Vikingler Dizisi Konusu ve Yorumlarım

Share:
yabancı-dizi-vikingler

Vikingler dizisi konusu ve karakterleri, Vikingler dizisi kaç sezon, Yabancı dizi vikingler incelemesi
 Genellikle tarihi konular işleyen ve arada fantastik öğeler sunan yabancı dizileri daha çok seviyorum galiba. Game of Thrones'tan sonra Vikingler iyi geldi. Gerçek karakterler ve gerçek olaylara dayanan belgesel özellikleri olan bir dizi. Tüm dünya da çok ses getiren Vikingler yakaladığı ün'ü hak ediyor. Dizi tarih olarak 8. yy ile 11. yy vikingler dönemini aydınlatıyor.

 Dönem dizilerini izlediğinizde kimlerin barbar olduklarını daha iyi anlıyorsunuz. Günümüzde medeniyet konusunda öncü olan ülkeler geçmişte pek de öyle değillermiş. Bu kadar yabani görünmelerinin sebebi de ölüm korkularının olmaması sanırım. Çünkü dizi boyunca ölerek valhalla'ya gideceklerine inanan ve savaşarak ölmenin büyük onur olduğunu kabullenen bir toplum izleyeceksiniz. Ölüm ve yaşam konusunda sınırları pek yok gibi. Hatta  9 yılda bir düzenledikleri ayin ile seçilmiş 9 insanı kurban ediyorlar. Her savaştan ve önemli olaylardan önce tanrılarına kurban keserek ayin yapıyorlar.

 Dizi de baş rol ve baş kahraman Ragnar Lothbrok yaşadığı dönemde tüm ülkelerin baş belası olmuş etkili bir kral. Başlarda denizlerde yeni yerle keşfetmenin yollarını bulan ve yağmalamaya giden Ragnar kısa zamanda popüler olur. Yaşadığı bölgenin Reis'ini yenerek Kattegat'ta reis olur ve akınlarını daha da artırır. Şu ana kadar 4. sezon bitirildi. Vikingler 5. sezon ilk bölümü yakın zamanda yayınlanacak diye okudum.

 Dizi de öyle karakterler var ki ölmelerini hiç istemeyeceksiniz. Başarılarını ve çöküşlerini izlediğinizde çok şaşıracaksınız. Ayrıca dizideki çekim kalitesi sizi o yıllara götürmeye niyetli.

Vikingler Dizisi Karakterleri

1) Ragnar Lothbork (Travis Fimmel)

vikingler-dizisi
  Gerçekte nasıl birisiydi bilinmez ama hikayeleri ve geriye bıraktıkları çok etkileyici olmuş. Dizideki Ragnar rolünü üstlenen Travis rolünün hakkını vermiş. Kazanma hırsı, merakı, ihtişamı, gücü ve etkileyici bakışları ile günün birinde kral olacağını anlamamak imkansız. Başlarda çiftçi bir aileden gelen Ragnar harika bir savaşçıdır. Karısı Lagertha ve iki çocuğu ile çiftçilik hayatını sürdürür. Rollo kardeşi ve bazen de düşmanı olmuştur. Hayatı Batıya açılma isteği ve başarısı ile tamamen değişir. Yaşanan gelişmeler sonucunda King Ragnar yolu açılmıştır. 

2) Lagertha (Katheryn Winnick)

vikingler-dizisi
 O dönemde veya şimdiki zamanımızda her kadın bu kadar güçlü ve kudretli olmak ister. Çiftçi olmasına rağmen usta bir savaşçıdır. Kadınlarda o dönemlerde eşlerinin yanında savaşlara gidebiliyordu. Kocasının başarısı için elinden gelen her şeyi yapar. Hatta Ragnar'ın hatalarından biri olacak başka bir evlilikten gelen çocuk yüzünden evini terk edecek ama hiçbir zaman Ragnar'ı yalnız bırakmayacaktır. Oyunculuktaki başarı ve karakterin güçlü yönleri sizi mest edecektir.

3) Floki (Gustaf Skarsgard)

vikingler-dizisi
 Vikingler dizisinde deli rolünü üstlenmiş usta bir marangoz'dur. Kaçık tavırları ve tuhaf hareketleri ile dizinin sevilen karakterleri arasındadır. Ragnar'a olan bağlılığı ve sevgisi yüzünden bir çok hata yapacaktır. Ragnar'ın arkadaşı ve onun için yaptığı gemi ile anılacaktır. Tekne ustası Floki inançlarına bağlılığı ve acımasızlığı ile vikinglerin özelidir. Flokiyi canlandıran Gustaf gerçek hayatta da viking soyundan gelmektedir.

4) Rollo (Clive Standen)

vikingler-dizisi
 Ragnar'ın en yakınlarından olan Rollo onun kardeşidir. Ragnar kadar başarılı hatta daha güçlü bir savaşçı olmasına rağmen özgün olamaması, sorumsuzluğu ve ileriyi görememesi onu kıskanç biri haline getirir. Ragnar'ın evliliği veya kararlarındaki başarısı içten içe Rollo'yu rahatsız eder. Kıskançlığı içindeki kötülüğe neden olarak Ragnar'ın karşısında olmayı tercih etmiştir. Daha sonra pişman olarak kardeşine bağlılık yemini etmiştir. Ta ki kahinin bir kaleye prens olacağını söylemesine kadar. Paris'e yapılan yağmada kaderinin ne olduğunu anlar ve Ragnar'a ihanet ederek Hristiyanlarla birlik olur.

5) Athelstan (George Blagden)

vikingler-dizisi
 Ragnar'ın batıya düzenlediği ilk seferde yağmalanan manastırda rahip olan Athelstan öldürülmeden köle olarak Kattegat'a getirilir. Ragnar yağmadan elde ettikleri tüm altınları bırakır ama sadece Athelstanı kölesi olarak almak ister. Merakı ve daha fazlası için Athelstanla yakınlık kuran Ragnar zamanla onu sevmeye başlar. Özgür bırakılmasına rağmen Ragnar'a güvenen ve seven Athelstan inancını sorgulamaya başlar ve valhalla'ya inanmaya başlar. Daha sonraki akınlarda ve dizinin neredeyse her bölümünde etkili bir rol üstlenmiştir. Tanrılar arasında kalan Athelstan bir türlü doğruyu bulamazken Floki tarafından öldürülmeden önce Hristiyanlığı seçer ve huzur bulur. Ölümü Ragnar da derin iz bırakır ve başarısızlıklar gelmeye başlar.

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

10 yorum:

  1. 5.sezon 29 kasımda başladı.
    Vikingler hakkında söylenecek çok şey var aslında. Sadece barbarlardı deyip geçmek yanlış olur. Ticaret, gemi yapım ustalığı, savaş taktikleri vs. bugün bile inceleniyor, Vikingleri anlatan çok sayıda müze var. Her defasında beni çok etkiliyor.
    Güzel dizi, karakterler, oyunculuk hepsi çok iyi. İzlemeyen varsa izlesin derim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni sezona daha başlamadım. Şu an başka bir diziyle meşgulüm..Vikingler gerçekten de beğenerek izlediğim ve görünenin arkasında kalan inançları, yaşam şekilleri ve kutsalları gibi değerleri tarihte neler varmış dedirtiyor.

      Sil
  2. Evet yeni sezon başladı bile.
    enim de çok sıkı takip ettiğim bir dizi "Vikings" Dizideki pek çok şeyin gerçeklere dayandığını okuyunca çok şaşırmıştım. Valhalla, çok tanrını dinleri, savaş stilleri hatta işkence yöntemleri bile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemeyenler ve yabancı diziye yeni başlayacaklar için güzel bir seçenek olur. İzlediğinize pişman olmayacağınız iyi bir proje gerçekten. Teşekkürler yorum için.

      Sil
  3. Kızımın bu diziyi izlediğini söylemesiyle yazınızı onunla beraber keyifle okuduk.Diziyi merak ettim doğrusu.Seyretmeyi düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Tüm yorumlarda güzel olduğu söyleniyor.Bir şans verilmeli sanırım Dizi kültürüm çok yok ama yinede bakmaya çalışacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende yabancı dizi pek izlemezdim. 3. diziyi bitirmek üzereyim. Bağlılık yapıyor ama bizim diziler gibi değil film tadı alıyorsunuz. İzleyin derim.

      Sil
  5. Her ne kadar ilgi alanıma girmeyen bir dizi olsa da bir kaç bölüm seyretmişliğim var. Çok sürükleyici bir dizi olduğunda hem fikirim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belgesel özelliği taşıması hoşuma gitti. Diziyi sonuna kadar izlemek ve yaşananları sırasıyla düşünmek çok önemli. Sürükleyici bir diziydi gerçekten teşekkür ederim yorum için.

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.