Yazılara Yorum Almanın Yöntemleri

Share:
yorum-almak-için-yöntemler

Yazılara nasıl yorum alınır? Neden hiç yorum alamıyorum? Dah fazla yorum almak için neler yapılmalıdır?
  Blog yazarı olmanın en güzel taraflarından birisi de yazdıklarınızın değer görmesi ve takdir edilmesidir. Yazılarınızın okunduğunu ve beğenildiğini anlamak için yorumlar önemli bir etkendir. Bu nedenle her yazar yorum yapılmasını bekler ve bu durumla motive olur. Ziyaretçiler yorum yapmıyorlarsa ya bilgi olarak eksik bir yazı vardır ya da onları yazıya çekecek hamleler eksik kalmıştır. Bir kaç yöntemle blog yazılarına yorumları artırmak için girişimde bulunabiliriz.

Yorumları Cevapsız Bırakmayın

  Yazınız yorum aldığında mutlaka cevap verin. Böylece yeni yorumlar yapılmasına teşvik etmiş olur ve cevap verdiğinizi göstererek yorumları önemsediğinizi gösterirsiniz. Yorumun içeriği sizi en son ilgilendiren şey olsun. Olumsuz veya olumlu her yoruma aynı değeri verin.

Yazı Başlığı ve İçeriği Önemlidir

  Yazınızı hazırlarken ziyaretçileri meraklandıracak ve içerdiği bilgi ile çelişmeyen başlıklar seçin. Ziyaretçiyi yazıya çektikten sonra ardında soru işaretleri olan bir kaç cümleniz olsun. Yazınız sizin fikirleriniz ve cümleleriniz olsa da ziyaretçilerinde fikirlerini sormayı ihmal etmeyin.

Yorumların Devamlılığı İçin Karşılık Verin

  Yazılarınıza yorum almanın yollarından biri de sizin yorum yapmanız ve diğer yazarlarla iletişim halinde kalmanızdır. Yorumlara verdiğiniz cevaplar samimi olsun ve bilgisini paylaşan arkadaş edasıyla yaklaşın. Takipçisi olduğunuz kişiler yaptığınız yorumlara mutlaka karşılık verecektir.

Yorum Formu Ulaşılabilir Olsun

  Yazıların altında yorum formu görünür halde bulunsun. Yorum yapılması için üyelik gibi zorlayıcı detayları kaldırın. Yorum formunuz kolay kullanımlı ve bol seçenekli olsun. Yorumları denetlemek için bekletmek yerine hemen yayınlayın ve daha sonra değerlendirin.

Yazdığınız Konuya Hakim Olun

  Blog yazarlarının bazıları gibi kopyala-yapıştır yapmayın. Yazılarınız konularında başarılı makaleler olmalı. Araştırdığı konu için okuduğu yazı özgün olsun. Bilgi açısından bol detayları olsun ve sorunları ortadan kaldırsın. Bildiğinize inandıran kuvvetli yazılar hazırlayın ve sosyal platformlarda yazıları daha çok kişiye ulaştırın. Böyle bir yazı ile karşılaşan bir okuyucu en azından teşekkür mesajını iletecektir. Aktif kullandığınız ağlarda yazı paylaşmak geri dönüşü artıracaktır. Bu nedenle ağlarınızda takipçi sayısını artırmaya çalışmak hem trafiğinizi hem de yorum sayınızı artırmaya yardımcı olur.

Sayfanızda Yorumlar Eklentisi Kullanın

  Blog sayfanız son yorumlar eklentisi veya toplamda kaç tane yorum yapıldığını gösteren eklentiler kullanın. Bazı ziyaretçiler sırf orada görünmek için bile yorum yapmak isteyecektir. Bol yorum alan sayfa imajı çizerek itibarınız artar ve her yazınızda yorum alma ihtimaliniz artar.

Neden Yorum Alamıyorum?

  Yazılarınızı emek vererek hazırlıyorsunuz ve takdir edilmesini bekliyorsunuz ama yorum alamadığınız için motivasyonunuzu kaybediyorsunuz. Yorum alamıyorsanız ya yeni bir blog sayfasına sahipsiniz ya da yazınıza gösterdiğiniz özeni pazarlamasına göstermemenizdir. Yazınızı bir çok yerde duyurmalısınız ve dikkat çekecek başlık bulmalısınız. İnsanların yazınızı okumaya gelmeleri için başlığınızla mest etmelisiniz. İçerik ile başlık aynı oranda etki bırakmaya devam ederse yorum gelecektir. Yorum gelmemesini kafanıza takmayın çünkü yazmaya başladığınız andan itibaren keşfedilmeye hazır bir sayfasınız ve iletişime geçmek isteyen çok kişi olacaktır. Yeter ki aktif olmaya ve sosyal medya kullanmaya özen gösterin.

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

12 yorum:

  1. Güzel bir paylaşım olmuş, elinize sağlık. Ben de yorum yaparak destek olmak istedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende cevap vererek yazıyı destekliyorum hemen..Teşekkürler değer kattın.

      Sil
  2. Gerçekten her detayı anlatan bir yazı olmuş, eline sağlık.

    Bir madde ile ilgili farklı düşünüyorum "yorumların hemen yayınlanması" Çünkü herkes fikirlerini ya da eleştirilerini aynı seviyede iletmiyor. Daha sonra silebileceğimi bilsem bile böyle bir yorumun sayfamda görünür olmasını istemem. Anahtar kelime kontrolü gibi bir şey var mı acaba? :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumlar hemen yayınlandığında yorum gönderenler için cevap alacağına dair daha olumlu izlenim bırakıyor. Olumsuz yorum önemli değil de bazı yorumlar kötü kelimeler içerebildiğinden sık sık denetleme yapılması gerekiyor. Bence yine de yorumlar hemen yayınlanıp daha sonra denetlense daha iyi olur. Aslında filtreleme yöntemi olsa istemediğimiz kelimeleri yazarak engel olabiliriz ama bildiğim kadarıyla yok. Yorum konusunu blog sayfalarının kendi inisiyatifine bırakarak yorum yaptığınız için teşekkür ediyorum :-bd

      Sil
  3. Bazı yazarlar yorumları devamlı ikinci planda atıyor ve gereken özeni göstermiyor. Ayrıca artık ben okunuyorum, yorumlara cevap yazmasam da olur havasına girenler de var.
    Blogların yorumlar ile beslendiğini savunanlardanım ben. Elimden geldiğince okuduğum yazılara yorum yapıyorum. Bana gelen yorumları ise cevapsız bırakmamaya özen gösteriyorum.
    Yorumları önce onayıma düşüyor. Bu nedenle anında yorumu görünür hale getiremiyorum. Ama gün içinde kontrol ediyorum gelen yorumları en kısa sürede görünür hale getirebilmek adına.
    Ayrıca bir blog okuyucusu olarak yorum yapılacak kısmın ulaşılabilir olması benim için çok önemli.
    Güzel bir konuya değinmişsin. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genel eski ve tecrübeli blog yazarları cevap vermekte gecikir. O da yorumların fazla olmasından veya oturmuş bir blog sayfasına sahip oldukları için bizler kadar ilgilenmedikleri için yorumlara cevap verememe olabilir. Hiç yorum almayan bu yazı ile 20-30 yorum almış aynı yazı arasında arama motorları içinda gelen ziyaretçiler içinde fark olur. Yorum yazının kıymetli olduğunu ve teşekkürleri kabul ettiğini gösterir. Yorum yayınlama stratejisi istediğimiz gibi olabilir ama cevap vermemezlik etmemek lazım. Yorumlarınızla desteğinizi her zaman hissediyorum teşekkürler bu konuya özen gösterdiğiniz için.

      Sil
  4. Güzel bir paylaşım olmuş, diğer blogger arkadaşlarımın görmesi adına twitter hesabımda paylaştım. =) Teşekkürler, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim beğenerek paylaştığınız için.

      Sil
  5. Çok güzel bilgiler. Ben yazilarima cok yorum alanlardanim bu anlamda sükran duyuyorum. Çok yazi yazdigim ićin Anit vermekte geciksem de mutlaka geç de olsa yanitlarim. Yorumlar hem yazdiginiz nedenlerden hem de motivasyon açisindan çok degerli. Her yoruma hala ilk günkü kadar sevinirim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, bende her yeni yorum yapıldığında mutlu oluyorum. Böyle uzun yorumlar olduğunda acaba neler yazmışlar diye merak ediyorum. Umarım uzun yıllar bol bol yazı yazarak bol bol yorumlar alırız.

      Sil
  6. Benim gözlemlediğim bir durum söz konusu Blog camiasında herkesi baz alarak söylemiyorum. Ama bazıları yazılarına hiç bir yorumda bulunmamasına karşın İnanılmaz bir yorum yağmuru tutulmasına :) uğruyor. Ben biraz geciksem kendi kendime içsel ayıp oluyor düşüncesi taşırken :) Bazıları hiç oralı olmaması bir türlü bu konuyu anlamıyorum. Bana anlatırsanız çok mutlu olurum.. Teşekkür ederim paylaşımınız için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahsettiğiniz bloglar sanırım daha popüler olan ve kendini ispatlamış olanlardır. Onların yazılarına çok yorum yapılıyor çünkü backlink almak ve kendini göstermek düşüncesindeler. Ziyaretçi çoğalıp yorumlar arttıkça ve başka işlerinde olacağından yetişemeyebilirsin. Popüler oldukça bu tür aksilikler oluyor sanırım.

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.