Google Arama Sonuçlarında Blog Başlığı Farklılığı

Share:

 Google arama sonuçlarında blog başlığı farklılığı - Google da blog sayfamızın veya web sitemizin aramasını yaptığımızda başlığının istediğimiz gibi olmadığını görebiliriz. Örneğin; Ben blog başlığımı değiştirerek "Seo Teknikleri ve Blog İpuçları | DHY" şeklinde değiştirdim ama arama yaptığımda "Doğuş Hakan Yılmaz - Blogspot" şeklinde bir başlık görünüyor. Böyle olunca da vermek istediğiniz mesajı tam anlatamıyorsunuz. Bu değişikliğin kaynağı Google gibi görünse de nedeni aslında bizim yaptığımız hatalardır. Sık sık yaptığımız başlık değişikliği nedeniyle Google bu durumu spam olarak algılar ve uygun olan başlığı kendi seçer.

 Blog veya web site fark etmeksizin en iyi sonuçlar için başlıkları Google kendi optimize eder. Eğer hala bu hataya düşmediyseniz neler yaparak başlığınızı kendiniz seçebilirsiniz onu anlatmak istiyorum. Seçtiğiniz başlığın sabit olması gerekirken siz değişikliğe giderseniz Google kendi istediği düzende karar verebilir. Başlığınızı belirlemede Google karar aldığında artık geri dönmesi çok zor olur.

 Arama Sonuçlarında İstediğiniz Blog Başlığı İçin Bunları Uygulayın

 1) Blog sayfanız için başlık mutlaka olsun. Bunun için Ayarlar/ Temel/ Başlık sekmelerinden sayfanızın başlığını belirlemelisiniz. Ya da meta etiketler içine <title>Sayfa Başlığınız</title> Sayfa Başlığı şeklinde bilgi girmelisiniz. Burada önemli nokta iki seçenekten birini kullanın ve başlık için kesin kararınızı verin.

 2) Başlığınızı seçerken sayfanız hakkında ipuçları içermeli. Blog sayfanızın genel konu dağılımına göre seçebilirsiniz. Örneğin; Doğuş Hakan Yılmaz - Kişisel Blog hatalı olur çünkü sayfanın ana teması bu değil. Doğru olan Doğuş Hakan Yılmaz - Seo Teknikleri ve Blog İpuçları olabilir. Buradaki açıklama daha doğru sonuçlar getirir.

 3) Başlık seçerken birbirini tekrar eden kelimelerden ve aralarına virgül koymaktan hemen vazgeçin. Virgül ile ayırarak bilgiler vereceğiniz yer anahtar kelime meta etiketidir. Başlığınızda en iyi açıklamayı seçmeniz gerekir. Bu nedenle spam riski nedeniyle tekrardan ve virgülden uzak durun. "Doğuş Hakan Yılmaz - Blogger, Seo, Blog İpuçları, İnternet" yerine "Doğuş Hakan Yılmaz - Seo ve Blog Makaleleri" gibi bir başlık seçilebilir.

 4) Başlık uzunluğu 60 karaktere kadar uygundur. Eğer domain isminiz tek kelime gibi kısa ise blog başlığınızın yanında domain isminize de yer verebilirsiniz. Ancak daha etkili sonuç için önce blog başlığı sonra domain adınızı vermenizi tavsiye ederim. "Seo Teknikleri ve Blog İpuçları - Doğuş Hakan Yılmaz" gibi. Eğer uzun domain adınız varsa başlığınızı kısa tutun veya domain adresinizi eklemeyin. Karakter sayısı arttıkça Google karar verme hakkına sahip oluyor.

 Blog başlığınız sizi temsil eden ziyaretçilere blog hakkında bilgiler veren ilk yerdir. Buraya yeterli özeni göstermediğinizde istemediğiniz sonuçlarla karşılaşabiliyorsunuz. Başlık konusunda kararsız kalarak sık değişikliğe gittiğinizde hem dizine eklenen yazılarınız hem de başlığınız altında verilen kısa yol şeklindeki sayfalarınız etkilenir.

 ✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

4 yorum:

  1. Güzel bir konuyu gene. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler kontrol ettim ne yazmışım diye epeydir bakmıyordum:) blog adımı yazmışım kısaca (örgüçantam)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değiştirmedikten sonra sorun yok. Kısa ve öz bilgi içersin yeter aslında. Teşekkürler yorum için.

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.