Blogger Hesabınız Ne Kadar Güvenli

Share:
blogger-ve-google-güvenliği

  Google hesaplarımız çok önemli bir konumda. Onlarca servisi aynı hesapla birbirine bağladığımız için güvenliği de üst seviyede olmalı. Gmail listenizin, blog sayfanızın, depolama alanının, fotoğrafların, kişisel bilgilerin vb. bir çok hizmetin ele geçirildiğini düşünmek bile istemiyorum. Bu düşünce bende Facebook hesabım çalındıktan sonra belirdi. Aslında ne kadar güvensiz bir ortamda bulunduğumuzu anladım. Şimdilik Facebook hesabım güvende ama Google ve servisleri içinde aynı güvenceyi almak zorundayız. Özellikle Blogger kullanıcılarının hesaplarını güvende tutmaları gerekir.

  Blog yazanlar sayfalarının çalınması durumunda ne kadar zor durumda kalacağını düşünmeliler. Artık Google gerekli önlemleri alıyor ama siz ne kadar güvenliğinize önem veriyorsunuz. Özellikle başarılı ve popüler olan sayfalar tehlikede olsa da herkesin blogu ve kullandığı servisler kendine değerlidir.

Neler Yapılması Lazım?

#  İlk önce google hesap şifrenizi zorlaştırın. evlilik tarihi, doğum günü tarihi gibi çabuk ulaşılan şifrelerden uzak durun. Ayrıca çözülmesi kolay rakam sıralamasından vazgeçin. Şifrelerinizi oluştururken harf, rakam ve karakterlerden faydalanın. Uzun ve tahmin edilmesi zor kombinasyonlar deneyin ve mutlaka bir yere not edin.

#  Dışarı çıktığınızda veya misafirliğe gittiğinizde sadece akıllı telefonlarınızı kullanın. Güvenilir bir bağlantı için her yerde internete giriş yapmayın. Güvensiz bir ortamda yapacağınız giriş sizi savunmasız bırakabilir ve hesaplarınız daha kolay çalınabilir. Bu nedenle kendi cep telefon ve tabletleriniz her zaman yanınızda olsun. Kendi internet bağlantınızı kullanarak daha iyi güvende kalın.

#  Blog sayfalarınız sizin için ne anlam ifade ediyor bilmiyorum ama benim için çok önemli. Bu nedenle hafta bir kere mutlaka yazıların ve temanın yedeğini alırım. İçeriklerinizin yedeğini almak için Ayarlar/ Diğer sekmelerini takip edin ve "İçeriği Yedekle" butonuna tıklayın.Ayrıca blog sayfanıza yine size ait bir gmail adresi ile yönetici olabilirsiniz. Böylece herhangi bir olumsuzlukta diğer adresinizle giriş yapabilirsiniz. Yönetici atamak için Ayarlar/ Temel/ İzinler bölümünde blog yazarları seçeneğinde +Yazar Ekle butonuna tıklayarak gmail adresinizi yazın ve davet edin. Daveti kabul ettikten sonra yazar kısmını yönetici olarak değiştirebilirsiniz.

#  Google hesabınızın güvenliği için 2 adım da doğrulama işlemini aktifleştirin. Böylece kayıtlı kullanıcı olarak her oturum açıldığında telefona kısa mesaj gönderilir. Bunun dışında da hesap bilgilerini doldururken genelde çekinir ve yanlış bilgiler veririz. Google hesapları için doğru bilgiler vermeniz sizin için çok önemli. Bir aksilik yaşandığında bu bilgiler ile hesabınız teyit edileceğinden doğru olması çok önemli. Tüm bilgilerinizi doğru verip, zor bir şifre ayarladıktan sonra kısa mesaj ile oturum açmak sizi güvende tutacaktır. İki adımda doğrulamayı etkinleştirmek için https://www.google.com/landing/2step/ adresine tıklayın.

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

13 yorum:

  1. Benim de mailim calinmisti ondan beri sifre degistiririm arada bir ve blog yedegimi de alirim. Benim icin en önemlisi yazilarimin kaybolmamasi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende artık daha fazla önem veriyorum..Sonradan pişman olmamak için önemli

      Sil
  2. Aydınlatıcı olmuş hocam. Bu konuda ben çok tembelim. Önerilerinizin hepsini yapmak çok iyi olacaktır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güvenlik sorunu yaşayınca önlem alıyoruz. Ben peşin peşin uyarmak istedim.

      Sil
  3. Çok bilgilendirici bir yazıydı, teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Bilgilendirmelerin için teşekkür ederim. Bunları bilmeyenlerin öğrenmesi ve haberdar olması için yayın linkini BLoG Dostum üzerinde paylaştım. Böyle yayınlar her zaman dikkate alınmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, herkes sıkıntı yaşadıktan sonra önlem alıyor. Okuyanlar en azından dikkat etse faydamız dokunur.

      Sil
    2. Kesinlikle katılıyorum kardeşim. Böyle faydalı yayınlarını hep bekliyorum...

      Sil
  5. Çok teşekkür ediyorum.Sayenizde çok değerli bilgiler öğreniyorum 😊 Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. günümüz gelişen koşullarında güvenlik kavramı çok rahatlatıcı gelmiyor ama yine de tedbiri elden bırakmamak gerekli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güvenli olduğumuzu hiçbir zaman bilemeyiz. Biz basit kullanıcılar olarak biraz daha fazla özen göstersek iyi olur.

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.