Search Console Yeni Alan Adı Mülkü Özelliği

Share:
web-sitesi-mülkü-ekleme

  Google search console yeni sürümü ve yeni eklenen özellikleri ile büyük bir gelişim gösteriyor. Alan adı mülkü duyurusu ile tüm etki alanlarını tek yerde topladığını bildirdi. Eski sürümde ve yeni güncelleme gelinceye kadar ki yeni sürümde tüm etki alanları için ayrı ayrı mülk oluşturmak gerekiyordu. Aktif olan özellik sayesinde aşağıdaki örnekte olduğu gibi tek tek alt alan adı kullanmak gerekmiyor.

- http://xyz.com
- http://www.xyz.com
- https://xyz.com
- https://www.xyz.com
- http://m.xyz.com

  Google getirdiği yenilik sayesinde tüm alt etki alanlarını tek yerden takip edebiliyor. Önceden bir site için oluşturulmuş bir çok mülkü kontrol etmek ve yönetmek zor oluyordu. Alan adı mülkü özelliği sayesinde aynı işlemler tek yerden takip edilebiliyor. Siz sadece alan adı mülkünü belirliyorsunuz. Yeni özellik hızlı tespit ve zaman tasarrufu ile kullanıcıların kurtarıcısı olacak.

  Google her site için mülkü duyurmak için mail gönderiyor ve bu sisteme geçişi tavsiye ediyor. Siz bu güncelleme mesajını aldıktan sonra ya da almadan önce alan adı mülküne geçiş yapabilirsiniz. Alan adı mülkünü kendiniz oluşturacaksanız sol üst köşede mülklerinizin olduğu alana tıklayarak "Mülk Ekle" yolunu takip edin. Aşağıdaki gibi bir alan açılacak ve buradan işleme devam edeceksiniz.

alan-adı-mülkü-doğrulama

- "URL ön eki" kısmı eskisi gibi yalnızca girdiğiniz url'yi veya altındaki url'leri takip eder. Bu yöntemde birden farklı şekilde doğrulama yaparak sahibi olduğunuzu bildirirsiniz.
- "Alan adı" kısmı ise yenilenen versiyon olarak tüm alan adları genelindeki url'leri takip eder. (m, www, http, https gibi) Doğrulama yöntemi için sadece DNS kodunu ilgili yere eklemeniz gerekiyor.

 Alan adınızı girdikten sonra devam butonuna bastığınızda sitenizin kod bölümüne eklemek üzere DNS kodu üretilecektir. Onu ekleyip kaydettikten sonra sahipliğiniz doğrulanmış olacak ve başka bir şey yapmanıza gerek kalmayacak.

search-console-yeni-sürüm-güncelleme

NOT: www desteklenmez. Mülkünüzün adına www eklerseniz, www yok sayılır. Örneğin, mülkünüz olarak www.example.com belirtirseniz, mülkünüz example.com şeklinde oluşturulur.

  Alan mülkünün segmentleri için ilave URL öneki mülkleri oluşturun. Örneğin, Alan mülkünüz example.com ise m.example.com, http://example.com, https://example.com/spain/ vb. için ilave mülkler oluşturun.

5 yorum:

  1. Bu cok iyi oldu gercekten 😊

    YanıtlaSil
  2. Bu işlemi yapmasak bir sakıncası var mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google size mail gönderiyor zaten..En çok kullandığınız ve aktif olan mülkü sizin için seçiyor.

      Sil
  3. Ben tam anlayamadim sanirim. Kendiliginden mi yapiyor bu ayarlamayi biz mi yapmaliyiz? Bana da mailler geldi .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendiliğinden size tavsiye veriyor. O bağlantıyı alan mülkü olarak kullanabilirsin veya kendin mülk ekle yaparak alan adı mülkü oluşturabilirsin.

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.