Kolay Gezinmek İçin Başa Dön Butonu Eklentisi

Share:
blogger-animasyonlu-başa-dön-eklentisi

Blogger başa dön butonu, yukarı çık ve aşağı in eklentisi
  Blog siteleri veya web siteleri için yukarı çıkma butonu hem işlevsel hem de görünüme artı puan kazandıran bir yöntem. Benim paylaşacağım kod ile hem yukarı çık hem de aşağı in butonu ile blog sayfasında kolay gezebileceksiniz. Blogger servisi için tasarlanmış bu animasyon destekli kod ile sorunsuz bir kullanım sağlayacaksınız. Özellikle blog sayfasında devamını oku kullanmayan ve uzun yazılar paylaşan yazarlar için gayet kullanışlı olacağını düşünüyorum. Böylece okuyucular başa dönme butonu ile uğraşmadan blog sayfanızı inceleyebilirler.

Başa Dön (Scroll to Top) Eklentisi Nasıl Eklenir?


başa-dönme-eklentisi

  Eklentiyi kurabilmeniz için iki aşamalı bir kod ekleme yapacağız.
1) İlk olarak css kodları için ]]></b:skin> kodunun hemen üstüne aşağıdaki kodu ekleyin. Eğer çalışmazsa </style> kodunun bir satır üstüne ekleyin. background: #666 renk kodunu değiştirerek istediğiniz rengi ekleyebilirsiniz. Html renk kodları ve isimleri yazımı okuyarak renk fikirleri edinebilirsiniz.



2) Temanızda </body> kodunu aratarak hemen üstüne aşağıdaki javascript kodunu ekleyin. Kaydettikten sonra blog sayfanızı incelediğinizde başa dön butonunun çalıştığını göreceksiniz.



Kaynak: Blogger Eklentileri

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

11 yorum:

  1. Hemen uyguladım ben de, çok güzel oldu. Teşekkürler.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende severek kullanıyorum..Güzel olmuş iyi günlerde kullanın

      Sil
  2. Bende farklı bir sistem var ama kod güzel. Sanırım bu kodu uygulayacak gibiyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mobil uyumlu ve hiçbir kasma yok. Yukarı ve aşağı beraber olması avantaj. Teşekkürler yorum için.

      Sil
  3. Aslında aşağıya inme butonu gereksiz, ne amaçla yapmışlar anlamadım. Belki de ziyaretçinin dikkatini çekip oynasınlar diyedir :D

    Başa dönme butonu çok iyi, animasyonu falan harika ve kullanışlı. Sayfa hızını da etkilemiyor gibi. Oynayası geliyor insanın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayfayı hızlı ziyaret etmek için kısayol olarak düşünelim:) Ben severek kullanıyorum eklentiyi ve mobil uyumlu olması da güzel. Sayfa hızı konusunda problem yok. Teşekkürler yorumun için.

      Sil
  4. Sanırım bunu kullanabilirim.. teşekkürler paylaşımın için :)

    YanıtlaSil
  5. Bende işe yaramadı :( /style diye bir sürü kodum var /b:skin'in üstüne koyunca da olmadı :( Sadece yukarıdaki buton görünüyor ama aşağı inme olayını gerçekleştirmiyor. En aşağı indiğimde de aşağıdaki hiç görünmüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorunu çözdüm :) Sanırım Css kodları /b:skin ile bitenlerde genel olarak olmuyor ama kodlar bütünüyle hmtl/javascript widget ile eklenirse işe yarıyor :) Script kodu olduğu gibi, css kodlarının da başına ve sonuna < style > olacak şekilde ekleme yaparak hemen altına koydum oldu :)

      Teşekkürler, böylesini arıyordum sürekli :)

      Sil
    2. Ben yorumu okuyuncaya kadar kendiniz çözmüşsünüz. Yöntem işe yaramış ve güzel olmuş. Bende severek kullanıyorum. Daha iyisini bulana kadar en iyisi bu kod gibi duruyor. Ben ]]> kodunun üstüne ekleyerek yapmıştım. Teşekkürler yorumunuz için.

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.