Yazılarınızla google arama sonuçlarında yer edinmek için öncelikle bir içerik hazırlamanız daha sonra da indekslenmesi için beklemeniz gerekir. İndeksleme süreci çeşitli varyasyonlara göre değişebilir. Burada maksadımız yazılarımızın hızlı bir şekilde arama sonuçlarında yer almasını sağlamaktır. Gelişen algoritmalar yazıların faydasını ve kullanıcı deneyimini dikkate aldığından içerikleriniz geçici yükselmeleri hedeflememelidir. Google gönderdiğiniz her linki veri tabanına kaydeder ama belirli aşamalardan geçmeniz durumunda sıralamadaki yerini belirler. Sizin güvenilir olmanız ve alanınızda otoriter olmanız bu işlemi hızlandırır. Bu nedenle google ile alakalı her hangi bir ceza almamak ve sayfanızın değerli olduğunu göstermek önemli olacaktır. Belli niş konularınız ve güncel olmanızda fayda var.
Örneğin; Yazarkafe'de bir yazınızı paylaştığınızda google sıralamasında onun linkini sizinkinin üstünde görebilirsiniz. Bu durum o sitenin arama motorlarında daha otorite sahibi olduğunu, yazıyı ilk paylaşanın o sitenin olabileceğini değerlendirmesini sağlar. Aslında ilk siz yazarak paylaştınız ve bildirdiniz ama google bunu bu şekilde değerlendirmedi.
✪ Hızlı İndeksleme Nasıl Yapılır?
Google botları internette dolaşırken backlinklerden büyük oranda faydalanır. Başka sitelerden alınan her backlink sayesinde botların size daha çok uğramasını sağlarsınız. Hızlı indeksleme istiyorsanız aldığınız kaliteli backlinkler yardımcı olacaktır. Botlar backlink sayısı çoğaldıkça daha çok uğramaya kalitesi arttıkça da daha öncelikli davranmaya başlayacaktır. Yazılarınızın google sonuçlarında hemen yer almasını bekliyorsanız belli bir kalitede içerikler hazırlamaya ve backlinkler kazanmaya çalışmak gerekir.
Yeni yazı hazırladığınızda veya bir değişiklik yaptığınızda bunu google gibi arama motorlarına bildirmek için ping yöntemi kullanılır. Ping gönderildiğinde değişikliğin kontrol edilmesini istersiniz. Blogger servisinde bu işlemi manuel yapmak gerekirken Wordpress servisinde otomatik olması nedeniyle avantaj sağlıyor. Her yeni yayınladığınızda veya değişiklik yaptığınızda "Google Gibi Getir" aracılığı ile hızlı indeksleme sağlayabilirsiniz. Sitenizle alakalı herhangi bir ceza veya hata yoksa bir kaç dakika da linkin indekslendiğini görmeniz mümkün. Bu işlemi yapabilmek için Google Search Console> Tarama> Google Gibi Getir yolunu izlemeniz ilgili bağlantıyı eklemeniz gerekir. Ekledikten sonra yeni yazınızı site:alanadiniz.com/yeni-sayfa/ şeklinde bağlantısıyla arama yaptığınızda sıralamada görüyorsanız indekslenmiş demektir. Görmüyorsanız bir müddet daha beklemeniz gerekiyor demektir.
# Hızlı indeksleme işlemi için bir diğer yapmanız gereken şey sitemap kullanmaktır. Siteniz için göndereceğiniz site haritası ile yeni eklenen sayfalardan google haberdar olur. Site haritası gönderebilmek için Google Search Console Tarama> Site Haritaları yolunu takip ederek sağ üst köşeden site haritası ekleme bölümünü kullanmanız gerekir. Bu boşluğa sitemap.xml yazarak göndermeniz yeterli. 3000 yazıya kadar otomatik olarak eklemeye devam edecektir.
# İmleme sitelerini kullanarak hızlı indeks alabilirsiniz. Devamlı ve çok sık aralıklarla güncellenen bu siteler botlar için önemli kaynaklardır. Dolayısıyla her yeni yazınızın linkini imleme sitelerinde paylaşmak fark edilmenizi sağlayacaktır. Bu işlemden faydalanmak için imleme sitesinin talep gören iyi bir site olduğunu değerlendirmek gerekir.
# Her site sahibinin sosyal sitelerde hesabı vardır. Facebook, İnstagram, Twitter, Google Plus gibi çok kullanılan sosyal sitelerde sayfalar açarak yeni linklerinizi burada paylaşmak hem takipçi kazandırır hem de indeksleme konusunda hız kazandırır. Sosyal ağlarda hesabı olmayan sitelerden 5-6 kat daha hızlı indeks alacağınızı unutmayın.
# Sitenizin açılış hızı ve sunduğu kolaylıklar hızlı indekslenmesi için önemli bir ipucudur. Google botları için önemli bir kriter ziyaretçiler içinde geçirilen süreyi artırma yoluyla sitenize verilen olumlu puandır. Sitenizi hızlandırmak için görselleri sıkıştırma, gereksiz eklentilerden arınma gibi yollara başvurmalı ve içerik boyutunun kodlama boyutundan fazla olduğundan emin olunması gerekir.
# Sayfa içinde benzer yazıların sıralanması ve sidebar alanında son yazıların gösterilmesi hızlı indeksleme için 2 kat hız kazandıracaktır. Google botları herhangi bir yazı için sitenize geldiğinde onu bu bilgilerle karşılarsanız yeniliklerden haberdar olmasını sağlarsınız.
# Yazılarınız yorumlar almak hızlı indeksleme için avantaj sağlayacaktır. Aldığınız yorumları artırmak için diğer sitelerle etkileşim halinde olmak ve yorumlar yapmak gerekir. Zaman içinde artan takipçilerin yorum olarak geri döneceğini unutmayın. Aynı şekilde bir sitede çok yorum alarak güncellenen bir sayfaya yorum yapmak size 2-3 kat hız kazandıracaktır. Çok yorum alan bir yazı değerli görüldüğü gibi aynı zamanda da sık sık güncellenir.
✪ Hızlı İndeksleme Neden Önemlidir?
İnternette kötü niyetli insanların olması ve içeriklerin kopyala-yapıştır ile çalınması nedeniyle hızlı indeksleme yaparak önceliğin sizde olduğunu bildirirsiniz. Böylece google ilk gönderilen yer ile sonradan kullanılan yer arasındaki ayrımı yaparak ona göre değer verir. Bazı son dakika haberleri veya değerli bilgileri paylaşırken anlık yoğunluktan faydalanmak ve ziyaretçi kaçırmamak için hızlı indeksleme gerekir.
Bu yazı Seo Teknikleri ve Blog İpuçları | DHY tarafından yazılmıştır. ✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵
Merhabalar. Yazınızı çok beğendim. Emeğinize sağlık. Yalnız bir noktayı tüm blogger arkadaşlara hatırlatmak isterim.Eğer bir yazı yayımladıysanız bunu mutlaka DMCA sitesine tarattırın. Aksi takdirde yazınız çalınırsa ve Google "yazım çalındı" diye başvuru yaparsanız Google indeks önceliğine bakmaz ve sizden direkt olarak DMCA'nın yazınız çalındığında size otomatik gönderdiği maili göndermenizi ister. Buna çok dikkat edin derim. Binbir zorlukla hazırlayıp yayımladığınız yazınıza ve emeğinize yazık olmasın.
YanıtlaSilNOT: DMCA'ya her yeni eklediğiniz yazıyı taratmalısınız. Bir kere badge koymanız yetmez.
DMCA premium olduğunda çalıntılara karşı koruma sağlıyor. Ücretsiz kullanınca 3 linke kadar sınır var sanırım. Yazıların buraya eklenmesi ve backlink gibi değerlendirilmesi de faydalı olur. Sitenizi bir kere eklediniz mi kendiliğinden tarıyor ama hazır şemalarından birini eklemek gerekiyor. Teşekkürler.
SilMerhaba, pardon her sayfaya eklemek gerekiyor badgeti. Eğer sadece ana sayfaya eklersek diğer linkleri taramıyor maalesef. Ek olarak DMCA'da koruma sınırı yok ancak içeriğimiz çalınırsa kaldırtma için 1 hak veriyorlar diye biliyorum. Ancak tekrar araştırayım bunu belki değişmiş olabilir... Teşekkürler.
SilDoğru ücretsiz versiyonda kaldırmak için 1 hak veriliyor. DMCA badget ana sayfaya ekleyerek 4-5 ay kullandım ve hepside ekleniyordu.
SilGoogle tarafından hızlı indexlenmek çok iyi oluyor. Genellikle yazılarımız 2-3 saniye de Google tarafından indexleniyor.2018 yılı sonları ve 2019 yılından itibaren hızlı yüklenen sayfalar da çok önemli oldu. Hızlı index konusunu bilmeyenler için faydalı yazı olmuş. Emeklerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler
SilHaber sitesi olmadıktan sonra hızlı index alsan ne olur ki?
YanıtlaSilHızlı indeks almak kopya içerikler içinde bir nebze önlem olabiliyor. Yazınızın hemen eklenmesi trafiğinizi de etkileyecektir.
SilBu kadar uğraşamasam da teşekkürler bilgiler için...
YanıtlaSilCok güzel bilgiler. Sitemap ile ilgili bir sorum olacak. 3000 yayini gecince ne yapmak gerekiyor 😊
YanıtlaSilhttps://www.dogushakanyilmaz.com/2017/05/blogger-site-haritasina-sinirsiz-url-eklenir-mi.html bu yazımı okuyabilirsin. Sorduğun soruya tam cevabı bulacaksın.
Sil