Düşük Trafik Alan Her İçerik Kalitesiz midir?

Share:
içeriğin-kalitesiz-sayılmasının-nedenleri

  Düşük trafikle bu işi sürdürmek motivasyon açısından negatif etki verir. Her yazarın amacı ilgilendiği konularda aktarımda bulunmak olsa da içten içe okuyucu sayısının çok olması hoşuna gider. Bu sayı arttıkça da yazınızın değeri katlanır. Bazen saatlerce zaman ayırarak hazırladığınız birbirinden değerli makaleler yeteri kadar ilgi görmüyor olabilir. Bu hazırladığınız makalenin kalitesiz olduğu anlamına gelmez.

  Google algoritmaları ile kurduğu sistemde uygunluk belirler. Buna daha uygun olanları iyi yerlerde değerlendirir ve ziyaretçi gitmesini sağlar. Burada siz değerli yazarlara düşen görev trafik alamadığınız yazılarınızı silmek yerine sayfanızla ve makalenizle alakalı eksikleri gidermenizdir. Kaliteli ve faydalı bilgiler sunan makalenizi daha görünür yapmak için hamlelerde bulunmaktır. Sayfa görüntülenmeleri size ışık olabilir ama yol göstermez. Bu nedenle bu istatistiksel veriyi değerlendirirken sayfanıza haksızlık etmeyin.

  Hazırladığınız her içerik başlı başına bir değerdir. Bir makalenizde yeterince sayfa görüntülenme alamıyorsanız bu o yazınızla alakalıdır. Sitenizin tamamı için kalitesiz olarak değerlendirme yanlış olur. Bir makalede eklediğiniz görseller ve alt başlıklar, yazım yanlışları yapmama ve doğru bilgi aktarma, özgün ve size ait cümleler kullanma, doğru etiketleme ve başlık verme gibi bir çok dikkat etmeniz gereken nokta vardır. Düşük trafiğin sebebini belki yaptığınız hatalarda arayabilirsiniz.

  Bilinen bir şey de google algoritmalarının sayfa görüntülenme istatistiği ile pek ilgilenmediğidir. Trafiğiniz birden bire düşmeye başladıysa ya teknik bir hata yapmışsınızdır ya da içeriğiniz eskimiştir ve güncellenmesi gerekir. İçeriğinizin kalitesiz olması içindeki bilgiler ve kullanıcı yorumları ile anlaşılabilir. Siz makalenizden emin oluncaya kadar yazın ve gerisini google'a bırakın.

  Düşük trafiğin sebebi sıralamadaki yeriniz olduğuna göre google için yeterliliğinizi göstermelisiniz. Uzmanlık alanınızdan uzak ve belli bir amaca hizmet etmeyen içerikler kalitesiz olarak görülebilir ve sayfanızı doğrudan etkiler. Sayfanız için niş seçimi yapmalı ve alanlarınızı daraltmalısınız. Düşük kalitede bir içerik ile anılmak istemiyorsanız amaç-sonuç ilişkisine özen göstermelisiniz.

Kalitesiz İçerik Nedenleri

  • Sayfanızın ana amacından saparak farklı konulardaki içerik miktarı
  • Uzmanı olmadığınız konularda güven vermeyen paylaşımlarda bulunmak
  • İçeriğin başlığı seçilirken abartı ve fazlasıyla şoklardan oluşması
  • İçeriği ana temasından uzaklaşmasına neden olacak şekilde gereksiz yere uzun yazmak
  • Reklam yerleşimleri ve site içi bağlantılar içerikten sizi uzaklaştırıyorsa düşük kalite sayılır.
  Google abartılmış ve yanlış yönlendiren başlıklara ayrıca dikkat çekerek  bu tür içeriklerin kalitesiz olarak nitelendirileceğini belirtiyor. Kullanıcıların kafasının karışmasına ve olumsuz düşüncelere neden olacak içerikler geri plana atılır. Ayrıca güncel olmayan web siteleri bakımsızlıktan dolayı kalitesiz olarak değerlendirilir. Kullanıcıları yanlış yönlendirmeden, bağlantılara tıklamak için kandırmadan, virüs gibi kötü amaçlı yazılım zararlarına maruz bırakmadan, reklamlar anlamsızca yerleştirilmeden sayfa hazırlıyorsanız doğru yoldasınız. İçeriğiniz tüm önlemler alınmasına rağmen sayfa görüntülenme almıyorsa kalitesiz olduğu anlamına gelmez. Bu sıralamadaki yerinizin bir sonucudur ve sıralamanızı iyileştirmek için birçok şeye sahip olmanız gerekir.

Bu yazı Seo Teknikleri ve Blog İpuçları | DHY tarafından yazılmıştır.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

3 yorum:

  1. Harika bir bilgi yazisi hemen pinterest blogger bilgileri duvarima ekliyorum izninle 😊

    YanıtlaSil
  2. Beğendiğinize sevindim. İstediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. Bir sey soracagim. Google plus kapandiktan sonra google izleyiciler gadgeti ne olacak bilgin var mi? Google profillerimiz tamamen mi yokolacak?

    YanıtlaSil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.