Google Arama Motoru Kolay Kullanım Klavuzu

Share:
google-kolay-arama

Google arama teknikleri, Google gelişmiş arama yöntemleri,
 Google bilgilerle donatılmış en geniş arşivdir. Arama yapmak istediğinizde bazen bulamadığınız bilgiler oluyordur. Paylaşmak istediğim ipuçları ile bulamayacağınız bilgi kalmayacak. Arama motorlarında bilgi bulmanın püf noktaları demek daha uygun olur. İnternet hayatımızın ortasına yerleşmiş vaziyette kullanılmak için öylece bekliyor. Biz de bu kolaylıktan faydalanmak isteyenler olarak ne gibi yollarla bilgiye hızlı ulaşırız bunu sıralamak istiyorum.

1) Google da Site İçi Arama Yapabilirsiniz

 Çoğu web sitesi veya blog sayfası site içi arama yapmak için arama çubuğunu kullanır ama kullanmayanlarda var. Böyle bir durumla karşılaştığınızda ama bilgiye de ihtiyaç duyduğunuzda google da herhangi bir site adıyla arama yapabilirsiniz. Örneğin;" dogushakanyilmaz.blogspot.com seo teknikleri " olarak arama yaptığınızda aşağıdaki görselde gördüğünüz gibi sadece ilgili site içindeki sonuçlar sıralanır.

google-sonuçlar


2) İstediğiniz Yıllar Arasında Arama Sonuçlarını Sıralayın

 Aradığınız bilgi için alanı daraltmak adına istediğiniz tarihler arasında arama sonuçlarını listeleyebilirsiniz. Böylece diğer yıllar arasında gereksiz bilgilerden arınmış olursunuz. Aradığınız bilginin yanına yıl...yıl eklediğinizde sonuçlar sizi daha mutlu edecektir. Örneğin; diziler 2014...2017 arama sonuçları aşağıdaki gibi o yıllar arasında listelenecektir.

google-arama-sonuçları

3) Benzer Kelimelerde Geniş Sonuçlara Ulaşın

 Aradığınız bilgiye ulaşma konusunda bir diğer yardımcı da benzer kelimeler ile daha geniş sonuçlar elde etmektir. Tek kelime ile bulacağınız sonuçları bu yöntemle daha kabarık hale getiriyoruz. Örneğin; Sağlıklı ~Beslenme veya Gezi ~Seyahat gibi benzer kelimeler arasına "~" işaretini getiriyoruz. Sonuçlar istediğimizden daha fazla şekilde sıralanıyor.

google-arama-sonuçları

4) Başlık veya Url Adresine Göre Arayın

 Hangi başlığı arayacağınızı biliyorsunuz o zaman sadece ilgili başlıktaki yazıları veya ilgili sitenin url adresini öğrenmek istiyorsunuz o zaman yapmanız gereken tek şey ona göre aramaktır. Örneğin; "intitle: blog ipuçları" şeklinde arama yaptığınızda sadece bu başlıktaki yazıları listelemiş olursunuz. Aynı şekilde "inurl:blog ipuçları" olarak arama yaptığınızda bu konudaki url adreslerini bulursunuz.

google-arama-sonuçları

5) Benzer Web Sitelerini Sıralayın

 Özellikle blog yazarları için ideal bir yöntem. Benzer konularda blogları veya siteleri listeleyerek rakiplerinizi keşfedebilirsiniz. Sevdiğiniz veya ilgilendiğiniz web sitelerin başka örnekleri olduğunu merak ettiğinizde bulmanız çok kolay. Örneğin; "related:sahibinden.com" yazarak arama yaptınız ve benzer siteleri keşfetmek istiyorsunuz. Sonuç aşağıdaki görseldeki gibi olacak ve buna çok sevineceksiniz.

google-arama-sonuçları

6) İkilemde Kaldığınızda Düşünmeye Gerek Yok

 İki benzer isimli sanatçı arasında kararsız kaldığınızda veya iki ürünü karşılaştırmak istediğinizde kolay yoldan bunu gerçekleştirebilirsiniz. Bu benzerlikleri aynı anda sıralamak için aradıklarınızın arasına "|" sembolünü veya aralarına "or" yazarak kıyaslayabilirsiniz. Örneğin; "telefon samsung or apple" yazdığınızda karşılaştırmalar listelenmiş olur. Aynı şekilde iki benzer sanatçı arasındaki belirsizliği gidermek içinde örneğin; "Gökhan türkmen | özen" yazarak sonuçları inceleyebilirsiniz.

google-arama-sonuçları

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵


4 yorum:

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.