Popüler Blog Siteleri Nasıl Başarılı Oldu? İşte Tespitlerim

Share:
popüler-blog-yazarları-ve-özellikleri

En çok okunan blog siteleri, En iyi bloggerler, Popüler blog yazarları ve özellikleri
  Blog açmak ve yazdıklarıyla kendini bütünleştirmek zordur. Bu nedenle her gün onlarca blog açılmasına rağmen aynı şekilde de kapatılıyor. Herkes kendi fikirlerini ve duygularını iletmek için blog mecrasından faydalanmak istiyor. Yeni yazarlarla tanışmak ve popüler olmak istiyor. Çoğu zaman hüsranla sonuçlanan popüler blog olma sevdası neden arzulandığı gibi sonuç vermez. Ya da daha doğrusu popüler blog olmak için neler yapabiliriz? Popüler olmak için öncelikle savaştan galip çıkmalıyız. Silahımız olan yazılarımız bize savaş kazandıracak ve popüler yapacak en büyük aracımızdır.

  Popüler olmaya kafayı yoruyorsak önceliğimiz gelen ziyaretçileri etkileyecek yazılar paylaşmaktır. Ya hit getiren konulara odaklanacaksınız ya da yazdığınız konuda en iyi olmaya çalışacaksınız. Rakiplerinizin yazdıklarına kendi yorumunuzu ve eksik taraflarını gideren eklemeler yaparak kaliteyi garantiye almalısınız. Daha sonra güvendiğiniz yazınızın daha çok blogla buluşması için bazı müdahalelerde bulunmalısınız. Yazınızı sosyal ağlarda paylaşarak ve diğer blog yazılarına yorumlar yaparak çevrenizi genişletmeyi amaçlayarak popülerliğinize yardımcı olursunuz.

  İçeriklerinizi daha fazla kişi ziyaret etsin ve kalıcı takipçi olsun istiyorsanız sosyal medyayı arkanıza alın. Yorum yapmaktan çekinmeyin ve özellikle rakiplerinizde misafir yazarlık yapmaya özen gösterin. Blog dünyasında tecrübeli kişilerle yakınlık kurun ve yeni blog yazarlarına yardımcı olmaya çalışın. Siz destek oldukça takdirleri toplayarak arkadaşlık kazanırsınız. Blog sayfanıza ve teknik bilgilere daha fazla özen gösterin. Temanızın yerleşimi ve yazı-kod oranına dikkat edin. Bunlar dışında kendi yöntemleriniz olsun ve sahiplendiğiniz kurallarınız olsun.

 Popüler Bloglar Neler Yaptı?

1) Edindikleri stratejilerle düzenli olarak içerik girdiler. Hiçbir zaman bloglarını kaderleriyle baş başa bırakmadılar.
2) Bloglar zamanla farklı konulara yönelmek zorunda kalıyorlar. Popüler bloglar ise tam tersine konuları dışına hiç çıkmadılar. Fikirlerini ilgili mecralarda paylaşmayı uygun gördüler.
3) Sosyal medyayı avuçlarının içi gibi öğrendiler ve yazılarını bu alanlarda çok iyi pazarladılar.
4) Hepsinin mail abone sayısı fazladır. Bunu elde etmek için çekilişler düzenlediler ve hediyeler verdiler.
5) Rakiplerini yenmeyi düşünmediler ve fikirlerinden faydalanmayı iyi bildiler. Rakiplerin kitlesine her zaman hoş göründüler.
6) Üslupları ile kendi gibi oldular ve yazım yanlışı yapmamaya özen gösterdiler.
7) Her yeniliği takip eden ve ilk duyuran olmayı sevdiler. Devamlı bir etkileşim ile her zaman öğrenmeye aç kaldılar.
8) Temalarını sık sık değiştirmeyerek kalıcı bir algı yarattılar. Böylece herkesin zihninde yer edindiler.
9) Ziyaretçileri her zaman doğru bilgilendirdiler ve geçici trafik peşinde hiç koşmadılar.
10) Tüm bunlar düşünüldüğünde seo teknikleri konusunda yollarından şaşmadılar.

  Popüler olmak bazen bir anlık bazende yıllar alabiliyor. Bana sorarsanız popülarite zamanla oturan ve ispat isteyen bir deneyim. Popüler olmak için yazmak her zaman zarar verir. Siz yazdıklarınıza ve uyguladıklarınıza özen gösterdikçe takdirler birikmeye başlar. Burada önemli nokta sadece kaliteli yazılar yazmak popüler olmaya yetmez yanında sabır ve merakta gerekir.


 ✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

16 yorum:

  1. Bilgiler çok güzel emeğinize sağlık keşke popüler blogların linklerini de içerseydi yazınız çok daha açıklayıcı olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler yorum için..Bu yazı yol gösterici olsun diye düşünerek Popüler blogları bir daha ki yazıya sakladım:)

      Sil
  2. Bloggerlık konusunda yazılarınızı dikkatle takip ediyorum. Daha önce de bir yazınızda yaptığım yorumda olduğu gibi seo için yazmak ya da popüler olmak için yazmaktan ziyade kendi gibi yazmak önemli bence. Baktığımızda birçoğumuzun keyifle takip ettiği bloglar kendileri gibi oldukları,samimiyetleri için takip ediliyor diye düsünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdıklarıyla ve tasarımıyla kendi gibi olanlar daha çok seviliyor. Popüler olmak için bir çok etkenin bir arada olması gerekir. Uzun yıllar bu işe hizmet vermek en önemlisidir. Yazdıklarından keyif almayan ve fayda sağlamayan birisi başarılı ve popüler olamaz. Yani kısaca katılıyorum:)

      Sil
  3. Bence popüler olmak için yazı yazanlar değil bir amaç uğruna yazanlar popüler oluyor.Kendi kendimizin rakibi olduğumuz sürece güzel ve faydalı işler ortaya çıkıyor.Zihinde kolay kalan alan adı ve sürekli aynı temayı kullanmaları da okuyucular üzerinde oldukça etkili.Faydalı yazınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rakiplerimizi iyi tanımalıyız ama önce kendimizi aşmalıyız. Umarım popüler bloglar dünyasında yerimizi alırız bir gün. Teşekkürler yorumun için.

      Sil
  4. Bence yarisimiz kendimizle olmali bu sekilde gelisiriz. Bloggerlar arasi desteklesmeye ve sosyal aglarin gücüne de çok inaniyorum. Blog isini heves olarak degil de ciddi bir ugras olarak görenler basarili olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendimizle yarışırken hangi seviyede olduğumuzu kıyaslamak için rakipler önemli. Blog yazarlığı öylesine yapılacak bir iş değil hedefleri olan ve karşılığında para kazanılan değerli bir iş. Geçen yıllar bize günler anlar yaşatır inşallah

      Sil
  5. Merhaba;
    "Yazım yanlışlarına özen gösterdiler" değil de "yazım yanlışı yapmamaya özen gösterdiler" dersek daha doğru bir ifade olur herhalde.
    Yararlı ve teşvik edici bilgiler için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  6. İşte tamda benim bu :) Şaka bir yana gerçekten güzel bir bilgilendirme yazısı olmuş. Bende herkes gibi çok emek veriyorum. Ve severek yazıyorum.Umarım herkes hakettiği ve istediği yere ulaşır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maksadımız belli bir kalite çerçevesinde yazılar paylaşmak. Popüler olursak güzel olur tabi.

      Sil
  7. çok güzel ve bilgilendirici bir yazı olmuş. Birbirimizi rakip olarak görmeyi bırakıp tecrübelerimizden ve bilgilerimizden faydalandığımız sürece hep beraber iyi yerlere gelmememiz için hiç bir sebep kalmayacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke destek olma konusunda biraz daha duyarlı olabilsek..Bu şartlarda yazılarımızın daha çok okunması için birbirimizi alt etmemiz gerekiyor. Teşekkürler yorum için.

      Sil
  8. Bilgilendirici yazınız için çok teşekkürler..
    Sevgiler

    YanıtlaSil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.