Google+ Verilerinizi Korumak İçin Arşivleyin

Share:
Google-plus-verilerinizi-dışa-aktarın
  Google+ hizmetinin 2019 yılında kapatılacağını daha önce duyurmuştum. Bu haberi alan çoğu blog yazarı üzüntü yaşadı. Yıllardır emek vererek çevre edinmek ve yazıları bu alandan duyurmak çok önemliydi. Google tarafından beklentiyi karşılayamadığı için kapanacağı açıklanan Google+ da verilerinizi korumanız mümkün. Bireysel kullanıcıların çok üzün süre vakit geçirmediği söylense de özellikle site sahipleri ve blog yazarları tarafından etkili bir şekilde kullanılıyordu.

  Şimdiye kadar ki Google+ ile alakalı verileri depolamanız mümkün. +1'leri, Google+ Çevreleri ve toplulukları, Google+ akışı ve profil gibi bir çok veriyi arşivleyebilirsiniz. Önünüzde çok kısa olmasa da verilerinizi korumak için zaman var. Size bu konuda yardımcı olmak için neler yapmanız gerektiğini anlatmak istiyorum.

  Google hesabı ile hizmetlerden herhangi bir veriyi saklamak için Google Paket Servisi yardımıyla indirebilirsiniz. Geçerli Google adresinizle giriş yaparak takeout.google.com sitesini ziyaret edin. Bu linke giriş yaptığınızda arşivleyebileceğiniz Google hizmetlerini göreceksiniz. Burada aşağıdaki gibi bir görüntü sizi karşılayacak. Blogger da dahil toplam 48 farklı servisin verilerini dışa aktarma işlemine tabi tutabilirsiniz.

google-hizmetlerini-arşivleme

  Sağ tarafta yer alan işaretleme bölümlerini istediğiniz servise göre etkin veya devre dışı bırakarak verilerinizin bir kopyasını dışa aktarabilirsiniz. Google+ ile ilgili olanlar;
  • G +1'ler
  • Google+ Akış: Tüm akışı indirebileceğiniz gibi isterseniz belirli verileri seçerek etkinlikler, fotoğraflar, koleksiyonlar, yayınlar gibi seçenekleri daraltabilirsiniz.
  • Google+ Çevreler
  • Google+ Toplulukları
  • Hangouts
  • Profil
  Hangi hizmeti seçeceğinizi belirlediyseniz en alttaki "SONRAKİ" butonuna tıklayın. Arşiv biçimini özelleştirmek için dosya türünü, arşiv boyutunu ve teslim yöntemini seçerek indirmek için bir bağlantı alacaksınız. Arşivinizi almak için 1 hafta süreniz olacak. Son olarak "Arşiv Oluştur" butonuna tıklayarak işlemi tamamlayabilirsiniz.

Bu yazı Seo Teknikleri ve Blog İpuçları | DHY tarafından yazılmıştır.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

7 yorum:

  1. Teşekkürler.
    Umarım başarırım :)

    YanıtlaSil
  2. Hala yapmamışım. İyi ki hatırlattınız :)

    YanıtlaSil
  3. Yararlı bir makale dogus tesekkur ederim.

    YanıtlaSil
  4. Bu yaziyi yeni gördüm tesekkürler yapayim ben de 😊

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar.
    Önce bu yararlı ve bilgilendirici paylaşım için emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim. Google+ daki dosyalarımızı dışarı arşivledik diyelim. Peki bu arşiv dosyalarımızı bir başka platformda kullanmaya devam etmek üzere aktarabilir miyiz? Örnek: Google+ daki paylaştığım dosyalarım, resimlerimi, yorumlarımı, çevremde beni takip eden kişileri sizin gösterdiğiniz şekilde dışarı arşivledik. Peki bu arşivlenen dosyaları Blogger'de kullandığım bir blog sayfasına aktarabilir miyim? Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herhangi bir blog sayfasında doğrudan kullanılacağını zannetmiyorum. Google+ daki görsellerinizi ve çevrelerinizi kaybetmemek için kullanılabilir.

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.