://seotoolstation.com/plagiarism-checker
  • Dupli Checker - https://www.duplichecker.com/
  • Kopya Kontrol - https://www.kopyakontrol.com/
  • Siteliner - http://www.siteliner.com/

Özgün İçerik Üretmek


  Özgün içerik daha önce bilinen bir konuda ya da tamamen kendi düşüncelerinin kendi kelimelerinle yazılmasıdır. Bir blog yazarı veya sitede yazarlık yapacaksanız ilk önce ilgi alanınızı belirleyerek özgünlüğünüzü korumalısınız. Başka konulara girdikçe başka sitelerden yazılar almaya ve uzun soluklu olmayan geçici bir başarıya ulaşırsınız. Sadece kelimeleri değiştirerek aynı yazıyı kopyalamak google tarafından kolayca algılanacağından çabanız sonuç vermez.

  Kopyalama kadar bir diğer önemli şey de yinelemedir. Yani kendi sayfanızda tekrara düşerek benzer yazılar paylaşırsanız panda algoritmasını devreye sokabilirsiniz. Site içi anahtar kelime yoğunluğuna ve içeriklerinizin farklı şeyler anlattığına özen göstermelisiniz.

Yasal Kopya İçerik Şikayet Yöntemi


  İçeriğiniz kopyalandığını ve google ürünlerinden kaldırılmasını istediğinizde https://support.google.com/legal/troubleshooter/1114905 adresine tıklayarak adımları takip edebilirsiniz. İçerik hırsızlığını önlemenin daha kalıcı yolu ise bilinçlenmek ve emeğe saygı duymaktan geçiyor. İnternet aleminde kolay para kazanmak tabirini duydukça bu tür yöntemlere başvuranlarda olacaktır.

  İçerik üretme konusunda zorluk çekiyorsanız ve bu konuda yardım arıyorsanız size tavsiyem Google Alerts kullanmanızdır. İlginç ve yeni içerikleri kaçırmamak için ilgili alana istediğiniz kategorileri yazarak yeni yazılar paylaşıldığında uyarı alıyorsunuz. Mail adresinize gelen yeni yazıları okuyunca fikir üretebilir ve sayfanızı güncel tutmaya devam edebilirsiniz.

1 yorum:

  1. İşime yaradı gerçekten çok teşekkür ederim elleriniz dert görmesin.

    YanıtlaSil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.