Blog İpuçları: 40+ Blog Konusu Önerisi

Share:
blog-yazmak-için-konu-fikirleri

  Yükselen trend blog yazarlığı için kolları sıvayacaksınız ama hangi konularda blog açsam diye mi düşünüyorsunuz? En popüler blog açma konuları fikir üreterek yazmaya başlamanız için size yardımcı olmaya çalışacağım. Kaleminizi hangi konuda kullanmak istediğinize yardımcı olabilecek blog açma fikirleri ile yazmaya başlayın. "Ne tür blog açsam tutar?" sorusuna cevap arıyorsanız bunu konuya bağlamak pek mümkün değil. Konu ne kadar popüler olsa da sizin içini nasıl doldurduğunuzla alakalıdır. Verdiğiniz bilgiler ve uyguladığınız teknikler ile çoğu konuda başarılı olabilirsiniz.

  Blog açmak için önce amacınızı saptamalısınız. Ürün tanıtımı veya satış mı yapacaksınız yoksa tecrübelerinizden bahsetmek ve çevre edinmek için mi yazacaksınız? Blog açmadan önce düşünmeniz gereken en önemli şeylerden ilki hangi konuda yazarlık yapacağınızdır. Daha sonra uygun bir alan adı bularak yola devam edebilirsiniz.

  Blog yazarak elde edilen bazı avantajlar vardır. Sabrınız çoksa ve işleri doğru ilerletirseniz para kazanacaksınız, çevre edineceksiniz ve en önemlisi sanal alemde az rastlanan bir saygıya sahip olacaksınız. Daha önce blog yazarlığı yaptıysanız mutlaka yanlış konularda başladığınız için kapattığınızı unutmayın. Yeni blog sayfanız sizin için uzun yıllar hizmet verecek ve belirlediğiniz konuda başarılı bir isim olacaksınız. Bunun için hangi konuda yazacağım sorusuna en doğru cevabı bulmak için bu yazıyı okuyorsunuz.

 #  Blog yazarlığına ilk başladığım yıllarda (2007) neler yaptığımı ve kaç tane blog kapattığımı ben biliyorum. Nedenini çok düşündüm ve yine blog dünyasında kendimi buldum. İlgi duyduğum ve bildiğimi düşündüğüm alanda yazmaya karar vererek deneyimlerimi aktarıyorum. Blog açarken korkunuz olmamalı. Denemekten ve üretmekten bıkmayın. Sonunda ne yaptığınızı bilinceye kadar yola devam edin. Keyif alacağınız hobi tadında konular seçerek profesyonelliğe bir adım atabilirsiniz. Bunu sağlamak adına sizlere yardımcı olacağını düşündüğüm listeyi sunuyorum.

40+ Blog Konusu Listesi

1)  Kişisel Gelişim Blogu: Kişisel gelişim konusunda blog açarak insanların sıkıntılarına yardımcı olabilirsiniz. Bu konudaki bloglar öznel ve nesnel yazılar içerdiğinden bilgilerin doğruluğu önem arz etmekte.

2)  İnceleme ve Araştırma Blogu: İnceleme derken özellikle film, kitap veya kullandığınız herhangi bir ürün gibi düşünün. Güncel ve bol yazılar içerdiğinde kazanacağınız takipçi sayısı ve itibar sizi mutlu edecektir. Yeter ki en iyisi olmaya özen gösterin.

3)  Liste Yazılar Blogu: Bu blogla amaçlanan şey yazıları maddeler halinde sunmaktır. Bunu kendinize ilke edinerek listeler halinde bilgiler paylaşabilirsiniz. Örneğin; Bşarılı blog yazarı olmanın 10 yolu gibi. Ziyaretçiler maddeler halinde verilen bilgileri daha hızlı tarar ve okumayı tercih eder.

4)  Gezi ve Seyahat Blogu: Çok gezerek öğrenen biriyseniz bu konu tam size göre. Çektiğiniz harika fotoğrafları, yediğiniz yemekleri, öğrendiğiniz kültürü ve daha bir çok bilgiyi barındıran yazılar paylaşabilirsiniz. Son yıllarda gezmeye olan merak gittikçe arttı ve insanlar sizden tavsiyeler bekliyor olacaklar.

5)  Rehber Bilgi ve Öğretme Blogu: Konusunda uzman olduğunuz ve başkalarına yararlı olacağınız makalelerinizi duyurabilirsiniz. Sağlıktan matematiğe kadar yelpazesi geniş ve alıcısı çok bir konu ile başlayabilirsiniz. Yeter ki verdiğiniz bilgiler geçerliliği olan doğrular olsun.

6)  Spor ve Sağlık Blogu: Sağlıklı beslenme ve spor konuları da özellikle son yıllarda artış gösterdi. Doğru yönlendirmeler yapıldığında ve pratik bilgiler verildiğinde beklemediğiniz kadar takipçiniz olabilir. Bir kaç ipucu ve sağlıkla ilgili püf noktalar her zaman ilgi çeker.

7)  Soru Cevaplayan Yazı Blogu: "Nasıl" sorusuna verilecek cevaplar üzerine kurulabilir. İşlem sırasına göre bilgiler verilerek sonuca ulaşan yazılar üretilebilir. Bu konuda videolardan yararlanarak daha popüler bir hal alabilir.

8)  Kişisel Yaşam Blogu: Çok renkli bir hayatınız veya uğraştığınız sorunlar varsa bunları aktarmak için idealdir. Kendi hayatınızdan kesitler sunarak başkalarına yol gösterebilirsiniz.

9)  Evcil Hayvan Blogu: Evde hayvan besleyenler için bilgiler içeren yazılar paylaşabilirsiniz. Onlara neler yapması gerektiğini gösteren yazılar çok yardımcı olacaktır. Eğitiminden beslenmesine kadar ki tüm süreçleri dolu dolu yazabilirsiniz.

10)  Dil Öğrenme Blogu: Dil konusunda var olan bilgilerinizi aktarabilirsiniz. Kelimelerin anlamlarından cümle yapılarına kadar dil bilgisi dersleri içeren yazılar paylaşabilirsiniz. Kaç dil biliyorsanız o kadar fazla kitleye hitap edeceğinizi unutmayın. Ayrıca yabancı dildeki siteler daha çok ilgi görüyor haberiniz olsun.

11)  Yemek Tarifleri Blogu: Tadı kıvamında ve lezzetli tarifler paylaşacağınız yazıları okumak için sabırsızlanan iyi bir kitle var. Başarılı olmanızın sırrı tariflerin bazılarının size ait olması olurdu. Başka yerde bulamayacağı tarif için sizi sıkı takibe almaları iyi fikir.

12)  İş Hayatı Blogu: Blog yazarlığının meslek olmasını dileyerek evde iş fırsatlarından veya mesleklere göre iş fırsatlarından bahsedebilirsiniz. Hangi iş daha çok para kazandırır? Meslekleri hangisinde ne gibi dezavantajlar var gibi yazılar merakları giderebilir.

13)  Çocuk Eğitimi Blogu: Bu konuda yazı paylaşmak için uzman olamak gerekir ama edindiğiniz tecrübelerden bahsedebilirsiniz. Öğrendiklerinizi aktarır ve insanların doğruya ulaşmalarını sağlayabilirsiniz. Çocuk hastalıklarından davranışlarına kadar geniş bir yelpaze sizi bekliyor.

14)  Kadın ve Güzellik Blogu: Bu konuda blog açanların her zaman şanslı olduğunu düşünmüşümdür. Bilgiye talep çok ve sonu gelmeyen bir sektör. Kadınların bu merakı sizi epey mutlu edecek. Bazı ipuçlarını ve tavsiye ürünleri paylaşarak hatırı sayılır takipçi sayısına ulaşabilirsiniz.

15)  Üslup ve İletişim Blogu: Günümüzde yaşanan ilerlemelere rağmen gerilediğimiz konulardan biri de iletişim eksikliğidir. Her şeyin hızlı tüketilmesinden dolayı kelimeleri bile kısaltarak kullanmaya başladık. Sorunlarımızı yanlış ve hatta hiç aktaramamaya başladık. İletişim en önemli gücümüzdür ve bunu kazandıracak bilgiler sunan blog sayfası açılabilir.

16)  Şiir ve Söz Blogu: Kendinize ait sözler, şiirler veya sevdiğiniz şairlerin şiirlerini paylaşabilirsiniz. Hem sesinizi duyurmak hem de duygu dünyanıza insanları ortak etmek için güzel bir başlangıç blogu olabilir.

17)  Tatil Blogu: Tatile çıkmaya hazırlanan kişiler için önerilerinizi bildirerek planlarını doğru yapmalarını sağlayabilirsiniz. Ülkemizde veya yurt dışında tatil yapmak için tüyolar verebilirsiniz. Özellikle büyük firmaların indirim ve kampanyaları ile konaklamaya kadar yardımcı olabilirsiniz.

18)  Vücut Geliştirme Blogu: Spor ve sağlıklı beslenmeden farklı olarak meraklısına nasıl kas yapılacağını gösterebilirsiniz. Emin olun okuyucunuz çok olacaktır. Vücut geliştirme için ipuçları verecek blog açabilirsiniz.

19)  Otomobil Bilgi Blogu: Meraklısının çok olduğu bilinen iyi bir konu. Sizde arabalarla ilgileniyorsanız sıfır ve ikinci el piyasası gibi bilgiler aktarabilirsiniz. Modellerine göre aksesuar bilgisi gibi detaylar sizi blog açmak için teşvik edecektir.

20)  Politika Blogu: Özellikle ülkemizdeki gibi hızlı gelişmelerin yaşandığı politika konusunda fikirlerinizi aktarabilirsiniz. Haber niteliğinde ve tarafsız gözlem yaparak okuyucuların takibini kazanabilirsiniz.

21)  Oyun ve Eğlence Blogu: Gelişen teknoloji oyunların kalitesini her yıl artırmaya devam ediyor. Adeta gerçek gibi görüntülere sahip oyunları tanıtmak eğlenceli olabilir. Oyunların genel bilgisinden püf noktalarına kadar bilgiler paylaşabilirsiniz.

22)  Teknoloji Blogu: Hızına yetişemediğimiz teknoloji hakkında bilgiler verebilirsiniz. Özellikle cep telefonu, televizyon ve bilgisayar gibi konularda karşılaştırmalı bilgiler vererek kafalara takılan sorulara cevaplar üretmiş olursunuz.

23)  Moda ve Kıyafet Blogu: Neredeyse herkesin ilgi duyduğu ve para harcadığı konu modadır. Özellikle bayanlar daha çok ilgilense de artık erkeklerde fazlasıyla giyim kuşamına dikkat etmektedir. Vereceğiniz kombin bilgileri onlara yol gösterecektir.

24)  Organik Yaşam Blogu: Betonlaşmaya başlayan mahallelerimiz yerine tekrar köylere dönüş başlayacak gibi. Meraklısına tarımsal bilgiler ve doğada yaşam koşulları gibi bilgiler içeren blog açabilirsiniz.

25)  Mobil Uygulamalar Blogu: Telefonlarda ve tabletlerde kullanılmak üzere binlerce uygulamadan derlemeler yapabilirsiniz. Hem yeni uygulamaları tanıtır hem de olması gerek uygulamalardan bahsedersiniz.

26)  Sitelerden Alışveriş Blogu: Alışveriş sitelerindeki kampanyalardan bilgiler vererek ve bu siteler içinden güvenilir olanları duyurabilirsiniz. Sizin tavsiyeleriniz üzerine alışveriş için doğru ve keşfettiğiniz siteler seçilebilir.

27)  Pazarlama ve Satış Blogu: Bu konuda vereceğiniz taktikler ile ürün nasıl öne çıkarılır ve üründen daha fazla nasıl verim alınabilir gibi sorulara yardımcı olursunuz. Dijital çağda pazarlama gibi sektörler için yazılar hazırlayabilirsiniz.

28)  Müzik Blogu: Hazırladığınız listeleri sunabilir, notalardan bahsedebilir ve müzik aletlerini tanıtarak öğretebilirsiniz. Müzikle ilgili insanlara yol gösteren iyi bir blog kurabilirsiniz.

29)  Fotoğrafçılık Blogu: En iyi fotoğraf makinelerinden ve çekim için ipuçlarına kadar bilgiler verebilirsiniz. Profesyonel fotoğraf nasıl çekilir? Çekim modları nasıl ayarlanır? gibi soruları cevaplayarak çektiğiniz fotoğraflarla süslenmiş bir bloga sahip olabilirsiniz.

30)  Hukuksal Bilgi Blogu: İnsanlara yardımcı olacak bilgiler vererek kanuni altyapılarını dayanak gösterebilirsiniz. Özellikle tüketici hakları gibi az bilinen konularda blog sayfası açabilirsiniz.

31)  Bilgisayar Programları Blogu: Ofis programlarını bile etkili düzeyde kullanamadığımız için bilgiler vermek gerekli olabilir. Bilgisayarlar için kolaylık sağlayan ve olması gereken programları tanıtan blog sayfası açmak mümkün.

32)  Hobi blogu: Tamamen size ait ve çeşitlerini artırabileceğiniz blog kurabilirsiniz. Karakalem çizebilir, yağlı boya resim yapabilir veya küçük minyatür eşyalar üretebilirsiniz. Hobilerinize göre şekillenecek güzel bir blog sayfası iyi fikir olurdu.

33)  Bilim Blogu: Bilimsel gelişmeleri yakından takip ediyorsanız mutlaka bu konuya el atmanız gerekir. Verdiğiniz bilgilerin kalitesine göre takipçi sayınız değişebilir. İnsanların fazla ilgi duymadıkları ama isteyerek geldikleri konu olduğu için sıkı takipçiler kazanabilirsiniz.

34)  Mesleki Bilgiler Blogu: Hangi meslek dalları seçilebilir? Mesleğinizle kaç para kazanabilirsiniz? İşinizin avantaj ve dezavantajları nelerdir? gibi merak edilen sorulara cevaplar bulabilirsiniz.

35)  Ev Dekorasyon Blogu: Evin içinde geçirdiğiniz vakit sizi mutlu ediyorsa bu konda bilgiler paylaşabilirsiniz. Eşyaların türlerinden renklerine kadar her şeyi ele alabilirsiniz. Yeter ki zevkiniz ve bunu aktaracak bilginiz olsun.

36)  Pratik Bilgiler Blogu: Gündelik hayat içinde edindiğiniz tecrübeler vardır. Belki de anne annenizden size miras kalan bilgiler. İpucu niteliğinde bilgiler vererek insanları sizi takip etmelerine mecbur bırakabilirsiniz.

37)  Kadın-Erkek İlişkileri Blogu: İki ayrı cinsiyet ama olmazsa olmaz bir enerji. Blog yazmak için malzemesi en bol konulardan biri. İnsanlık tarihinde hiçbir zaman şimdiki kadar sorunlarımız olmamıştı. İletişim ve davranıştaki bu eksiklikleri ele alan blog sayfası açabilirsiniz.

38)  Sosyal Medya Blogu: Hepimizin vazgeçilmezi haline gelen sosyal medya nasıl kullanılmalıdır? Aktif şekilde sosyal medya kullanma klavuzu ve ağ genişletme ipuçları gibi bilgiler sunabileceğiniz blogunuz olabilir.

39)  Dini Bilgiler ve Ahlak Blogu: İlgilendiğiniz alan dini bilgiler içeriyorsa bunu en doğru şekilde öğrenmelerini sağlayabilirsiniz.

40)  Dizi Blogu: Türk dizilerinin meraklı takipçileri yanı sıra kaliteli yabancı dizileri tanıtan blog sayfanız olabilir. Özellikle yabancı diziler için iyi bir kaynak olmayı hedefleyebilirsiniz.

41)  Ekonomi ve Piyasa Blogu: Zor zamanlardan geçtiğimiz şu günlerde ekonomik bilgiler paylaşarak insanlara yol gösterebilirsiniz. Gelecek için kaygıları azaltmak adına gerçek bilgileri içeren blog sayfası düşünülebilir.

42)  Soru- Cevap Blogu: Farklı olarak hemen her konuda gelebilecek sorular üreterek karşılığında verdiğiniz cevapları paylaşabilirsiniz. Sizin önceden düşündüğünüz ve cevapladığınız sorular ile ziyaretçiler uzun zaman blog sayfanızdan çıkmayacaktır.

43)  Tarihsel Bilgi Blogu: Kendi geçmişimizden ve Dünya tarihinden bilgiler paylaşarak meraklısına detaylı bilgiler verebilirsiniz. Geçmişi ne kadar doğru öğrenirsek geleceğe daha sağlam adımlar atarız diyerek konunun önemini dile getirmek istiyorum.

44)  Kişisel Görüş Blogu: Kendi adınızla blog sayfası açarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Bu tür bloglarda bir konuya bağlanmak mümkün olmuyor daha geniş konu çeşitliliği ile istediğiniz gibi yazıyorsunuz.

blog-en-kolay-nasıl-açılır

Kimse doğuştan bilgi sahibi değildir. Bu konuların hiçbiri hakkında bilginiz olmasa bile merakınız olduğunda zamanla bilginizi çoğaltabilirsiniz. Denemekten vazgeçmeyin kendinizi keşfedinceye kadar yorulun derim. Hem siz öğrenin hem de öğrendiklerinizi aktarın. Kendinizi geliştirmek için iyi bir fırsat ve yön vermek için doğru bir seçenek olursunuz.

 En önemli kararınız seçtiğiniz konu olacak daha sonra blog açarken ki teknik işlemler çok basit kalacak. Size teknik anlamda yol gösterecek bir çok yazı bulacaksınız zaten. 

 Ayrıca eklemek istediğiniz blog konuları varsa yorum bölümünü kullanabilirsiniz. Böylece hazırladığım yazının varsa eksikleri tamamlanmış olarak ziyaretçilere ulaşır. Daha detaylı bilgi için sonraki yazılarda konularına göre en iyi blogları okuyacaksınız.

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

5 yorum:

  1. çok güzel bilgiler tebrikler

    YanıtlaSil
  2. Bloglarda farkettiğim tek bir konu üzerine yoğunlaşıldığında belli zaman sonra içerik üretmenin de kısıtlanmış olduğu.Tabii Google amca belli bir nişe sahip blogları daha çok seviyor ayrı konu ama bir insanın birden çok hobisi birden çok konu da tecrübesi olabilir.O zaman da farklı kategoriler de birden çok blog açma ihtiyacı duyuyor insan.
    Önerdiğiniz blog konuları oldukça yerinde bir liste.Emeklerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler yorum için..Aynen çok konulu kişisel blog açmak daha mantıklı duruyor. Bende bunun sıkıntısını yaşıyorum. Genelde sep ve blog ipuçları yazıları paylaşıyorum ama bazen film tanıtmak ve düşünce yazıları paylaşmak istiyorum doğrusu. Blog açtıktan sonra pişman olmasınlar diye konu için iyi düşünülmesi önemli.

      Sil
  3. Sizleri kendi söz blogum olan; unlumeshursozler.blogspot.com adresine bekliyorum.

    YanıtlaSil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.