Blogger Widget Eklentileri Sayfalarda Gizleme

Share:
sadece-anasayfada-eklenti-gösterme-kodu

  Blogger blog sayfaları için profesyonel manada destek alınamadığı için bu yazıda paylaşacağım gibi kodlardan yararlanıyoruz. Bu ipuçları niteliğindeki kodlar sayesinde istediğiniz widget kodlarını gösterip veya gizleyebileceksiniz. Ana sayfada gösterdiğiniz bir popüler yazılar eklentisini herhangi bir sayfa açıldığında göstermeyerek yerine son yazılar gibi eklentiler kullanabilirsiniz. Böylece ziyaretçiler sayfadayken son yazılarınızı da görerek ana sayfaya geldiğinde popüler yazılarla karşılanır.

  Bunun gibi örnekleri çoğaltmak mümkün. Kendi blog sayfanızdaki widget eklentilerine göre hangi sayfalara neleri gizleyeceğinizi kendiniz seçebilirsiniz. Bu yöntem sayesinde aşağıya doğru uzayan kod blokundan kurtulmuş olur ve daha düzenli bir görünüm sunarsınız. Reklamlarınızı daha etkili ve doğru yerlerde göstererek kazançlarınıza da fayda sağlayabilirsiniz.

Widget Eklentileri Nasıl Gizlenir?


  Bu işleme başlamadan önce Blogger kumanda panelinden yerleşim sekmesine tıklayın ve bu işleme uygun gadget alanlarınızı gözden geçirin. Hangi eklentileri gizlemek ve göstermek istediğinize karar verdikten sonra uygulamaya başlayabilirsiniz.

  Gizlemek istediğiniz eklentinin ID numarasını öğrenmek için Gadget Ekle bölümünden ilgili eklentiyi düzenleye tıklayın ve üst tarafta arama kısmında eklentinin ismini veya numarasını öğrenin.

widget-düzenle-bölümü

  Daha gizlemek istediğiniz eklentiyi kodlarınız içinde aratarak bulun. Bu yazıdaki örnek popüler yazılar olduğu için böyle devam edelim. Temanızın kod bölümünde eklentinin başlığını aratarak (popüler yazılar) bulduktan sonra kodları genişleterek tüm alanı açıyoruz. 

Temanın-kodlarını-düzenleme
  
  Genişlettiğiniz alan içinde aşağıdaki iki kodu yerleştiriyoruz. 1. kodu <b:includable id='main'> kodunun altına 2. kodu da <b:include name='quickedit'/> kodunun üzerine yapıştırıyoruz. Şimdi gelelim widget eklentiyi nerede gizlemek istediğinize. İşleme başlamadan önce hata yapma ihtimalinize karşılık temanızın yedeğini almayı unutmayın!

Eklentinin sadece ana sayfada görünmesi için:
1. kod: <b:if cond='data:blog.url == data:blog.homepageUrl'>
2. kod: </b:if>

Eklentinin sadece yazı sayfasında görünmesi için:
1. kod: <b:if cond='data:blog.pageType == "item"'>
2. kod: </b:if>

Eklentinin sadece sabit sayfalarda görünmesi için: 
1. kod: <b:if cond='data:blog.pageType == "static_page"'>
2. kod: </b:if>

Eklentinin sadece sabit sayfalarda gizlenmesi için:
1. kod: <b:if cond='data:blog.pageType != "static_page"'>
2. kod: </b:if>


7 yorum:

  1. Çok işime yaradı.
    Kodlar sorunsuz çalışıyor.
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Ben şu anda wordpress kullanıyorum. Wordpresste bu işlem eklenti ile yapılabiliyor ama yinede diğer sayfalarda yani 2- 3. sayfalarda görünüyor. Keşke böyle kodlarla wordpresste de olsaydı güzel olurdu. Elinize sağlık anlatım güzel ve açıklayıcı olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Wordpress çok daha avantajlı bir sistem ama işte bazen ufak sorunlar olabiliyor. Ben blogger sisteminin eksik taraflarını seviyorum. Teşekkürler beğenerek yorum yaptığın için. Görüşmek üzere

      Sil
    2. rica ederim.
      Aynen bazen ufak tefek sorunlar çıksada şu an için wordpress benim için daha iyi diyebilirim.

      Sil
  3. Doğuş Hakan bey bende sizin gibi Revo blogger temasini kullanıyorum ancak aşağıda yer alan abone ol bölümünü sizin gibi yapamadım yardımcı olabilir misiniz? Buarada Revo temasını Tam sürümünü kullanmaktayım. Resim linki ektedir. https://i.hizliresim.com/LvEWbZ.png Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim iyi bloglar.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir yazı olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.