Turkcell'den Yerli Arama Motoru Yaani

Share:
yerli-arama-motoru-yaani

  Turkcell uzun zamandan beri beklenen yerli arama motorunu tanıttı. Altyapısı Gebze/Kocaelindeki veri merkezinde olan Yaani, Türkiye'nin en büyük veri merkezi konumunda. Tesis hakkında verilen bilgiler şöyle;

* Retina taramalı kapılar, 33 bin fiber altyapı
* Leed Gold ve Tier III Sertifikası
* 120 dakika yangına ve 9 şiddetinde depreme dayanıklı
* 210 termal kamera, 10 bin m2 kullanım alanı
* 6400 kontrol sensörü, 20'den fazla küresel marka
Yaani Hakkında Bilgiler;

  Yaani yerli arama motoru şu anda com.tr adresi üzerinden tarayıcı desteği sunmuyor. Sadece mobil üzerinden kullanıma sunuldu. İndirmek için Apple Store ve Google Play adreslerine başvurabilirsiniz. En önemli özelliğinin Türkiye'deki verilerin yine yurt içinde saklanacağı bilgisi var. Yaani arama motoru sadece Turkcell aboneleri için değil aynı zamanda diğer operatör kullanıcıları tarafından da kullanılabilecek. Turkcell kullanıcılarına ekstra avantajlar sağlayarak müşterilerine güzel sürprizler yaşatacak.

Yaani Neler Sunuyor?
  • Aile koruma modu desteği
  • Konum üzerinden arama tabanlı hedefe ulaşma
  • Yaani android üzerinden varsayılan arama uygulaması yapılabiliyor ama İOS için şu an mümkün değil.
  • İlerleyen dönemlerde mobil tarayıcı olarak kullanılabilecek.
  • Uygulama ücretsiz olarak kullanıma sunulmuştur.
  • Turkcell aboneleri Yaani arama motorunu ilk defa indirip kullandıklarında 1 GB hediye kazanacaklar.
  • Gizli mod ile interneti gizli olarak inceleyebilirsiniz.
Varsayılan Tarayıcı Olarak Ayarlama
YAANİ’yi varsayılan tarayıcı olarak ayarlamak sadece Android cihazlarda mümkün. Ayarlama adımları cihazınıza göre değişiklik gösterecektir. Bununla beraber standart işlemler şöyledir:
  • Adım 1: Ayarlar -> Uygulamalar bölümüne gidin.
  • Adım 2: YAANİ Tarayıcısını seçin.
  • Adım 3: Tarayıcı uygulaması ayarına tıklayın ve YAANİ Tarayıcısını seçin.
Gizli Mod Özelliğini Nasıl Açabilirim? Gizli mod ile ziyaret ettiğiniz siteler İnternet'e gizli olarak göz atabileceğiniz yeni bir pencere olarak açılır. Açmış olduğunuz Gizli pencere ile açık olan normal tarama pencereleri arasında geçiş yapabilirsiniz. Sadece Gizli pencereyi kullanırken Gizli mod’da olursunuz.Gizli gezinti, sekme yöneticisini ilk defa açıp iOS kullanıcısıysanız Gizli, Android kullanıcısıysanız soldaki maske simgesine dokunduğunuzda etkinleşir.

  Bana göre kıymetli bir girişim. Yerli olan her şey desteklenmeli ve gelişmesine olanak tanınmalıdır. Şu an mobil olarak kullanımda olması bence geçiş süreci ilerleyen zamanlarda tarayıcı olarakta kullanılacaktır. Tarayıcı olduğunda daha verimli ve gerekli bir teknoloji olacaktır. Bu tür gelişmelere daha çok ihtiyacımız var ve kendi markalarımız konusunda daha çok yatırımlar yapılmalıdır. Yaani yerli arama motoru projesi güzel başlangıç yaptı. Göstereceği gelişmeler ile kullanıcı sayısını artıracak ve büyük hedeflere doğru yol alacaktır. Hayırlısı olsun, sevindik.

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

2 yorum:

  1. Yanlış hatırlamıyorsam yıllar önce de yüzde yüz yerli bir arama motoru yapılmıştı. Ama maalesef istenen başarı elde edilememişti. Umarım bunun sonu da öyle olmaz. Şahsen ben Google'dan vazgeçemeyenlerdenim, Yandex'e bile alışamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alışkanlıklardan vazgeçmek kolay olmuyor. Turkcell yapacağı gelişmelerle daha iyi şeyler sunarsa zamanla iyi bir ivme yakalayabilir.

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.