Esenyurt Satılık Daire Fiyatları Yükseliyor

Share:
zingat-emlak-sitesi

İstanbul’un konutta prim değeri yükselen ilçelerinden biri olan Esenyurt satılık daire fiyatlarıyla dikkat çekiyor.

 Bölgenin E-5 Karayolu ve TEM Otoyolu aksında yer alması, metrobüse ve Atatürk Havalimanı’na yakınlığının yanı sıra Esenyurt’ta hayata geçirilen markalı konut projeleri de emlak fiyatlarının artmasını sağlıyor. Geniş sosyal imkânlar sunan güvenlikli site tipi projelerin artması bölgenin kentleşmesini de olumlu olarak etkiliyor.

  Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre Esenyurt'ta satılık daire fiyatları son bir yılda yüzde 0.43 artış gösterdi. Esenyurt satılık daire fiyatları 145 bin 209 TL ile 242 bin TL arasında değişiyor. İlçede satılık konut metrekare fiyatları 1.936 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi ise 16 yıl. Esenyurt’ta konut metrekare fiyatlarının en yüksek olduğu mahalle 3 bin 378 TL ile Sanayi bölgesi oluyor. Bunu 3 bin 267 TL metrekare fiyatıyla Esenkent, 2 bin 976 TL ile Cumhuriyet, 2 bin 748 TL ile Namık Kemal, 2 bin 289 TL ile Güzelyurt, 2 bin 263 TL ile Yeşilkent ve 2 bin 215 TL ile Mehterçeşme mahalleri izliyor.

Esenyurt’ta konut proje sayısı artıyor

  İstanbul’un konut metrekare fiyatı en düşük ilçesi olan Esenyurt, gayrimenkul geliştiricilerinin de dikkatini çekiyor. Son yıllarda artan markalı konut projeleriyle adından söz ettiren Esenyurt, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan konut satış istatistiklerinde en çok konut satışının gerçekleştiği ilçe oldu. Konut satış istatistiklerine göre Esenyurt’ta ilk 10 ayda 33 bin 434 konut satıldı.

Ulaşım projeleri etkiliyor

  Merkezi noktalara yakınlığıyla biline Esenyurt, gayrimenkul geliştiricilerinin de dikkatini çekiyor. Bölgedeki markalı konut projelerinin artması, nitelikli konut sayısında da yükselişe neden oluyor. Diğer yandan ilçenin E-5 Karayolu ve TEM Otoyolu aksında yer alması ve Atatürk Havalimanı’na yakın bir lokasyonda bulunması bölgedeki emlak fiyatlarını da etkiliyor. 2019 yılında açılması beklenen Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattının bölgeye olan talebi daha da artırmasının bekleniyor. Mahmutbey istasyonunun Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyatköy ve Kabataş-Mahmutköy raylı sistem hatlarıyla entegre olmasıyla birlikte bölgedeki konut fiyatlarında da etkisini gösterecek.

Geniş sosyal imkânlar

  Esenyurt’ta sosyal imkânlar sunan ve güvenlikli site tipi projelerin yükselmesi, metrobüs ve alışveriş merkezlerinin yakın olması Esenyurt satılık ev fiyatlarını da etkiliyor. Uygun fiyata ev sahibi olmak isteyenlerin tercih ettiği Esenyurt’un üniversite yerleşkelerine yakın olması yatırım amacıyla ev satın alanların da sayısını artırıyor. Esenyurt’ta 200 bin TL’den 1 milyon TL’ye farklı fiyat ve büyüklerde markalı konut projeleri bulunuyor. 

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

Hiç yorum yok

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.