Google+ ile Trafik Arttırma Yöntemleri

Share:
google-plus-etkili-kullanma-yöntemleri

Google plus nasıl kullanılır? Google+ püf noktaları, Google plus etkili kullanım yolları
  Bugün neredeyse bütün blog ve site yazarlarının haberdar olduğu bir konudan bahsetmek istiyorum. Google+ sosyal ağını daha aktif ve etkili nasıl kullanırız? Google Plus ile trafik arttırmak için ne gibi yöntemler uygulanabilir? Günümüzde mobil hayat ile sosyal medya hesapları aktif kullanılır haldedir. Pastadan en büyük dilimleri alan Facebook, Twitter, İnstagram ve Google+ hesaplarıdır. Sitenizin veya blog sayfanızın trafiğini arttırmak ve daha fazla ziyaretçiye ulaşmak için bu tür alanlarda daha aktif davranmalı ve püf noktalara dikkat etmelisiniz.

  Bu yazıda özellikle Google+ (Plus) ağından bahsetmek istiyorum çünkü hem arama motorunun kendi altyapısı hem de paylaşımlar aramalarda direkt görülebiliyor. Google+ profilinizle nasıl daha fazla hit getirebiliriz? Hangi detaylara dikkat edersek faydası olur? bu gibi sorulara cevaplar bulmaya çalışacağız.

Google+ İçin Hangi Yöntemleri Kullanmalıyım?

1)  İçeriğinizi paylaşırken sadece link koymak yerine yazının özetini ekleyebilirsiniz. Eklediğiniz görsel ile yazı içeriği arasında bağlantı olduğunu göstermek ve yazının devamının okunmasını sağlamak için etkili olabilir.


2)  İçeriğin linkinin hemen yanına veya özetin üstüne yazının başlığını eklemeyi unutmayın. Ben genelde başlık vermeyi ihmal etmem ve görselleri hazırlarken genelde başlıktaki yazıdan faydalanırım. Başlık belirttiğinizde hem sonuçlarda çabuk bulunursunuz hem de içeriğinizin hangi bilgiyi barındırdığını gösterirsiniz.

3)  Yazınızı paylaşmadan önce özeti eklediğinizde önemli yerleri kalın veya italik gibi dikkat çekici şekilde hazırlayabilirsiniz. Kalın kısımlar hem arama motorlarına konuyu vurgular hem de okuyucuların dikkatini çeker.
 İtalik için: _yazı içeriği_
 Kalın için: *yazı içeriği*
 Ortası çizili için: -yazı içeriği-
 Kalın italik için: _*yazı içeriği*_

4)  Google+ ağının en önemli özelliği görseller üzerinden paylaşımların olmasıdır. Yani görsel eklediğiniz bir paylaşım daha çok ilgi çeker ve tıklanır. Yazınızı paylaşmak istediğinizde eklediğiniz link otomatik yazı görselini bulacaktır. Eğer bulduğu görsel yanlış olur veya istediğiniz gibi olmazsa  o resmi kaldırarak kendiniz manuel olarak görsel eklemeyi ihmal etmeyin.

5)  Google Plus yorum sistemini kullanabilirsiniz. Blogger için kullanımda olan bu özelliği aktifleştirerek yorumları Google+ üzerinden alabilirsiniz. Bu yorum özelliği sayesinde yorum yapan kişilere kendi Google+ hesaplarında paylaşma imkanını sunarsınız. Ben şahsım olarak bu özelliği kullanmasam da etkili yöntemler arasında sayabilirim.

6)  Ayrıca içeriği eklediğiniz alana yazı özeti ve linkinizin yanında  hashtag eklemeyi unutmayın. Siz yazınız ile ilgili hashtag eklediğinizde Google için kategorilendirmiş olursunuz. Pek alışık olmadığım ve her defasında unuttuğum hashtagleri eklemeyi siz unutmayın.

7)  Google+ rozetini ve paylaş butonunu blog sayfanıza ekleyerek yeni takipçiler kazanabilir ve içeriklerinizin daha geniş alanlara yayılmasını sağlayabilirsiniz. Trafiğinizi arttırmak için uygulanacak yöntemler sıralandığında yeni takipçiler kazanmak ve içeriklerinizin paylaşılmasını sağlamak üzere ekleyeceğiniz araçlar ilk 3'e girer.

8)  Popüler topluluklara katılarak paylaşımlarını buralardan duyurabilir ve diğer yazarların paylaşımlarını inceleyebilirsiniz. Hem yeni yazarlar ve bloglar keşfedersiniz hem de içeriğinizi ilgili bölümlerde yayınlamış olursunuz. Beğendiğiniz yazıları +1 ile değerlendirdiğinizde olumlu geri dönüşler almanız mümkündür. Kendi topluluğunuzu da kurabilirsiniz ama bu şekilde harcadığınız zamanı blog sayfanıza ayırmanızı tavsiye ederim. Popüler olmuş aradığınız kategorideki topluluklara katılmanız daha faydalıdır. Yeni topluluklar keşfetmek için üstteki "Google+ ürününde arayın" bölümüne aradığınız konuya ait toplulukları listeleyebilirsiniz. Örneğin; Backlink konularındaki topluluklar için arama yaptığınızda aşağıdaki gibi listelenir. Buradan istediğiniz topluluğa katılabilirsiniz.


✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

21 yorum:

  1. Faydalı bir yazı olmuş.
    Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  2. Google plus u çok seviyorum. Resim ekleme isini yeni benimsedim gerçekten istedigimiz resmi koymak daha iyi oluyor 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google plus blog yazarlığına döndüğümden beri dikkatimi çekti. Şimdi en çok kullandığım ve faydalandığım sosyal ağların başında geliyor.

      Sil
  3. Ben de plus'i seviyorum. Bloggerlar arasindaki etkilesim acisindan da guzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloggerlar için en iyi ağ gerçekten. Kullanımı kolay ve geri dönüşleri başarılı sistem. Google'a tebrikler gönderiyoruz:)

      Sil
  4. Teşekkürler detaylı bilgiler için...

    YanıtlaSil
  5. çok bilgilendirici bir yazı olmuş.Google+ ile ilgili bilmediğim ne çok şey varmış. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. Güzel ve faydalı bir yazı olmuş emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Seo açısından böyle bilgilere çok ihtiyaç var. Yazınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  8. aaa hashtagleri bende hep unutuyorum iyiki hatırlattınız, gene faydalı bir yazı emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, yorumunuzla yazıya değer kattınız.

      Sil
  9. Zorunlu olarak kullandigim tek paylasim ağim :) seviyorum kendisini birde toplu paylasim yapabilsek daha cok zamanimiz olurdu ama simdilik tek tek paylasmakta isimizi göryor. Ben hashtag den filan anlamam. Hala ayni usül devam iste. Güzel.yaziydi elinizr saglk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem google servisi olması nedeniyle hem de popüler olması nedeniyle mutlaka kullanılmalı. Genellikle blog yazarlarının daha çok kullandığı güzel bir ağ ve bazı püf noktalarını o yüzden paylaştım. Teşekkürler

      Sil
  10. Ben de google aramalarında çıktığını görünce hemen hemen her yazımı paylaşıyorum. Öneri için teşekkürler hocam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben her yazı yayınladığımda öncelikle sosyal ağlarımda paylaşırım. Etkili olduğunu görünce boşa gitmediğini anlıyoruz.

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.