404 Hatası Nedir? 404 Sayfası Nasıl Olmalıdır?

Share:
404-hatasının-sebepleri-nelerdir

  Seo açısından oldukça zararlı olan 404 hata sayfaları çok karşılaşılan bir hata türüdür. Çoğu zaman bu hatanın sebebi silinen yazılar oluyor ya da sonradan düzenlediğiniz bağlantı şeklinden kaynaklanıyor. Burada amacımız ziyaretçiyi kaçırmadan kendimize yakınlaştırmaya çalışmaktır. 

404 Hatalarının Sebepleri Nelerdir?

  • Genelde silinen yazılar veya değiştirilen bağlantılardan sonra yönlendirmeme yapılmaması sonucunda oluşur. Aynı zamanda da yazıya verilen etiketlerin içi boş olduğundan onunda düzenlenmesi gerekir. 
  • Kullanılan bazı eklentiler link yapısını bozma ve kod bölümüne eklenen bazı linkler nedeniyle böyle bir hataya sebep olabilir. 
  • Alan adı satın alarak doğru yönlendirme yapılmaması, http ve https geçişlerinin hatalı olması gibi sebeplerde sayılabilir.
  • Başka linklere yönlendirme yapan tema yapısı.
  • Yorum yapan kişinin profilinin silinmesi veya paylaştığı linkin geçerliliğini kaybetmesi.
  Hata veren sayfaları en kolay şekliyle Google Search Console> Tarama> Tarama Hataları yolunu takip ederek bulabilirsiniz. Hataları tespit ettikten sonra düzeltme işlemini tamamlayın ve bunu bildirmek için aynı bölümde "Düzeltildi Olarak İşaretle" butonunu kullanın. 

 404 Sayfaları Nasıl Olmalıdır?

  404 sayfaları dikkat çekici tasarımları ve esprili metinleri ile yaşadığınız sorunu ziyaretçi gözünde yumuşatabilir. Hatalı linklerinizi olduğu gibi gösterip ziyaretçi kaçırmaktansa eğlenceli bir görünü ile istediğiniz sayfaya yönlendirebilirsiniz. Neler olması gerekir:
  • Mümkünse site içi arama yapılması için arama çubuğu eklenmelidir.
  • Site içinde diğer yazı veya sayfalara yönlendirme linki.
  • Doğrudan ana sayfaya yönlendirme linki.
  • Sosyal medya hesap bilgileriniz.
  • Hata bildirmek için mail adresleriniz.
  • Tasarımı ile dikkat çeken bir görsel.
  • Hata olduğunu bildiğinizi ve en kısa zamanda düzeltileceğini bildiren kısa mesaj.
  • Reklam olmamalıdır. 
  • Yapabiliyorsanız bir kaç yazınızı gösteren bir panel.
  Seo yaparken sadece teknik detaylara kafa yorarak kodları düzeltmeye çalışmak yeterli olmayacaktır. Ayrıca yenilikçi, cesaretli, ziyaretçi odaklı ve farklılığı benimseyen ilklerin sitesi olun. Sitenizin sadece ana sayfası veya çalışan yerleri ile değil alt sayfaları ve aksayan yönlerine de odaklanın. Kalıcı başarı ve sistemli bir işleyiş için arama motorları bunları sizden bekliyor. Sayfanızı sadece yazı paylaşmak için kullanıyor ve gerekli takibi yapmıyorsanız çok iyi sonuçlar beklememek gerekir.

6 yorum:

  1. Mükemmel anlatım çok işime yaradi

    YanıtlaSil
  2. 404 sayfası oluşturmak istiyenler için parlak fikirler yer vermişsiniz blog sayfanızın 404 sayfasına bakıcağım merak ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fikirler benden ama daha kendime tam olarak uygulamadım:)

      Sil
  3. bende cok hata var tarama hatası duzete mıyorum hiç bilgim yok bana yardım eder siniz habervipp@gmail.com bunların duztil msi riça edeckdiim hoçam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar seo hizmetine gireceği için doğrudan yardımcı olamayacağım ama ücretsiz bir şekilde yapmanız için kırık linkleri tespit eden araçlar var. Sonrası silmek veya yönlendirmek şeklinde olacak..İyi çalışmalar

      Sil
    2. fiyat kaç para hoçam hataları duzn lemek yandex site dogrulam bing sit dogrulam hataları duzenlen me site haritasi gön der me

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.