Misafir Yazar Kimdir? Misafir Yazarlık Neden Yapılmalıdır?

Share:
misafir-yazarlık-nasıl-yapılır

Misafir yazarlık ve faydaları, Misafir yazar ne hedefler, Hangi bloglar misafir yazarlık yapılabilir?
  Misafir yazar, blog sayfanızla benzer konularda paylaşımda bulunan veya ilgi duyduğunuz konularda içerik paylaşan diğer bloglarda kendinize ait yazınızı paylaşan kişidir. Özellikle kendi sayfanızdan daha popüler ve istatistik olarak daha iyi durumda bloglarda misafir yazarlık yapmanız daha iyi olur. Sadece backlink kazanmak için misafir yazılar ile arzulanan başarı sağlanmayabilir. Kalıcı ve gerçek bir geri dönüş için kaliteli ve olabildiğince uzun yazılar hazırlamaya çalışın. Yazınız ne kadar sorun çözerse ve ziyaretçinin aradığını içerirse o kadar çok paylaşılır ve ekstra trafik sağlar.

  Misafir yazarlık ile ücretsiz bir tanıtım yapar ve kalıcı backlink sağlarsınız. Yazdığınız her kaliteli içerik sizi hedeflediğiniz noktalara daha çabuk ulaştırır. En iyi misafir yazarlık blog sayfanızla konu anlamında örtüşen bloglarda yazmaktır. (Eğer blog sayfamla konu birliğiniz varsa misafir yazarlık formu aracılığı ile yazı gönderebilirsiniz.)

Misafir Yazarlık ile Neler Hedefliyorsunuz?

1) Ait olduğunuz kategorilerde daha tanınmış olabilirsiniz.
2) Ücretsiz ve kalıcı backlink kazanırsınız.
3) Blog sayfanıza yeni trafik kazanırsınız.
4) Misafir yazar olduğunuz sayfanın sosyal medya gücünden faydalanırsınız.

  Tabi yukarıdaki 4 maddeye ulaşmak için misafir yazarlık yapacağınız blog sayfasını iyi seçmelisiniz. En iyi faydayı sağlamak için daha popüler ve okuyucu kitlesi geniş olan blogları hedeflemelisiniz. Bu gayretiniz sizi yukarıdaki maddelere daha hızlı ulaştırır. Misafir yazarlık yapmadan bu 4 maddeyi elde etmek isteseydiniz belki de 50-100 tl gibi bir para harcamanız gerekiyordu. Hem de kalıcı olmayan sadece belli bir dönemi kapsayan reklamlarla.

Misafir Yazı Kabul Eden Blog Nasıl Bulunur?

  Hangi blogların misafir yazarlık sayfası olduğunu ve hangi şartlarda misafir yazı kabul ettiğini bulmak için Google gibi arama motorlarında arama yaparak sonuçları değerlendirebiliriz. Örneğin; Misafir yazarlık, Misafir yazarlık şartları, Misafir yazar olmak gibi aramalar yapabilirsiniz. Ayrıca yeni oluşturduğum blog ajandası sitesini takip edebilirsiniz.

Backlink İçin Misafir Yazarlık Yapacağınız Bloglar Keşfetme

  Misafir yazarlık için araştırma yaptığınızda istemediğiniz sonuçlarda listelenir. Bu durumdan kurtulmak için ve doğru backlink kaynakları bulmak için bazı yöntemler kullanacağız. Bu yöntemler ile aradığınız terime en yakın sonuçları bulacaksınız.

 Allinanchor: aranacak kelime veya cümle: Bu şekilde arama yaparak aradığınız kelime veya cümlelerin geçtiği sonuçları listeler.
 Allintitle: aranacak kelime veya cümle: Aradığımız kelime veya cümleyi sorguladığımızda sadece başlıklarda geçenleri bulur. Allintitle: blog ipuçları şeklinde arama yaptığımızda sadece başlıklarda geçen anahtar kelimeyi göreceksiniz.

google-arama-operatörü
 Allinurl: aranacak kelime veya cümle: Arama yaptığınızda sonuçlar url olarak listelenir. Genel olarak yazılara verilen etiketler sıralanır.
 Blog İpuçları intitle: nelerdir?: Bu şekilde yapılacak arama ile başlığında nelerdir? geçen içeriğin içinde de blog ipuçları olan sonuçları gösterir.
 Site:domain.com: Bu arama ile sadece istediğiniz web sitelerin sonuçlarını öğrenebilirsiniz.

siteye-göre-arama-sonuçları
Misafir yazarlık için sonuçları nasıl etkileriz? intitle:Seo "misafir yazar" şeklinde arama yaptığımızda seo ile alakalı başlıkları ve misafir yazarlığın yapıldığı blogları gösteriyor. Siz seo kısmını değiştirerek istediğiniz kelimelerde arama yaparak misafir yazarlık yapılan blogları keşfedebilirsiniz.

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

Hiç yorum yok

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.