Ziyaretçileri Kaçırmanıza Neden Olan 6 Yanlış

Share:
ziyaretçi-kazanmak-için-hamleler

  Blog yazarlığı yapmanın hedefi olabildiğince fazla kişiye ulaşmaktır. Herkes bu amaçla yazmaya başlar ama doğru yollar izlemediğinden ziyaretçilerle arasına set koyabilir. Sayfanızın hitini artırmak için yapmanız gerekenler ayrı bir konu olmakla beraber bu yazıdaki amaç gelen ziyaretçileri kaçırmamak içindir. Çünkü bazen istemeden yanlışlıklar yapabilir ve ziyaretçilerinizi olumsuz düşüncelerle uğurlamak zorunda kalabilirsiniz.

 1)  Yazılarınızın Sorumluluğunu Almalısınız

  Blog sayfanıza içerikler ekledikten sonra gelen yorumlardan sorumlusunuz. Paylaştığınız bilgilerin doğruluğu ve faydası sizi ilgilendirir. Ziyaretçi aklına takılan bir soruyu ilettiğinde veya olumsuz bir görüş bildirdiğinde cevaplamak en önemli göreviniz olmalıdır. Böylece ziyaretçi kendisiyle ilgilenildiğini düşünür ve verdiğiniz cevabın tatmin edici olmasıyla sizi takip eder. Ziyaretçilerin sorunlarıyla ilgilenmemek yapılan en büyük hatalardandır.

 2)  Yanlış Reklam Yerleşimine Dikkat Etmelisiniz

  Blog sayfanızdan ilk beklenti içeriklerin doğru ve güncel olması iken ikinci beklenti de o içeriğin kolay ve hızlı bir şekilde okunabilmesini sağlamaktır. Blog sayfanızdan para kazanabilmek için reklamlar önemlidir ama öncelik her zaman ziyaretçinin konforu olmalıdır. Bu nedenle kararında ve doğru yerlerde reklam kodlarını kullanmanız önemlidir. Google adsense reklam yerleşimi nasıl yapılmalıdır? yazımı da okuyabilirsiniz. Blog sayfanızdan para kazanmak için çok reklam yerleştirmek yerine çok ziyaretçi kazanmayı tercih edin. Siz kendinizi ziyaretçi yerine koyarak kapatmak zorunda kalacağı reklamlar için düşüncelerinizi ele alın. Sayfa hızı ve hemen çıkma oranı için yanlış reklam yerleşimi ziyaretçi kaçırır.

 3)  Üslup ve Yazı Stili Seçimine Özen Göstermelisiniz

  Yazı stili derken verdiğiniz paragraflar, kalın ve italik bölümler, alt başlıklar ve konuyla bütünleşen görsellerden bahsediyorum. Uzun uzun yazılmış ama hiçbir renklendirme, paragraf ve başlıklardan yararlanılmamış bir yazı hayal edin. Okumak için çabalasanızda buna ayıracağınız vakit olmayacağını düşünmeniz an meselesidir. İçerik hazırlarken konusuna göre üslup takınmalı ve kolay okunabilir olması için uğraşmalısınız. Özellikle madde madde sıralama, kısa paragraflar gibi süsleme kısmı çok önemlidir. Ziyaretçi yazı için geldiğinde bilgilere hemen ulaşabilmelidir. Seçtiğiniz yazı stili ve büyüklüğü gibi detaylara dikkat ederek kendi üslubunuzu oluşturmaya çalışın.

 4)  İçerik Hakkında Yanlış Bilgiler Vermemelisiniz

  İçerik hazırladıktan sonra arama motorları için açıklama kısımlarına ilgili cümleler girmelisiniz. Ziyaretçi başlıkla konu arasında uyumsuzluk bulursa blog sayfanızı bir daha ziyaret etmez. Bu nedenle yazı için başlık seçerken ve bunu tanıtırken açıklamalarınıza özen gösterin. Etiketleriniz sadece yazınızla alakalı olmalı ve abartıya kaçılmamalıdır. Blog yazılarını nasıl etiketlemeliyim? Etiket nasıl silinir? yazımı destek almak için okuyabilirsiniz. Tutarlı ve doğru bilgi vermek size olan güveni artırır.

 5)  Gereksiz Eklentilerden Kaçınmalısınız

  Blog sayfanızın iyi göründüğünü düşünerek ve faydalı olacağını hesaba katarak eklediğiniz her eklenti size olumsuz anlamda geri dönüşe neden olur. Blog sayfası veya web sitelerin önem vereceği ilk konu hız açılması gerektiğidir. Bilgileriniz ne kadar harika olsa da hiçbir ziyaretçi 5 saniyeden fazla beklemeyecektir. Ziyaretçilerinizin yarısını sırf bu nedenle kaybettiğinizi düşündüğümüzde diğer konularda dört dörtlük olsanız da istatistik kaybınız kesin olacaktır. Hiçbir zaman içerik oranı kod oranından az olmamalıdır. Ne kadar fazla eklenti o kadar yavaş açılış. Yazılarınızı bölümlere ayırdığınız etiketlerin önemli olanları, popüler yazılar gibi sıralamalar ve sosyal ağlar dışındaki eklentiler gereksiz kalır ve elenmeye tabidir.

  Özellikle pop-up açılan reklam veya bilgilerden kaçınmanızda fayda var. Ziyaretçinin dikkatini dağıtacak ve kapatmak için uğraşırken çıkmak için fırsat kollayacaktır. Bilgileri ve reklamları daha çok gadget alanlarınızda barındırın veya yandan açılarak rahatsız etmeyen kodlar kullanın.

 6)  Bozuk Görüntü ve Uyumsuzluktan Kaçınmalısınız

Seçtiğiniz tema içeriklerinizle örtüşmeli ve sayfa düzenine özen göstermelisiniz. Yazınıza eklediğiniz bir görsel sidebar alanına taşmamalıdır. Yazılarınızda devamını oku özelliğinden faydalanarak aşağı doğru uzayan ve gezinmesi zor olan yanlışın önüne geçmelisiniz. Blog sayfanız için belirlediğiniz bir kaç renk olmalı ve her bölümde aynı renkleri değerlendirmelisiniz. Gök kuşağı gibi rengarenk bir sayfada uyumsuz bir görüntüye sebep olur ve dikkat dağıtır. Sizi temsil eden renkler seçin ve kullandığınız bölümleri kod büyüklüğüne uygun kullanın. Ne kadar özenli ve düzenli olursanız o kadar olumlu değerlendirilirsiniz.

Bu yazı Seo Teknikleri ve Blog İpuçları | DHY tarafından yazılmıştır.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

18 yorum:

  1. Beni en çok rahatsız eden tam yazıyı okurken bir anda ekranın ortasında beliren reklamlar. O zaman yazıyı okuma isteğim yerle bir oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende sonradan açılan reklamları hiç sevmiyorum. Video izlemek için tıkladığımda başka yerlere yönlendiren reklamlarda ayrı dert..Böyle şeyler yapılmasa iyi olur tabi.

      Sil
  2. Bende bu dediklerini uygulamaya çalışıyorum kardeşim. Ama ne kadar başarılı oluyorum orası soru işareti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamen doğruyu uygulamak çok zor zaten..Elimizden geldiği kadar yanlışları azaltırsak daha mutlu oluruz.

      Sil
  3. Evet ben de reklamlardan ve sayfa karmaşasından muzdaribim.. reklam engelleyici kullanıyorum o yüzden.. elinize sağlık yazı çok iyi !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler..Sanırım internet kullanıcısı herkesin sorunu gereksiz ve özensiz reklamlar

      Sil
  4. Faydalı bir yazı olmuş. Teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  5. faydalı bir yazı olmuş gerçekten teşekkürler. Bende bu konu üzerinde durmaya çalışıyorum. Genellikle sizin bloğunuz gibi sade ve anlaşılır tema kullanan blogları takip ediyorum. Bloglarda magazin temaları pek kullanışlı olmuyor bence sürekli açılan reklamlar, manşet alanları önerilen yazı bölümleri kargaşaya yol açıyor. Sadelik her zaman okuyucuda kazandırır. Tekrar teşekkürler iyi yayınlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim yazdığım konulara magazin temalar pek uymaz. Paylaştığım yazının okunması benim için yeterli bu nedenle sadeliğe özen gösteriyorum. Reklamlar ne kadar tıklanacak derdim pek olmadı doğrusu..Yazımı beğenmenize sevindim. Teşekkürler yorum için.

      Sil
  6. Genel olarak yalın blogları tercih ediyorum. Beni yormuyor. Yazı karakteri fazla küçük ya da hiç uymayan bir font kullanılmışsa, bol miktarsa yazım hatası varsa ve sağdan soldan reklam çıkıyorsa okumak güçleşiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternette araştırma yaptığımda beni yoran siteleri bende tercih etmiyorum. Bilgi almaya çalışırken bir çok engelle karşılaşabiliyorsun. Bazı siteler para kazanma derdinde olduğu için kaliteli ve faydalı olmak pek umurlarında değil gibi.

      Sil
  7. Ben de çok dikkat etmeye çalışıyorum ama, kendi blogumda bunu ne kadar uygulayabiliyorum bilemedim. Yazı için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. Ekranın ortasında çıkan reklamlar gerçekten sıkıcı olabiliyor.

    YanıtlaSil
  9. Pop up reklamlari hic sevmiyorum 😊

    YanıtlaSil
  10. Faydalı yazi icin teşekkürler Doğuş Bey.Mutlu yillar

    YanıtlaSil
  11. Bu yazıyı da okuduğuma göre eski yazılarımı gözden geçirmeye başlamam gerek artık...

    YanıtlaSil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.