Adsense Pin Kodu Nedir? Pin Nasıl Alınır?

Share:
adsense-pin-nasıl-alınır

  Google adsense web dünyasında olan herkesin ilk hedefi olan para kazanma şeklidir. Bu kadar popüler olunca da bir çok kriteri yerine getirmek zorunda kalıyorsunuz. Sitenize adsense kodunu eklemeniz yetmiyor kazancınız 40 tl sınırını aşınca Google tarafından pin kodu gönderiliyor. Bu pin kodu size özel oluyor ve hesabınızdaki parayı çekebilmeniz için doğrulama işlemini yapmanız gerekiyor.

Google Adsense Pin Nedir? Ne İşe Yarar?

 Pin doğrulama işlemi tarafınıza mektupla gönderilen 4-6 haneli şifredir. Gönderilen şifre maksimum 3-4 hafta içinde elinize ulaşır. Eğer ulaşmazsa tekrar yeni pin isteme hakkında sahipsiniz. 3 kere de pin ulaşmazsa google adsense ile pin sorun giderici üzerinden bağlantıya geçerek doğrulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Google, pin doğrulaması ile hesap sahibinden emin olmayı amaçlayarak çoklu hesap açılmasını önlemek ister.

Pin Doğrulaması Nasıl Yapılır?

adsense-pin-kodu

 Biriken kazancınız 10$ sınırını aştığında size yukarıdaki gibi bir uyarı gelir. İşleme tıkladığınızda pin kodunun gönderildiğini ve ülke şartlarına göre 3-4 hafta içinde geleceği belirtilir. Zarf elinize ulaştığında size özel pin kodunuzu girerek son aşamayı da tamamlayabilirsiniz. Zarf 15x20 cm boylarında ince bir doküman şeklindedir. Belirli bir süre bekledikten sonra dağıtıcıya kendiniz ulaşmanız faydalı olur. Kaybolma ihtimalini göz önünde bulundurarak işinizi sağlama alın.

Adsense Pin Kodum Ulaştı!

 Uzun zamandı bende bu pin kodunu bekliyordum. İlk pin kodu gönderildiğinde İstanbul'daki eski adresim sistemde kayıtlı kaldığından oraya gönderilmişti. Tanıdıkları bu konuda uyarsam da 3 hafta bekledikten sonra gelmeyeceğini anladım ve yeni pin istedim. Pin kodunu istemeden önce adresimi güncelleyerek işimi garantiye aldım. Eğer adresinizde hata varsa güncellemek için Google adsense ana sayfasından Ödemeler sekmesine tıklayın. Oradan Ayarlar alanında "Ayarları Yönet" butonuna tıklayın ve ödeme profilinden adres güncelleme işlemini yapın.

Pin ile ilgili sorunlarınız için buradan detaylı bilgi alabilirsiniz.

Bu yazı Seo Teknikleri ve Blog İpuçları | DHY tarafından yazılmıştır.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

16 yorum:

  1. Faydalı bir yazı olmuş. Emeğinize sağlık ..

    YanıtlaSil
  2. Faydalı bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkürler,bilmediğim bir konuydu,ilerde lazım olabilir.Emeginize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kaç blog yazarı arkadaş paylaşmıştı ama bende bu konuyla alakalı tecrübe yaşayınca paylaşmak istedim. Teşekkürler

      Sil
  3. Bilmeyenler için kesinlikle önemli bir konu. Teşekkürler Hakan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsense kullanıcılarının mutlaka yaşayacağı bir konu..Bilgileri olsun tabi.

      Sil
  4. Mimlendiniz:) Cevabınızı bekliyorum https://gelbilgial.blogspot.com/2018/02/mim-1-benim-sinemam.html

    YanıtlaSil
  5. Bana gelen pin zarfını çocuklar yırtmışlardı. Aralarından biri ezberlemişti Allahtan :) Akşam üstü gelip bana söyledi de o şekilde sisteme girdim. :) Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende ilk pin istediğimde İstanbulda ailemin ev adresine istemişim. 3 hafta bekledim gelmeyeceğini anlayınca kendi oturduğum yere bir daha istedim. Burası küçük yer olduğu için rahatlıkla ulaştım. Seninki de enteresan olmuş:) Son aşamayı da geçmiş olduk umarım kazancımız da bol olur. Teşekkürler yorum için.

      Sil
  6. Herkese gerekli bir bilgi. İnsan bazen böyle şeyleri atlayabiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google uyarı mesajları gönderiyor ama bazen bazı yazarlar ne olduğunu bilmiyor. Yardımcı olmaya çalıştım. Teşekkürler yorum için.

      Sil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Bilmiyordum. Bilgilendirme için teşekkürler. İyiki yazını okumuşum 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ara ara eski yazıları öne çıkarıyorum, faydalı olmasına sevindim.

      Sil
  9. Adsense pin kodu beklediğim yıllara gittim. Çok uzun süredir adsense reklamlarını kullanıyorum. Adsense pin kodu almak isteyenler için faydalı bir yazı olmuş. Emeklerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsense reklamları çok kazandırmasa da vazgeçilemiyor da. Pin kodu da bu reklamın bir aşaması olduğu için paylaşmak istedim. Umarım araştıranlara faydalı olur. Teşekkürler

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.