İçeriğin Hazır Olduğundan Nasıl Emin Olursunuz?

Share:
içerik-yayınlanmadan-öce-yapılması-gerekenler

İçerik yayınlanmadan önce yapılması gerekenler, İçeriğin hazırlanma aşamaları
  Başarılı blog yazmanın en zor tarafı fazlasıyla emek vermektir. Yazdığınız konuda diğer yazıları incelemek ve eksik taraflarını tamamlamak gerekir. Özgün yazmanın tüm zorluklarını yaşadıktan sonra ister istemez ziyaretçi beklentisine girersiniz. Yazınız okunmadıktan sonra sizi motive edecek ve bir sonraki yazıyı hazırlayacak ortam oluşmayabilir. Yazılarınız beklentilerinizi karşılasın ve çok kişi tarafından okunsun istiyorsanız bazı kurallara uymak size yardımcı olabilir.

1) İlk kural yazının iskeletini çıkarmaktır. Seçtiğiniz başlık, oluşturduğunuz paragraf, kelimelerin dizilişi ve cümlelerin anlamlı olması gibi. Gelen ziyaretçiyi sayfanıza bağlamak ve hemen çıkmamasını sağlamak için bu tür bir düzene ihtiyaç olacaktır. Siz ne kadar özen gösterirseniz o kadar iyi geri dönüşler alırsınız. Seo açısından önemli bir kriter olan hemen çıkma oranını olumlu anlamda desteklemiş olacaksınız. Hemen çıkma oranı neden önemli

Örnek Sıralama:
MAKALE BAŞLIĞI
İçerik Resmi
Anahtar Kelime İçeren Paragraf
Makale İçeriği (İşaret ve Renklerden Faydalanın)
Yazım Yanlışları ve Noktalama İşaretlerine Dikkat
Yazı ile İlgili Yazılara Yönlendirme
Etiketleri İçeriğe Göre Genelleyin. 
Sosyal Ağ Sayfalarınız
Ziyaretçilerin Yorumları ve Cevaplarınız

  Emin olmadığınız hiçbir yazıyı yayına almayı düşünmeyin. Eksiklerini giderin, gerekli donanımları sağlayın ve faydalı olduğunu düşündüğünüzde yayın için hazırda bekletin. İçeriğiniz için daha önceden oluşturmuş olduğunuz etiketleri kullanın. Gereksiz etiketler vermeyin ve benzer yazıları aynı etiket altında toplamayı unutmayın. Kategorilendirmek hem ziyaretçilerinize benzer yazıları gösterir hem de arama motorlarına yardımcı olur. 

2) İçeriği hazırladıktan sonra ne zaman yayına alacağınız da önemlidir. Eğer düzenli olarak her gün yazı paylaşıyorsanız bunu devam ettirin. Ziyaretçilerinize içerik konusunda alışkanlıklar kazandırmalısınız. Belli aralıklarla hatta belirlediğiniz saatlerde yayınladığınız her yayın kalıcı ziyaretçiler bulmanıza yardımcı olur. Ayrıca taslak içerikler hazırlayarak düzenli olmanıza yardımcı olabilirsiniz. 

3) Her yayın için oluşturmanız gereken arama açıklaması (meta açıklama) alanını doldurmayı unutmayın. 150 karakter boyutunda ve anahtar kelimeyi içeren kısa açıklamalar şeklinde oluşturmalıdır. Hem sıralama kriterini yerine getirin hemde yazınız hakkında bilgiler vererek tıklanmasına yardımcı olun. 

4) Yazınızı hazırlarken çelişkili ifadelerden uzak durun. Uzun yazmak için gereksiz tekrarlardan kaçının. Konuyu her yönüyle ele almaya çalışın ve detaylara inmeye çalışın. En az 500 kelime uzunluğunda içerik hedefleyin ve daha fazlası için çabalayın. Yazılarınız uzun ve faydalı oldukça her zaman üst sıralara aday olacaktır. Gelen ziyaretçiler sizin yazınızı okuduktan sonra başka yazılar için sayfanızı terk etmemelidir. Bunun için içeriği zengin tutmalı ve geniş bilgilere yer vermelisiniz.

5) Her içerik kalitesini okunma sayısına ve aldığı yorumlara göre belli eder. Yazınızı yayınladıktan sonra gelen yorumlara vereceğiniz cevaplar çok önemlidir. Hiçbir yorumu es geçmeden cevap vermek gerekir. Böylece bir sonraki yazınız için alacağınız yorumları kazanmış olursunuz. Olumsuz yorumlarla başa çıkmak gerekebilir bazen bu durum için hazırladığım yazımı okuyabilirsiniz. Bloglarda olumsuz yorumları nasıl avantaja çeviririz.

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

4 yorum:

  1. İçeriğin hazır olduğuna nasıl emin olursunuz sorusuna güzel bir örnek olmuş yazınız. Bir sey sormak istiyorum yalnız. Ben diğer yazılarıma link verirken endişeleniyorum. Acaba yazıyı okumadan diger sayfaya gider mi okur diye. Gene de link vermeli miyim?
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında benzer yazılar eklentisi kullanınca gerek kalmıyor gibi ama yazı içinde link vermek ve yeni sekmede açılmasını sağlamak faydalı olur. Yazı içinde konuyla alakalı link verirsen okumadan gitmez ve diğer ilgili yazıyı da görmüş olur ve hemen çıkma oranın olumlu yönde etkilenir.

      Sil
  2. Yorumlara cevap vermek bence çok önemli bir konu. Kısa da olsa cevap verilmeli, en azından bir teşekkür edilmeli. Aksi görgü kurallarına aykırı en başta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum yaparak kıymet verdiğini gösteren kişiye kısa da cevap vermek önemlidir. İyi blog yazarı her detayı düşünendir. Teşekkürler

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.