Manuel Sıra Bulucu ile Sıralama Öğrenme

Share:
Kaçıncı-sırada-olduğunu-öğrenme

  SEO yapabilmek için hedeflediğiniz kelimelerde kaçıncı sırada olduğunuzu bilmek ve ona göre hamlelerde bulunmak çok önemlidir. Google da araştırma yaptığınızda sıra bulucu bir çok site bulursunuz. Sorun şu genel olarak bu tür siteler günlük kota koyarlar ve istediğiniz sorgulamaları yapmanız için premium hizmet verirler. Her blog yazarının bu kadar bütçesi olmadığı için farklı sitelerden sıralama öğrenmeye çalışır. Neredeyse her siteden farklı sonuç alarak gerçeklere ulaşmakta zorlanır. Manuel sıra bulucu sayesinde hem doğru sonuç alacak hemde kota sınırını ortadan kaldıracaksınız.

Sıra Bulucu ile Sıralama Sonuçlarını Nasıl Öğrenirim?

  Ayıracağınız bütçe yok ve gerçek sonuçlara sahip olmak istiyorsanız manuel olarak sıralamanızı öğrenmeniz gerekiyor. Tabi manuel işlem yaparken de arattığınız anahtar kelimede kaçıncı sırada olduğunuzu öğrenmeniz uzun sürebiliyor. Örneğin; "Blog İpuçları" şeklinde bir arama yaptığınızda sıralamanız 150 olsa yaklaşık 15 sayfa tek tek bakmanız gerekecek. Merak ettiğiniz bir çok anahtar kelime olduğunda uzun süreler sıralama bulmak için uğraşacaksınız.

Peki bu zaman kaybının önüne nasıl geçeriz? 

  Blog sayfam için örnek verecek olursak en çok merak edeceğim anahtar kelime seo olurdu. Arama yapacağımız zaman https://www.google.com.tr/search?num=100&q=seo şeklindeki bağlantıdan faydalanmamız gerekiyor. Bu bağlantı içerisinde yer alan num=100 ibaresi her sayfada kaç sonucun gösterileceğini gösteriyor. q=seo ibaresi de hangi anahtar kelime'nin sıralanacağını gösterir. Bu yöntem sayesinde her 10 sonuçta bir yukarı çıkıp tek tek bakmaktansa 1 sayfa da 100 sonuç göstererek zaman kaybını gidermiş oluyoruz.

Seo Quake Chrome Eklentisi

  Yaşadığımız zaman kaybını gidermiş olduk ama sonuçlar içinde kaçıncı sırada olduğumuzu kestirmemiz zor olabilir. Bunu anlamak için de Google chrome eklentilerinden olan Seo Quake'den faydalanıyoruz. Bu eklentiyi kurduktan sonra yukarıdaki bağlantı ile arama yaptığınızda sonuçların başına numara eklendiğini göreceksiniz. Ayrıca sonuçların altında alexa değeri, kelime yoğunluğu gibi bir çok istatistiği öğrenmiş oluyorsunuz. Ayrıca bu eklentiyi yüklediğinizde sayfanın üst tarafına yerleşen bilgi çubuğu ile hangi siteyi gezerseniz onun bilgilerini inceliyorsunuz. Seo Quake yüklemek için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

seo-quake-google-chrome-eklentisi

  Hiçbir ücret ödemeden ve sınırlı bir uygulamaya tabi olmadan sıralamayı sorgulamak artık çok kolay olacak. Böylece hedeflediğiniz kelimelerde ne durumdasınız öğrenecek ve gerçek sonuçlara göre seo yapacaksınız. Umarım limit olmayan bu yöntemi beğenmişsinizdir.

10 yorum:

  1. Güzel bir yöntemmiş bende arada bakarım sitem çıkıyor mu diye :D

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir bilgiymiş ancak ben mobilden giriyorum ve ekleyemiyorum bağlantıyı :) tüh eksik kaldim.

    Elinjze saglik bu arada ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mobilden girince olmuyor mu? Deneyince olur sanırım.

      Sil
    2. Masa üstüne ekle yazıyor baska sekilde yapamadim zaten normaldede teknoloji bilgim 70 yasindaki dedeninkini eş degerdir :)

      Sil
  3. İlginçmiş mutlaka bakacağım sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir eklenti imiş. Kesinlikle kulanacam. Size bir sorum olacaktı. Yazılarımizi yazarken seo uyumlu yazmaya gayret ediyoruz. Ama anahtar kelime yoğunluğu tutturamayabiliyoruz. Hatta abartip indezlenmemesi bile olmus oldu. Bu anahtar kelime yoğunluğu kac olmalı. Misal 300 kelimelik bir metinde 5 6 ideal mi. Siz anahtar kelimeleri metnin içinde nasil kullaniyorsunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, anahtar kelime yazınızın aslında özeti gibi oluyor. Google da yazınızın nasıl bulunacağını düşünüyorsanız onu anahtar kelime olarak seçiyorsunuz. Ben genelde yazının uzunluğuna göre %2-5 arasında tutuyorum. Çok abartıldığında hem yazı alam bütünlüğünü yitirebilir hem de google cezalandırabilir. Özellikle de benzer anlam taşıyan kelimelerde kullanıyorum.

      Sil
  5. Dediğiniz gibi manuel olarak kontrol ettiğimde site 2. yada 3. sırada ama internet üzerinde bulunan ücretsiz seo araçları ile kontrol ettiğimde site 10. yada 11. sırada olarak gözüküyor. Sizce bu yöntem güvenilir mi ? Yani tam nokta atışı sonucu veriyor mu?

    YanıtlaSil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.