Blog Yazarlığına Başlamak İçin 10 Geçerli Neden

Share:
Neden-blog-yazmalıyım-diyenlere

 Blog yazarlığı yapmak istiyorum ama ne gibi avantajları olacağını bilmiyorum? Blog yazmak istiyorum ama hiçbir bilgim yok? Blog yazanlar nasıl başarıyorlar? Bu tür soruları çoğaltmak mümkün. Yeni başlayacak olup kararsız kalanlara tavsiyelerle dolu liste hazırladım. Blog yazarlarının çoğalması hem biz yazarlar için faydalı hem de doğru bilgi veren sayfalara ihtiyaç var. Blog yazmak için her şeyden önce kararlı olmalı ve hemen başlamalısınız. Aklınızdaki acabaları daha sonra giderebilirsiniz. ELiniz kalem tutuyor, yorumlama gücünüz yüksek ve paylaşacağınız bir dolu bilgi varsa neden blog yazacağınızı söylemeye hazırım.

 1)  Blog Yazmak Zihni Açar

 Blog yazmak için kafanızı biraz yoracak ve sayfaları gezinmeye başlayacaksınız. Neredeyse her cümleden fikir çıkaracak hale geleceksiniz. Yeni içerikler hazırlarken cümle kurulumundan okuyucuların o cümleden ne anlam çıkaracağına kadar ustalaşacaksınız. Bazen "mutluluk" kelimesi tek başına size bir makale yazdıracak hale getirecek.

 2)  Kendinize Güveniniz Artar

 Blog yazmadan önce ve blog yazarlığından sonra kıyaslamak gerekirse büyük bir değişim olduğunu göreceksiniz. Yazılarınız ardı sıra gelirken daha fazla kişi tarafından okunacak ve yorumlanacak. Bu size hem gurur hem de güven paketini yükleyecek. Altında imzanız olan yazılar çoğaldıkça ve zaman ilerledikçe blog yazarlığı sizin motivasyon kaynağınız olmaya başlayacak.

 3)  Bilgiye Aç Olursunuz

 Hangi konuda yazı paylaşırsanız paylaşın yeni şeylerle karşılaştığınızda öğrenmek zorunda kalacaksınız. Farklı alanlarda blogları takip ederek her konuda fikir sahibi olacaksınız. Bildiğiniz bir konuyu paylaşmak için araştırmalar yaptığınızda daha detaylı bilgilere ulaşacak ve gerçek bir kaynak olmaya doğru yol alacaksınız. Zamanla ilgi alanlarınız genişler ve yeni bilgilere ulaşmak için devamlı bir çaba içinde olursunuz.

 4)  Para Kazanma Yolunu Açar

 Blog yazarlığına çoğu kişinin başlama sebebi para kazanmaktır. Aynı şekilde çoğu kişinin de blog yazmayı bırakmasının sebebi para kazanamamasıdır. Blog yazmak için iyi bir neden gibi görünse de para kazanmak uzun vadeli bir beklenti olmalıdır. Önceliğiniz kaliteli içerikler olduktan sonra artan trafik size para kazandıracaktır. El emeği ürettiğiniz ürünler varsa doğrudan para kazanma yoluna da gidebilirsiniz. Blog yazarak para kazanmak gibi anlamlı olmasa da bu da bir yöntemdir.

 5)  Ücretsiz Olduğu İçin Denemeye Değer

 Kafanızda hangi sorular olursa olsun hiçbir kaybınız olmayacak. Bugünlere gelmek için 5-6 blog sayfası kapatmış birisi olarak söylüyorum. Sonunda kendinizi bulacağınız hiçbir adımdan vazgeçmeyin. Ücretsiz platform da fikir üreterek karşılığında para ve itibar kazanma ihtimali bence sonuna kadar denenmeyi hak ediyor.

 6)  Yeni Kelimeler Öğretir ve Dil Bilginizi Geliştirir

 İnternette devamlı araştırma halinde olduğunuz için yeni kelimelerle karşılaşacaksınız. Anlamlarını araştırıp öğrendikçe kurduğunuz cümleler daha özel bir hal alacak. Yazım yanlışlarına ve anlatım bozukluğu yapmamaya daha fazla özen göstereceksiniz. Kurduğunuz cümlelerin tutarlı olması için hassas olacak ve Türkçeye daha çok hakim olacaksınız.

 7)  Teknik Bilgi Gerektirmez

 Başlangıç aşamasında ve epey bir süre hiçbir şey bilmeden idare edebilirsiniz. Kumanda paneline alıştıkça arayışlar içine gireceksiniz. Bunun dışında yazı paylaşmak için boş bir sayfaya bilgi girip yayınlamanız yeterli. Herkes gibi sizde sıfırdan başlayarak bir yerlere geleceksiniz. Bu yüzden gözünüzde büyütecek hiçbir sorun aslında yok.

 8)  Arkanızda Sizi Destekleyen Kitle Olur

 Yazılarınız takip eden ve yeni yazılarınızı merak eden okuyucular olacaktır. Sayfanıza ekleyeceğiniz takip yolları ile hatırı sayılır bir kitleye sahip olabilirsiniz. Bu kitle içinde sadece yazıları okuyanlarda olur sizi arkadaş olarak görenlerde. Belki sosyal hayatınızda görmediğiniz bir samimiyet yakalarsınız. Devamlılığı olan bir sayfaya sahip olduğunuz sürece sizi takip edenler her geçen gün artacaktır. Sadece bu sebep için bile blog yazmaya değmez mi?

 9)  Düzen ve İstikrar Sağlar

 Blog yazarlığında en önemli şeylerden birisi devamlı olmak ve düzenli aralıklarla içerikler eklemektir. Bunu sağlamak içinde kendinizi düzene sokmaya çabalayacaksınız ve yükselen grafiğinizi sürdürmek için istikrarlı olmayı öğreneceksiniz. Disiplin içinde olmak eksik gördüğünüz yönlerinizi geliştirecektir.

 10)  Kalıcı Olursunuz

 Ölmeden önce yapılacak şeyler listesinde genellikle daha çok yer gezmek vardır. Ancak geride eserler bırakmakta bence o kadar önemlidir. Blog yazarlığına başlayarak kalıcı eserler bırakabilirsiniz. Yazdığınız her şey kendi ağınızda birikir ve blog sayfanızı bırakmak zorunda bile kalsanız istediğiniz zaman yazılarınızın kopyasını alarak saklayabilirsiniz. BlogBooker ile Yazılarınızı Kitap Haline Getirin yazımı okuyabilirsiniz.

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

6 yorum:

  1. sadece yarın öbür gün kızlarım okusun ve kafamı dağıtmak için başladığım bu macera dediğiniz gibi insanın ufkunu ,kelime dağarcığını farklı konular hakkındaki görüşlerini ve değişik ürün ve markalar hakkındaki bilgileri de çoğaltıyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog yazarlığı hem kitap okumak hem de kitap yazmak gibi bir şey..Başlamayı düşünenler hemen başlasın ve bunun bir parçası olsun isterim. Teşekkürler yorum için

      Sil
  2. Merhaba
    Bende sitenizi belirtmiş olduğunuz öğrenme gezintisi sırasında gördüm ve takip etmeye başladım. Blog işiyle uzun yıllardır uğraşıyorum ancak istediğim gibi bir sitil yakalayamadım umarım bundan sonra olur. Çok çalışmak lazım yazınız faydalı oldu teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım 2018 yılında istediğiniz gibi gider her şey. Yorum için teşekkürler

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.