Blog Hayatıma Son Veriyorum Yeni Siteme Beklerim

Share:

  Artık www.listeyazilar.com sitesinden beni takip edebilirsiniz. Blog sayfam bu şekilde kalabilir ama yeni yazılarım yeni site üzerinden olacak. Bu kararı almamda bir çok neden var. Bu şekilde olmasını hiç istemezdim tabi ki yayınlanmış 270 yazı var sonuçta. Bu yazıları güncelleyerek tekrar yazmayı ve yeni sitemde daha geniş versiyonda paylaşmayı düşünüyorum.

  dogushakanyilmaz.blogspot.com blog sayfamı ilk olarak bundan 3 yıl önce şiirlerimi ve sözlerimi paylaşmak için Benim Dünyam adıyla açmıştım. Aradan geçen bir sene içinde teknik konulara olan merakım yüzünden yeni bir blog açmak yerine aynı isimle kategori değiştirerek devam ettim. Artık seo ve blog ipuçları vererek istediğim gibi yazacaktım. Aslında böyle bir şeye karar verdiğimde isminden temasına kadar yeni bir blog kurmak daha mantıklı olurdu. Her şeye rağmen ilk aylar her şey istediğim gibi giderken bazı hatalar yaparak geriye düştüm.

1) Alan adı satın alarak dogushakanyilmaz.com adresine geçiş yaptım ve daha sonra tekrar dönüş yaparak sıfırdan başladım. Bu dizine eklenmiş yazıları ve yeni eklenecek yazıları etkiledi. Alexa değerlerim tekrar 1.000.000 üstüne çıktı.

2) Tema değiştirmek zorunda kaldım ve kodlarla oynadığım için yine istatistiklerde düşüş yaşadım. Buraya kadar her şeyin sorumlusu olarak mükemmelliyetçi karakterimi suçlu buluyorum.

3) Son 7-8 aydır hiçbir değişiklik yapmadan ve blog sayfamın son haline karar vermiş olarak yoluma devam ediyorum. Alexa değerim tekrar 700.000 seviyesinde. Ziyaretçi sayısı günlük 2.000 kişiyi aşarak devam ediyordu. Ne olduysa birden bire ziyaretçi sayısı 500'lere düştü. Sorun nedir çözemediğim gibi son 3 aydır bu seviyelerde tekrar ediyor.

4) Bir kaç tane sitede yazılarımı başka sitelerde kopyalanmış olarak gördüm. Bu da moralimi iyice düşürdü ve 3 aydır üzerinde çalıştığım listeyazilar.com sitesini açmama vesile oldu.

  Kişisel bir blog olmadığım için ziyaretçi sayımın yükselmesi ve istatistiklerimin iyi olması beni mutlu eder. Ben kendim için değil başkaları için yazıyorum çünkü. Bu nedenle kendi adıma açtığım blog sayfasını kademeli olarak kapatmaya karar verdim. Sonucundan mutlu olmadığım ama yazarlığı da çok sevdiğim için alan değiştirmeye odakladım kendimi.


✪ İnternet'in Bilgi Sitesi Nasıl Kuruldu?


1)  Sitenin ismini daha önce beğenerek almıştım. Ocak ayında karar verdiğimde tema aramaya başladım ve şimdi kullandığım temayı beğenerek ayarladım.
2) Gerekli tüm meta etiketleri ekledim ve teknik detaylarını yerine getirdim.
3) Sitenin logosunu, favicon simgesini, renk tonlarını, sosyal medya hesaplarını belirleyerek ana sayfa da yerleşimlerini tamamladım.
4) 24 Mart sitenin ilk yazının yayınlanacağı gün olarak belirlendiğinden o güne kadar 27 tane yazı hazırlayarak taslak olarak kaydettim. Daha sonra hiçbir ayar değişikliği yapmamak için google analytics, google search console gibi tüm ayarlarını önceden yaptım.
5) Blogger kumanda panelindeki ayarlar kısmını eksiksiz bir şekilde tamamlayarak yayın günü geldiğinde sadece yazı paylaşmak için hazır hale getirdim.

  Bu sırada Blog Ajandasına kayıtları almaya devam ettim ve dogushakanyilmaz.blogspot.com blogumda yazı paylaşmaya devam ettim. (Belki düzelir diye içimde umut vardı.)

✪ İnternet'in Bilgi Sitesi Nasıl Bir Site?


  Bu siteyi kurarken hem sevdiğim konular olan seo ve blog ipuçlarını paylaşmak istedim hem de kategori sınırı olmaksızın her konuda bilgi içermesini istiyordum. Tek yapmam gereken ilgimi çeken ve beğendiğim yazıları bu kategorilere göre paylaşmak olacak.

* Alan adını satın alarak yayına başlamadan önce .com'a geçiş yaptım. Önceki blog sayfamda yaptığım hataydı düzelttim.

* Mobil uyumlu ve sorunsuz bir tema bularak uzun yıllar değiştirmeden kullanabileceğim tema ayarladım. Daha önceki blog sayfamda yine yaptığım hataydı tema değiştirmek.

* Yazılarımın çalınmaması için sağ tuş engelleme kodunu ekledim. Her yazının altına sitenin linkini ekledim ve botlar tarafından çalınması durumuna engel olabilmek için yazıya sınır getirdim.

* Yazıyı paylaştığım anda hemen google search console üzerinden google gibi getir yaparak hemen dizine eklenmesini sağladım. Yazıyı paylaştıktan 3 dk sonra dizinde görüyorum yazıyı.

* Bugüne kadar 2 siteyi şikayet ederek yazımı çaldığını bildirdim. Umarım bu sitemde aynı sorunu yaşamam ve buna kesin çözüm bulmak için araştırmalar yapıyorum. Eğer bulursam hemen paylaşarak yardımcı olmak isterim.

 Liste Yazılar.com sitemde geçen 20 günün ardından 22 yazı yayınladım. Alexa değeri bugün alınan veriye göre dünya çapında 3.097.299 Ülke çapında 31.450 olarak yükselmeye devam ediyor. Toplamda 20 yorum alarak şimdiye kadar toplam 9.712 ziyaretçi siteye uğradı. 12 GFC takipçisi, 12 Facebook takipçisi, 51 instagram takipçisi, Twitter da 5 takipçi elde ettim.

✪ Nasıl Takip Edebilirim?



  Bu logoya tıklayarak Google Friend Connect üzerinden takip edebilirsiniz. Doğuş Hakan Yılmaz sayfamda toplam 187 kişi takip ediyordu yazılarımı takip etmek isteyenler varsa liste yazılar.com sitem üzerinden tekrar takip edebilir.


  Facebook sayfamı takip ederek güncel her yazıya ulaşmış olursunuz. Ayrıca Twitter hesabımı takibe alarak bilgiye erişebilirsiniz. Eğer benim gibi Google + avantajlarından yararlanıyorsanız profil sayfamı takip edebilirsiniz.


Bunların dışında Feedburner üzerinden abone olarak yeni yazıları mail adresiniz bekleyebilirsiniz.

Takip ederek yorumlarını esirgemeyen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yeni bir mecrada yoluma devam ediyorum ve desteklerinizi burada da hissedeceğime eminim. Görüşmek üzere


Bu yazı Seo Teknikleri ve Blog İpuçları | DHY tarafından yazılmıştır.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

19 yorum:

  1. Çok hızlı yükselmişsiniz. Tebrikler...

    YanıtlaSil
  2. Yeni site konuların çok güzel.Yazılar ise sürükleyici.Menü çeşitliliği ise çok güzel olmuş.Farklı konular renk getirmiş.Hayırlı olsun sevgili doğuş.TAKİPTEYİM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, desteğiniz için..Bende daha güzel ve doğru olmasını istedim umarım başarılı olurum.

      Sil
  3. Yeni siteniz herkese yararlı olması dileğiyle, hayırlı ve uğurlu olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu siteyle daha çok kitleye yararlı olmak istedim. Bakalım neler olacak.

      Sil
  4. Umarım yeni siteniz, yeni hazırlıkları ile birlikte güzel yerlere ulaşır. Şimdiden öyle olacağı da görülüyor zaten. Başarılar dilerim :)

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, bloğunuz çok bilgilendirici :) Gezi yazıları ilginizi çekiyorsa bloğuma da beklerim..

    YanıtlaSil
  6. Bloglarda genel olarak düşmeler mevcut.Büyük ihtimal yeni gelen Search Console dizin hatalarından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
    Yeni blog yolculuğunuzda başarılar dilerim.Hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim durumum biraz daha ağırdı. Olması gerekenden çok fazla şekilde yansıdı. Bu tür bir site kurmak istiyordum daha uzun vadeli olması için bakalım hayırlısı..Teşekkürler yorum için.

      Sil
  7. Ben istatistiklere takilmiyorum ama senin blogundan faydalaniyorum. Yazilar basit ve anlasilir uygulamak kolay oluyor. Heryerden takipteyim basarilar dilerim 😊

    YanıtlaSil
  8. Blok hayatınıza Bence Son Vermeyınız çünki Cok yararli Konular paylaşiyorsunuz Bizimde Cok yararimiza oluyor

    YanıtlaSil
  9. Popüler kültüre ayak uydurmanıza sevindim. Liste ve sosyal içerik siteleri bu aralar revaçta, başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem ilgilendiğim konuları hem de doğru bilgileri aynı yerde barındırmak istedim. İyi bir kaynak site olması için uğraşıyorum.

      Sil
  10. şiirleriniz çok güzel , bu zamanda sanat ile uğraşanlar pek fazla kalmadı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, şiirlerimi veya sözlerimi artık paylaşmıyorum ama yazmayı seviyorum. Sanat güzeldir.

      Sil
  11. Aynı şeyleri yaşayan birisini daha görmek üzdü beni. Bende wp üzerinden yeni bir site açarak yoluma devam ediyorum.

    YanıtlaSil
  12. Google Friend Connect Takip etmeye çalişiyorum ama sorun yaşiyorum

    YanıtlaSil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.