Görsel Sıkıştırma Yöntemi ile Sayfa Hızlandırma

Share:
resim-optimize-yöntemleri

Resim optimize siteleri, Resim dosya boyutu küçültme, Online resim boyutu küçültme
  Resimler yazılarınızın en önemli güç kaynağıdır. Bazen paragraflar gerekecek bir bilgiyi sadece bir görselle aktarmak mümkün olabiliyor. Resimlerden faydalanmak avantajlı iken boyutu nedeniyle dezavantaj haline dönüşebilir. Boyutu yüksek bir resim sunucu trafiğinden sayfa hızına kadar etkili olabilir.
  Seo için sayfa hızının ne kadar önemli olduğunu artık herkes biliyordur. Sayfanızı hızlandırmak için yazılarınıza eklediğiniz görselleri sıkıştırmalısınız. Resimleri optimize ederek daha küçük boyutlarda kullanmak sayfa hızınıza olumlu katkı sağlayacaktır. 3mb boyutunda olan bir görsel sıkıştırıldığında 1 mb boyutuna kadar düşebilir. Resimlerinizi optimize edebilmek için ne yapmanız lazım?

  Online olarak resim sıkıştırma işlemi yapan sitelerden faydalanabilirsiniz. Bu sitelere görselleri yükleyerek boyut küçltüp, sayfa hızını artıracaksınız. En yaygın ve kullanışlı olan resim optimize siteleri Optimizilla, TinyPNG, Compressor.io olarak sıralanabilir. JPEG formatını kullananlar için JPEGmini sitesini önerebilirim.

En Çok Kullandığım TinyPNG:

Ana sayfada görünen alana tıklayarak sıkıştırmak istediğiniz görseli seçin ve işlem tamamlandıktan sonra indirerek kullanmaya başlayın.

resim-optimize-yöntemleri

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

8 yorum:

  1. Yazı yazmaktan daha fazla vaktimi alıyor şu görselleri bloga yüklemek. Bir ara yapıyordum. Optimize olsun. Blogun açılış hızı artsın diye. Sonra sıkıldım ve bıraktım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazı hazırlamak tüm aşamalarıyla beraber gerçekten çok vakit alıyor. Verdiğiniz emeğin karşılığını almak için her yöntemi uygulamaktan vazgeçmeyin.

      Sil
  2. Ben bu tarz ince ayarlarla hiç ilgilenemiyorum. Yazmak için bile kısıtlı vakit bulduğum için bu ince ayarlara vakit ayıramıyorum ancak sonraları muhakkak işime yarayacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıların sıralamadaki yeri ve alexa değeri gibi istatistikler için herkesten farklı olman gerekiyor.Bu tür detaylar ile bir kaç adım öne geçebilirsin. Bir sonraki hızlandırma yazısında daha detaylı ve farklı yollar paylaşmayı düşünüyorum.

      Sil
  3. Hemen kullanmaya başlıyorum. Çok teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yöntemi uygulamaya başlayın yakında yeni yöntemler vermek istiyorum. İyi çalışmalar

      Sil
  4. Bildiğim halde kullanmadığım bir şeydi görsel sıkıştırma. Sanırım son 6-7 yazımda kullanmaya başladım. 2 MB'lık bir görseli 300 KB'a kadar indirebiliyor bu sistem. Site hızı için çok faydalı ve her yazımda artık dikkat ediyorum.

    Benim kullandıklarım Compresspng ve Compressor. İkisinde de aynı görseli sıkıştırıp daha az boyutlu olanını indiriyorum.

    Böylesine değerli bilgiler paylaştığın için teşekkürler, yenileri için beklemedeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende ilk başlarda pek kullanmıyordum ama zaman içinde seo ayarları ağırlık basınca gerekli gördüm. İnanılmaz boyut farkları oluyor bu da sayfa açılış hızına olumlu yansıyor. Bu nedenle önemli bir işlem olarak herkesin kullanmasında fayda var. Diğer hızlandırma yöntemleri için yeni yazı hazırladım zamanı gelince onu da paylaşırım. Teşekkürler yorum için.

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.