2017 Yılı Yaşadıklarım ve 2018 Yılı Hedeflerim

Share:
2017-yaşananları-ve-2018-hedefleri

 2016 Ekim aynın sonunda blog yazmaya tekrar dönüş yaptığımı duyurmuştum. 2017 yılına girerken kendime koyduğum hedefleri listelemiştim. Çizdiğim yol haritasında 1 yıl nasıl geçti? Ne gibi sorunlar yaşadım? Kaç para kazandım? İstediğim yerde miyim? sorularına cevaplar vererek 2018 yılı için yeni hedefler belirlemeye karar verdim. Öncelikle yazıyı kıyaslamak için 2017 yılına dair yazdığım Blogger olarak hedefler ve yapılması gerekenler 2017 yazımı okuyabilirsiniz.

1 Yılda Neler Yaşandı?

* Söz verdiğim gibi 1 yıl boyunca türlü aksaklıklara rağmen yazmayı bırakmadım.
* 1 yıl içinde iki kere tema değiştirdim ve bunun olumsuz sonuçlarına katlanmak zorunda kaldım.
* Alexa değerim dünya genelinde 700.000 civarındayken sildiğim yazılar ve özellikle site haritasındaki oynamalarım nedeniyle tekrar 1.000.000 üzerine çıktı.
* Aldığım linkler ve reklamlardan 1 yıl boyunca 300 tl kazandım. (Biraz akışına bıraksaydım iki katı olabilirdi. Sağlık olsun:)
* Yılın ilk 2 ayı kullanmadığım halde şu ana kadar blog sayfamı takip eden 160 arkadaşım ve ziyaretçim var.
* Hata yaptığım dönemler düşüş yaşamama rağmen günlük ortalama ziyaretçi sayısı epeydir 500 civarında ilerliyor. Merakımı yenip fazla kurcalamazsam 1000'leri görmüşlüğüm olmuştu.
* Yakaladığım sinerji ile mutlaka 2 günde bir yazı ekledim hatta 35-40 yazımı silmek durumunda kaldım. (Tavsiyem eski yazılarınızı silmemenizdir.)
* Şu anki temamdan ve içeriklerimden memnunum. 2018 yılını yükseliş dönemi olarak görüyorum. Umarım koyacağım hedeflere ulaşmam mümkün olur.

2017 ile Kıyaslayarak 2018 Hedefleri

 1)  2017'de düzenli yazı paylaşmak hedefi tutmuş ve 2018 için geçerli olmuştur.
 2)  2017'de blog arkadaşlığına önem vermek hedefim yerini buldu sanırım. 2018'de daha fazla kişiye ulaşarak daha geniş bir aile hedefliyorum. (Takip edenlere ve yorumlarını esirgemeyenlere ayrıca teşekkürler.)
 3)  2017'de Google ile bağımı sağlamlaştırmak istemiştim. Arama motoruna 1 yıl boyunca iyi hizmet ettim 2018 yılında hedef yine aynı ve daha üst sıralar olacak.
 4)  2017'de eski yazılarımı güncelleyerek yeni yazılara link vermeyi hedeflemiştim. 2018 yılında aynı niyetle yoluma devam ederek ziyaretçilerin daha fazla kalması için yöntemler uygulamaya devam edeceğim.
 5)  2017'de mümkün olduğunca tema değiştirmemeliyim demişim ama 2 defa değiştirerek bu hedefi tutturduğumu düşünmüyorum. 2018 yılında hedefim bu temayla yoluma devam etmek olacak.
 6)  2017'de hedefim para kazanmaya başlamak şeklindeydi. Tüm aksiliklere rağmen 300 tl gibi bir rakam kazanabildim. 2018 yılında hedefim sponsorlar almak ve Google adsense kazancımı günlük en az 5 tl'ye çıkarmak olacak. Son 30 gündür günlük 2 tl kazanıyorum.
 7)  2017'de haftada 2 film ve 1 kitap paylaşmak yazmışım. 2018 yılında hedefim sınırlandırdığım kategorilerde içerikler paylaşmak ve beğendiğim filmleri yorumlamak olacaktır.
 8)  2017'de E-mail abonelerini artırmaya çalışmak hedefim vardı. Geçen ay yaşanan aksilikten dolayı tüm aboneler silindi. 2018 yılı için hedefim en az 100 aboneye ulaşmak olacak.
 9)  2017'de Alexa ve diğer istatistikleri yükseltmeyi hedeflemiştim. İlk aylarda 700 binlerde olan Alexa yaptığım hatalar nedeniyle düşmeye başladı. 2018 yılında hedefimi yüksek tutarak 500 binlerde olmayı hedefliyorum.
 10)  2017'de Facebook üye sayısını artırmayı hedeflemiştim. 2018 yılında hedefim aynı şekilde devam ediyor. Şu an abone sayısı 1.020 kişi.
 11)  2017'de diğer sosyal ağlarda yer almak istiyordum. Özellikle Google+ ağında aktif olmaya çalıştım. Tüm yazılarımı ekledim ve 160 kişilik abone sayısına ulaştım. 2018 yılında hedefim en az 500 aboneye ulaşmak olacak. Twitter'da sadece yazı paylaşarak başka bir şey yapmıyordum. 2018 yılı için hedefim takip ettiklerimi düzenlemek ve yeni takipçiler kazanmak olacak.
 12)  2017'de mobil uyumluluk için düzenleme yapmayı hedeflemiştim. Zaten mobil uyumluluk yüzünden temaları değiştirmek zorunda kalmıştım. 2018 yılında bu hedef devam edecek ve mobil sayfamın daha hızlı ve akıcı bir kullanım sunmasını sağlayacağım.
 13)  2017'de blog sayfam için Hakkımda, İletişim gibi sayfalar oluşturmak hedefimdi. Yıl içinde 9 ayrı sayfa oluşturarak profesyonel anlamda iyileştirmeler yaptım. 2018 yılında bu düzeni koruyarak bir iki sayfa oluşturabilirim.

İstatistiklerim:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı: 75.000
Aylık Sayfa Görüntüleme Sayısı: 12.500
Toplam Yazı: Yayınlanan 200 Taslak 13 Silinen 37
Toplam Yorum: 1315

  2017 yılına göre artık daha avantajlı olduğumu düşünüyorum. 1 yıl boyunca ekleme, çıkarma ve kendini ispatlama aşamasıydı. 2018 yılı daha çok içerik ve destek üzerine geçecek gibi. Yeni aksiliklerde yaşanabilir ama hedefler her zaman geçerli olacak. Her blog yazarının kendine koyduğu hedefi olmalı ve kendisiyle yarışmaya devam etmelidir. İlerlemek ve büyümek için gerçeklerle yüzleşmek ve nerede olduğunu kabullenmek iyi olacaktır. Herkese 2018 yılında başarılar diliyorum ve faydalı içeriklerle zenginleşen bloglar görmeyi arzu ediyorum. Her şeyin daha iyiye gitmesi dileğimle..

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

33 yorum:

  1. İçten ve güzel bir yazı olmuş, hedeflerinize ulaşmanız dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, hedef koydum artık ulaşmak zorundayım.

      Sil
  2. Okuduğum kadarıyla 2017 iyi geçmiş. 2018 hedeflerinize de ulaşırsınız umarım. Bol şans.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi başladı ama beklediğim gibi bittiğini söyleyemem. 2018 de daha farklı bir yıl bekliyorum. Teşekkürler bakalım neler yaşanacak.

      Sil
  3. Başarılarınızın devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  4. Ben yazılarınıza facebook üzerinden rast gelmiştim, bir kaç yazınızı okuduktan sonra diğer yazılarınızı da merakla takip etmeye başladım. Kurmuş olduğunuz blog ajandası da bu işe merakı olan herkesin yararlanabileceği bir sayfa. İçerikleriniz, kaliteli ve öğretici, dilerim her yıl üzerine koya koya yolunuza devam edersiniz. Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Desteklerinizi her zaman hissediyorum umarım hep beraber daha başarılı bir yıl geçiririz.

      Sil
  5. Congrats dear for completion of 1 year, wish you all very best for more successful year ahead. And wish you would achieve your goal 2018 very soon.
    https://clickbystyle.blogspot.in/

    YanıtlaSil
  6. 2017 yılı iyi geçmiş ama bazı aksilikler yaşanmış, örneğin indexlenmiş bir yazısı silmek blog için iyi değil, hatta o yazıda üst sıralardaysanız bu durum blog için zararlı bile olabilir.

    E-posta aboneliği gerçekten önemli. Fakat, artık eskisi kadar kimse mailler ile gelen içeriklere fazla bakmıyor diye biliyorum ama yine de kesinlikle çok iyidir e-posta aboneliği.

    Umarım 2018 yılında her şey istediğiniz gibi gerçekleşir.
    Bol şans dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genel olarak benim için iyi bir yıl oldu diyebilirim. 2018 yılından beklentilerim daha büyük tabi ki. Benim için en önemlisi e-mail abonelerini arttırmak olacak. Hepimize yeni yılda başarı ve şans diliyorum. Teşekkürler

      Sil
  7. Sizi çok başarılı oluyorum, 2018 yılında da hedeflerinize ulaşacağınıza eminim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yorumunuz için. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum aslında ama takdir yine okuyucuların olacak.

      Sil
  8. Çok güzel bir yazı olmuş... 2018 hedefleri için size güzel bir hedef daha sunabilirim.

    Bir süre araştırdım ama blogspot platformunda temaya ve eklentilere zarar vermeden pagespeed insight'ta hız arttırma konusunda pek bir ilerleme sağlayamadım. Bu konuda wordpress odağı dışında blogspot için yapılmış türkçe kaynaklı çalışmalar da pek yok gibi.

    Bununla ilgili araştırma yapmak isteyebilir ve bizlerle paylaşmayı düşünebilirsiniz belki...

    İyi yıllar, iyi bloglar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler..tabi bu konuyu sizin isteğinizle ve başkalarının da yararlanması için hazırlayabilirim. Size de iyi ve başarılı bir yıl diliyorum.

      Sil
    2. Çok güzel olur gerçekten :ng

      Sil
  9. 2017 yılı benim için de verimli bir yıl oldu diyebilirim... kişisel blogumda daha fazla kendim olmaya ve samimiyetimi yansıtmaya çalıştım... 2018 yılında da sizinle benzer hedeflerim var... hayırlısıyla her şey güzel ve gönlünüzce olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen 2017 yılı yeni başlama, tanışma ve geliştirme ile geçti. 2018 daha çok ilerleme aşaması olacak. Teşekkürler herkese canı gönülden başarı diliyorum.

      Sil
  10. Herkes için verimli ve basarili bir yil olsun. Uzun yillar yazilarimizla ve kurdugumuz dostluklarla var olalim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika yazı yeteneğimiz, inanılmaz seo bilgimiz süper derecede ipuçlarımız olsa da birlik olmadan başarı sağlanmıyor. Herkes birbirine destek olmalı ve daha arkadaş canlısı davranmalı. Umarım 2018 yılında hedeflerle beraber bazı yönlerimizi de daha fazla geliştirebiliriz. Siz çok iyi blog arkadaşısınız blog yazdığımız sürece çoğu yazarın ilk aklına gelenlerden olacaksınız. Teşekkürler

      Sil
    2. Çok tesekkür ederim bunu duyduguma çok sevindim. Hala sanal düsünemeyenlerdenim dostluklari gerçek olarak algiladigim için ciddiye aliyorum. Sevgiler.

      Sil
  11. güzel bir döküm olmuş,umarım 2018'de de hedeflerinize ulaşırsınız.

    YanıtlaSil
  12. Tebrik ederim. İstikrar ve istekle yapılmayacak şey yok!
    En güzel örneği de bu yazı olmuş bence. 2018 güzellikleriyle gelsin bloglarımıza...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, umarım daha iyileri de olur bizler için.

      Sil
  13. Blog dünyasında istikrar gerçekten çok önemli, ben de 2 yıl kadar ara verip yeniden başladım. Hedeflerinize ulaştığınız bir yıl olsun 2018.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstikrar her şeye yansıyor gerçekten. Umarım bir daha ara vermeden yazmaya devam edersiniz. Teşekkürler

      Sil
  14. Çok güzel bir değerlendirme yazısı olmuş kardeşim.

    YanıtlaSil
  15. Umarım hedeflerinin tamamına ulaşabilirsin hocam yeni yılda da severek takip ettiğim bir blog :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yavaş yavaş ulaşıyorum..Teşekkürler görüşmek üzere

      Sil
  16. Koyulan hedeflere ulaşmak eminim ki çok keyiflidir. Başarılarınızın devamını keyifle izleyeceğim. Ayrıca film önerileri paylaşmanızı da sabırsızlıkla bekleyeceğim :)
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hedef koymak başarılı olmak için öneli bir aşama..Bu aralar filmden çok yabancı dizi izliyorum. Yeni ve güzel filmler buldukça yazarım tabi. Teşekkürler hep beraber başarılı bir yıl geçirelim.

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.