Blogger Yazı Alanı Panel Kullanımı?

Share:
blogger-yayın-alanı-kullanım-detayları

Blogger yayın alanı fonksiyonları, Blogger yayın paneli detayları 
Blogger servisinde blog yazmaya yeni başlayanlar veya detaylarını tam bilmeyen blog yazarları için yayın alanını detaylı bir şekilde açıklamaya çalıştım. Böylece her gün yazı paylaşmak için kullandığımız yazı alanının tüm fonksiyonlarını bilerek kullanmış olacağız. Bundan sonraki yazılarda çok bilinmeyen ama önemli detaylar içeren blogger bilgilerini paylaşmayı düşünüyorum. 

Blogger Yayın Alanı Detayları


 1)  Yazım alanında bir numara ile gösterdiğim yer geri al tuşudur. Ctrl+Z ile yapacağınız işlemi burası hallediyor.

 2)  İki numara ile gösterdiğim alanda tam tersi ileri al tuşudur. Yanlışlıkla fazladan geri aldığınızda panik yapmadan ileri alarak kurtarabilirsiniz.

 3)  Üç numaralı fonksiyon yayın alanına girdiğiniz içeriğin fontunu belirler. "Arial, Courrier, Georgia, Helvetica, Times, Trebuchet, Verdana" fontlarıyla yazınızın şeklini değiştirebilirsiniz.

 4)  Dört numaralı fonksiyon yazının boyutunu belirler. En küçükte en büyüğe kadar 5 farklı boyutta yazılarınızı hazırlayabilirsiniz.

 5)  Beş numaralı alan seo açısından önemli bir yer. Her blog sayfasında olması gereken H taglarının H3 ve H4 tagını simgeler. Alt başlıklar sırayla H3 ve H4 taglarıdır. Başlıkları bu şekilde etiketleyebilirsiniz.

 6)  Altı numaralı alan belirlediğiniz herhangi bir yazıyı kalınlaştırır. İçeriklerinizde kalın yazı kullanmak faydalı olur.

 7)  Yedi numaralı özellik belirlediğiniz herhangi bir yazıyı italik(Eğik) olmasını sağlar.

 8)  Sekiz numaralı fonksiyon belirlediğiniz yazının altını çizmeye yarar. Özellikle alt başlıklarda veya vereceğiniz notlarda altını çizmek dikkat çekici olur.

 9)  Dokuz numaralı fonksiyon yazının üstünü çizmeye yarar. Eskiden yazdığınız bir yazıda önemini kaybetmiş bilgi varsa silmek yerine üstünü çizerek güncelleyebilirsiniz.

 10)  On numaralı bölüm yazınızın tamamının veya bir bölümünün rengini değiştirmek içindir. Toplamda 58 farklı renk seçeneğiniz vardır.

 11)  On Bir numaralı alan yazının arka plan rengidir. Yazı rengi siyah seçerek arka planının rengini değiştirebilirsiniz. Örnek

 12)  On iki numaralı bölüm bağlantı vermenizi sağlar. Herhangi bir internet sayfasına veya blog sayfanızdaki başka bir yazıya bağlantı verebilirsiniz. Tıkladığınızda yeni sekmede aç ve rel= nofollow şeklinde iki kutucuk göreceksiniz. Bunları işaretleyerek hem bağlantıyı yeni sekmeye yönlendirirsiniz hem de dışarıya bağlantı verirken takip edilmemesini sağlarsınız.

 13)  On üç numaralı alan içeriğiniz için hazırladığınız görseli eklemek içindir. Bilgisayardan, Blog'dan, Google Albüm Arşivinden, Telefonunuzdan, Web Kameranızdan ve URL'den seçeneklerini kullanabilirsiniz.

 14)  On dört numaralı bölüm hazırladığınız içeriği güçlendirecek videolar eklemek içindir. Bu alana tıkladığınızda Bilgisayardan ve Youtube'dan video ekleyebilirsiniz.

 15)  On beş numaralı bölüm simge alanıdır. Yazılarınıza eklemek için birbirinden farklı emoji ve işaretler ve nesneler kullanabilirsiniz.

 16)  On altı numaralı fonksiyon içeriğinize atlama aralığı ekler. Yani belirlediğiniz yerden itibaren yazının görünmemesini sağlar. Devamını Oku kodunun uygulamasıdır.

 17)  On yedi numaralı bölüm yazının sağa, sola yaslanması veya merkezde kalması içindir.

 18)  On sekiz numaralı bölüm hazırladığınız içerikte rakam olarak maddeler vermenizi sağlar. Çok okunan yazıların bu tür listeler olduğunu unutmayın.

 19)  On dokuz numaralı alan aynı maddelerin rakamsız sıralanmasıdır. Yazılarınızda yeri geldikçe maddelerden ve kısa paragraflardan faydalanın.

 20)  Yirmi numaralı alan alıntı yapmanızı sağlar. Bir kod veya bilgi paylaşırken alıntı özelliğinden faydalanabilirsiniz. Özellikle yazıyı güçlendirmek için başka bir kaynaktan alınan bilgiyi alıntılamak gerekir.

 21)  Yirmi bir numaralı alan yaptığınız biçimlendirmeyi kaldırır. Örneğin Doğuş Hakan Yılmaz kelimesini kalın, altı çizili ve italik yaptınız. Bu fonksiyonu kullanarak tekrar eski haline Doğuş hakan Yılmaz döndürür.

 22)  Yirmi iki numaralı bölüm yazım denetlemek içindir. Yazım yanlışlarını gösterir varsa doğru seçeneği sıralar. Yazınızı hazırladıktan sonra denetleyerek yanlışlarınızı görmeniz açısından iyidir.

 23)  Yirmi üç numaralı alan hazırladığınız içeriğe vereceğiniz etiket alanıdır. Yazıyla alakalı etiketler kullanarak yazının hangi konudan bahsettiğini ve benzer yazıları aynı yerde toplamayı sağlar. Blog Yazılarını Nasıl Etiketlemeliyim? yazımı okuyarak bilgi alabilirsiniz.

 24)  Yirmi dört numaralı bölüm yazıları otomatik olarak veya belirlediğiniz tarih ve saatte yayınlamaya yarar. Otomatik iken yazıyı yayınla dediğinizde hemen yayınlanır. Tarih ve saat belirleyerek yayınla butonuna bastığınızda hemen yayınlanmaz ve zamanı gelince yayına alınır.

 25)  Yirmi beş numaralı alan yazıya verilen bağlantıdır. Otomatik bağlantı yazı başlığınıza göre hazırlanır. Siz başka türlü bağlantı yapılmasını istiyorsanız "Özel kalıcı bağlantı" seçeneğini işaretleyerek kendiniz elle bağlantı verebilirsiniz. Elle bağlantı verirken her kelime arasına - koymayı ve Türkçe karakter kullanmamayı unutmayın. Örneğin: /blogger-yazim-alani.html gibi.

 26)  Yirmi altı numaralı alan konum paylaşmaya yarar. Yazının yazıldığı yeri belirtme veya yazıda geçen yerleri belirtmek için kullanılabilir.

 27)  Yirmi sekiz numaralı alan arama açıklaması eklemeye yarar. Her yazı için kısa bilgiler içeren açıklamalar eklenmesi faydalı olacaktır.

 28)  Yirmi sekiz numaralı alan teknik bir kaç seçenek sunar. Bu alanı değiştirmenize gerek yok. Olduğu gibi kullanabilirsiniz. Sadece yazıları yorumlara kapatırken bu alandan faydalanabilirsiniz.

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

4 yorum:

  1. Çok faydalı bir yazı olmuş çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  2. Konum paylaşımı ne işe yarıyor çözebilmiş değilim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazı içinde geçen yerleri veya yazının yazıldığı gösteriyor konum. Yazıya konum eklediğinde etiketlerin orada konum bilgisi veriyor. Ama bazı temalarda çalışmayabilir.

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.