Blogger Detaylı Kullanım Ayarları #1

Share:
blogger-bilinmesi-gereken-ayarlar

 Blogger detaylı kullanım ayarları - Blogger kullanıcıları için sunulmuş bir çok kolaylık mevcuttur. Çoğu blog yazarı genel anlamda ayarları yapılandırabilir ve kullanım için yeterli bilgiye sahiptir. Ancak tam anlamıyla ayarları bilmeyenler epey kalabalık sayıdadır. Çok önemli özellikleri ve kullanım kolaylıklarını gözden kaçırmış olanlar için önemli ve fayda sağlayacak blog ayarlarını derlemek istedim. Umarım işinize yarayacak bilgiler bulabilirsiniz.

 1)  Kayıt Şablonu Ne İşe Yarar?

kayıt-şablonu-doldurma


  Ayarlar/ Yayınlar, yorumlar ve paylaşım sekmelerini takip ettiğinizde Kayıt Şablonu göreceksiniz ve Ekle diyerek kullanmaya başlayabilirsiniz. Blogger servisinin en önemli özelliklerinden biridir. Buraya ekleyeceğiniz her şey her yeni yayında görünür olacaktır. Bu nedenle bu alana yazının size ait olduğunu gösteren bir imza atabilirsiniz.
Bu yazı <b><a href="https://dogushakanyilmaz.blogspot.com/" target="_blank">Doğuş Hakan Yılmaz</a></b> tarafından yazılmıştır.
  Bu şekilde ekleyeceğiniz kod yazı alanında "Bu yazı Doğuş Hakan Yılmaz tarafından yazılmıştır." olarak görünür. Bu tür bilgi istemiyorsanız adsense reklamınızı buraya ekleyebilirsiniz. Böylece her yazının sonunda reklamınız görüntülenir. Boyutunu seçtiğiniz reklam kodunu kopyaladıktan sonra kayıt şablonuna yapıştırarak kaydettiğinizde her yazının sonunda reklamınız görüntülenir. Bunların dışında da yorum yapmayı ihmal etmeyin, beğendiyseniz yazıyı paylaşın veya yazılarıma abone olun gibi tavsiyeler eklenebilir.

Not: Kayıt şablonu için vereceğiniz bilgilere link vermeyi bilmiyorsanız yazı alanına eklemek istediğiniz açıklamayı girin ve gerekli linkleri verdikten sonra Oluştur/HTML kısmında HTML sekmesine tıklayarak açıklamanın kodlu halini kopyalayarak kayıt şablonuna ekleyin.

 2)  Yorum Formu Şablonu Nasıl Kullanılır?

yorum-formu-iletisi


  Sayfanızdaki yazıyı ziyarete gelen kişilerin yorum bırakmadan önce göreceği alandır. Bu iletiyi okuduktan sonra yorum yapılacağı için önemli derecede kullanılması gereken bölümdür.
Ayarlar sekmesinde Kayıt şablonu ile aynı alanda alt tarafta yer alan "Yorum formu iletisi" bölümüne ekle diyerek ziyaretçilere bazı ipuçları ve bilgiler verebilirsiniz. Hatta uyarılar yaparak nasıl yorumlar yapmaları gerektiğini söyleyebilirsiniz. Bu uyarı ile olumlu veya olumsuz da olsa sizin istediğiniz şekilde olacaktır. Yorumlara link bırakılmamasını, küfür edilmemesini söyleyebilirsiniz. Burada önemli olan denetleme yapmaktır. Gelen yorumları denetleyerek yayına alırsanız daha kesin çözüm sağlamış olursunuz. Benim yorum formu iletim şöyle;

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...
1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayınız.
4) Yorumunuza ikon eklemek için Emoticon butonuna tıklayın. 

 3)  E-Posta ile Yazı Gönderme

eposta-yazı-ayarı


  Özellikle kişisel blog yazarları gibi anlık paylaşımlarda bulunma ihtimali yüksek sayfalarda çok işe yarar. Önemli bir anı veya fikri paylaşmak istediğinizde bilgisayarınız yanınızda olmasa bile ayarladığınız e-posta adresi ile hemen yazı yayınlayabilirsiniz. Bu ayarı aktifleştirmek için Blogger kumanda panelinizde Ayarlar/ E-Posta bölümüne tıklayın.
En üstte dogushakanyilmaz @blogger.com Yapmanız gereken secretWords yazan yere sadece sizin bildiğiniz bir kelime eklemeniz. Bu şekilde ayarladıktan sonra yazılarınızı oluşturduğunuz mail aracılığı ile kolayca yayınlayabilirsiniz. Yazıların hemen yayınlanması için E-postayı hemen yayınla seçeneğini işaretlemeyi unutmayın. 

 4)  İçerikleri Yedekleyin veya Aktarın Ayarları


blog-yazılarını-kopyalama


  Blogger kullanıpta bu özelliği bilmeyen çoktur. Aslında o kadar önemlidir ki blog sayfanızın başına birşey geldiğinde kıymetini anlıyorsunuz. Bu ayara erişmek için Ayarlar/ Diğer sekmesini tıklamalısınız. En azından hafta da bir kere blog sayfanızın yedeğini almayı ihmal etmeyin. Aynı şekilde daha önce yedeğini aldığınız ve başka bir blog sayfasında kullanmak istediğiniz yazılar için de aktarma yapabilirsiniz. Düzenli aralıklarla blog sayfanızın yedeğini alarak sayfanızı garantiye alın derim. 

 5)  Yazı Yayınlamak İçin Program Yapma


blog-yazılarını-programlayın


  İçeriğinizi düzenledikten sonra yayınlama aşamasına geldiğinizde kaydederek çıkarsanız taslak olarak eklenir. Siz ne zaman isterseniz Yayınla butonuna basarak paylaşıyorsunuz. Bir başka yol da otomatik değil de program yaparak yazı yayınlamaktır. Yazının yayınlanacağı tarih ve saati elle girerek "Yayınla" butonuna bastığınızda içerik zamanı gelince kendiliğinden yayına alınacaktır. Bu program ne zaman işe yarar? Blog sayfanızla ilgilenemeyeceğiniz zamanlarda yazıları programlayarak kendiliğinden paylaşabilirsiniz. 


google-plus-otomatik-paylaşım


Not: Hatta Ayarlar/ Yayınlar, yorumlar ve paylaşım sekmesinden en altta yayınlar Google+ profilinde otomatik yayınlansın seçeneğini evet olarak ayarlarsanız yazınız aynı zamanda da sosyal medya hesabınızda paylaşılmış olur. 

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

11 yorum:

  1. Ilk basladigim zaman bu yaziyi okumus olmak isterdim. Pintereste ekleyecegim blog bilgileri olarak 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her gün yeni başlayan bir çok blog yazarı var. Bizlere olmasa da onlara faydalı olacağını düşündüm.

      Sil
  2. Yararlı bir yazı olmuş yine, Doğuş Bey. Özellikle kayıt şablonu gerçekten hayat kurtarıcı. Hem yazılara telif bırakmak, hem de raklam koymak hem de okuyucuya bir mesaj iletmek ya da teşviklendirmek için.
    Bir de bu ayarların yanı sıra 404 hata sayfası ile ilgili kod bilgisi de ekleyebilirsiniz. Aynı ayarlar yerlerinden özel hata sayfası kodları da eklenebiliyor ve her blogger sayfasında kişisel bir hata sayfası olmalı diye düşünüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet özellikle kayıt şablonu her anlamda kullanılabiliyor. 404 sayfası her blog sayfasının seo kriteri olmalı. Bir daha ki hazırladığım detaylarda bunu da eklemeyi düşünüyorum. Teşekkürler yorum için.

      Sil
  3. Cidden ilk bloggerlığa başladığımda bu tür kolay bilgiler ne iyi olurdu.. deneye yanıla buldum her şeyi.. Eline ve emeğine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende ilk başladığım zamanlarda sizin gibi öğrendim. Zaten en önemlisi de o aslında emek vermek..Ben işleri kolaylaştırmak adına yazdım sadece. Teşekkürler değer kattınız.

      Sil
  4. Kapsamlı ve işe yarar bilgiler. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 seri halinde yazarak bitirmek istiyorum. Yenilerin işine yarayacak daha çok.

      Sil
  5. doğuş bey öncelikle yazı çok guzel ve sormak istediğim bir şey var benim.şimdi beniim blogumda 10 yazı var ama bazıları googlede hiç yoklar ne yapsam da bulamadım.Direk yazı adresini kopyalasam da bulamadım ama bazıları da çok iyi görünüyor nedeni ne olabilir.Yazılar arasında bir fark göremedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni bir blog sayfanız varsa ping gönderin...Google gibi getir yaparak dizine eklenmesini sağlayabilirsin. İlk başlarda benimde öyle oluyordu şimdi yazı yayınladıktan bir kaç saat sonra dizine eklenmiş olarak görebiliyorum.

      Sil
    2. Teşekküred erim.Sıkıntının benim blogumda olmaması beni sevindirdi.Bazı sayfalar çıkıp bazıları çıkmayınca korkmuştum.

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.